Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ičinomija Kó vždy žil podle rodinné zásady: „Nikdy nikomu nedlužit. Nikdy!“. Jenomže jednoho dne mu život zachrání podivná blondýna Nino. Jak jen jí to splatit? Vždyť je bezdomovec a ona určitě bude chtít peníze! Kó dostane z rozrušení astmatický záchvat, který končí ve chvíli, kdy jej dívka vyzve, aby se do ní za odměnu zamiloval. A tak začal Kóův nový život pod mostem. (Zíza)

(více)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou cháska upjatá, uzavřená ba skorem až strnulá. Anime seriály nám sice mnohdy tvrdí opak, ale kdo by jim věřil, když v nich pořád bojují obří roboti. Arakawa under the bridge na mě působí dojmem, že přinejmenším jistá část zábavního průmyslu je přesvědčena, že je vhodné vést kampaň proti těmto vlastnostem a pěstovat v mladých srdečnost, upřímnost, láskyplnost. Naučit je přijmout zvláštnosti lidí ve vašem okolí, blbnout a smát se. Je otázkou, zda je tato kampaň motivována snahou léčit společnost nebo mít větší zisky. To ale pro seriál není podstatné. Jeho jádro spočívá v tom, že hlavní hrdina, onen pověstný upjatec, se "nešťastnou" náhodou dostane do společnosti těch nejstřelenějších magorů, kteří mě neumí rozesmát. Pod jejich vlivem se v něm začne probouzet lepší já, což mu otevře cestu k životnímu štěstí. Až se mu to podaří, hádám, že bude léčit zraněné duše magorů. Já však chtěvtipnou rovnováhu mezi sebeovládáním a nespoutanou přirozeností hledat dále nehodlám. Slabé *** (po 4 dílech). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Podivín, který žil mezi "normálními" lidmi, tj. in society, se "přiženil" do bandy jiných podivínů, asi dosti podivných, když samotnému podivínovi připadali podivní. Proto se nelze divit, když toto anime označím za podivné - a nemyslím to nijak špatně. První díl se mi opravdu líbil, ochutnala jsem něco nového a chutnalo to velmi zajímavě. Začíná to vtipně, ale potom mi příjde, že všechny vtipy jsou na stejné brdo. Ale plus to má u mě za grafiku a za střídající se openingy a děsně se mi líbil dabing Kappy, takovej zelenej drsňák :-) ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Oddechovka. Příběh nečekejte, spíš jde jen o takovou sérii více či méně vtipných scének. Třináct dílů je ideál, zabaví, ale nestihne otrávit. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním díle: Okamžitě se mi vybavila má oblíbená díla Bakemonogatari a Sayonara Zetsubou Sensei. Styl homuru se mi velmi líbí a těším se na další díly. Do 5 hvězdiček však chybí něco, co by mě zvedlo ze židle. Hodnocení po sedmém díle: Tak zvedám na pět hvězd, protože tahle show je za ten týden to jediné, co mě přivede k nevázanému smíchu a úžasnému pobavení nad chytrostí i idiocií jednotlivých dějových náležitostí. Těším se na další díly. S přehledem mohu říct, že je to úžasné anime, na které je však potřeba trochu odstupu, zkušeností a něco málo nakoukáno. | Dokoukáno. Srážím opět na 4* :-) Ke konci to bylo už dost takové stejnosměrné a prostě na jedno "brdo". slabých 70% ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Spousta bizarních figurek a bizarních situací, ale vtipné to většinou moc není, romantické nanejvýš pro lidi z jiné planety (např. z Venuše), a ani se nejedná o nějakou sofistikovanou kritiku materialistického a individualistického přístupu k životu. Nejzajímavější jsou tak asi části, kde Kó řeší komplikovaný vztah s otcem - především v předposledním díle. Určité kouzlo tahle excentrická parta z říčního břehu přeci jen má, ale na víc jak slabé 3 hvězdičky to nevidím. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Arakawa Under the Bridge je anime ktoré všetky svoje nádeje a potenciál vkladá do jedného, jediného faktoru. Humor. Všetko ostatné ide v tomto prípade bokom, takže ako ja, nečakajte žiadnu presladenú romantiku alebo napínavú drámu. Osobne si cením kvalitne spracované a humorne zamerané anime, je ich predsa len málo a človek len výnimočne narazí na nejaké podarené. S Arakawou je to však trochu zložitejšie. Na jednej strane sa mi páčili všetky tie šialené šialenosti, hory vtipov, samozrejme aj charaktery a to do jedného! No ak sa na to pozriem z iného uhla, všetky tieto pozitívne stránky sa, po nie veľkom počte zhliadnutých dielov, zmenili na práve opačné. Takže ak vás nedokáže rozosmiať anime, ktorého je to vlastne hlavnou úlohou, niečo nieje v poriadku. Len výnimočne ma zaujmú anime ako sú Arakawa, naposledy Danshi Koukousei... takže si z toho moc veľkú hlavu nerobím. Nemôžem mať tvorcom za zlé, že pozerám to, čo vlastne ani nemám rád, ale pred zhliadnutím som o tomto anime takmer nič netušil. Pozrel som si rovno aj druhú sériu, pretože ma zaujímalo finále, ktorého som sa nakoniec nedočkal... Nevzdám to však tak ľahko a pokúsim sa aspoň o doramu :) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Je to iné, je to divné - je to zaujímavé... škoda, že príbeh nie je ucelenejší, ale skôr iba rozdelený na množstvo viac či menej vtipných scén... Niektoré postavy vás očaria hneď na iné si musíte zvykať... Koniec samozrejme otvorený, no zabaviť sa občas dá... Veľmi sa mi však páčil opening... ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to zlé. Námet originálny, venušanka loviaca ryby holými rukami naozaj tajomná (obľúbil som si jej uhol pohľadu :-)), ostatné figúrky viacmenej zaujímavé. Dosť absurdné na to, aby to udržalo pozornosť. ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ta neskutečná prdlost tohoto seriálu umí zaujmout, nicméně po čase převáží nuda, neboť pod zbrklým a originálním humorem seriál nic neobsahuje. V podstatě jde o hromadu komických, ne vždy však bohužel vtipných, a časem ohraných scének. O hlavním hrdinovi se toho dovíme jen velmi málo, o ostatních postavách prakticky nic. Bohužel i romantika mezi hlavním duem je velmi zřídkavá, a to ani nemluvím o tom, že chemie mezi nimi moc nepracuje. Přestože bylo zřejmé, že seriál je z podstatné části komedie, čekala jsem alespoň nějaké rozuzlení, či alespoň náznak budoucího vývoje, žel nestalo se. ()

Reklama

Reklama