Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wang Yu se vrací do města právě poté, kdy vesničané unesou dceru soudce a připravují petici pro návštěvu ministra Yuan, ve které informují o vysokých danních a vykořisťování ze strany soudů. Dohoda je hotova, Wang Yu navrací dceru do rukou soudce a slibuje splnění požadavků petice třem únoscům. Soudce však svému slovu nedostojí. A tak ctižádostivé trojici nezbývá nic jiného než se postarat o napravení (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Proradný soudce tyranizuje obyvatele vesnice a vybírá daně, které jim byly odpuštěny. Jejich situace je nesnesitelná a proto náčelník s pomocníky unesou jeho dceru a ukryjí se ve mlýně. Dostaneme se jim nečekané pomoci od bojovníka Fang Lu (Yu Wang), ale soudce je nevypočitatelný... Příběh pendluje mezi mlýnem, vesnicí a vězením. Občas překvapí podivné chování postav a souboje nevypadají špatně, ale jsou krátké. Mělo by se jednat o remake japonského snímku Three Outlaw Samurai (1964). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jen zárodek pozdější slávy žánru. Šermířské souboje místy dobré, většinou nanicovaté, tag kung-fu pak prakticky nepatřičný, na žádný pěstní souboj totiž nedojde. Nezdolné trio pak ani v ostatních atributech absolutně ničím nevyniká, převládá nudné přeříkávání špatného scénáře, obvyklé přehrávání v rádoby napínavých situacích a neumělé předstírání emocí, nicméně chválím absenci uhihňaných pokusů o humor. Slušné dvě. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Klasika prostě příběh jak z westernů nebo prostě jak z velké spousty čínských akčních filmů o nějakých význačných šermířích a tak. Jsou tu utlačovaní vesničani, zlí úředníci co je vykořisťujou a gangsteři, co jim rabujou vesničku a do toho se připlete pochopitelně nějaký ten hrdina, co všechno strašně úplně vyřeší. Tady se to točí z větší části kolem jednoho mlýna a tří mužů, kteří tvoří to titulní Nezbedné trio :). Jeden je syn generála Lu, klaďas jak poleno, další je bývalý vězeň a Luův kamarád, který je klaďasem, aby odčinil co napáchal a poslední je nejlepší šermíř zlého starosty :). Celý příběh o utlačování vesničky a snaze potrestat zlého starostu vypadá docela klasicky, ale je na něm nakonec hrozně překvapivé jak tragický a krutý vlastně je, protože až nečekaně moc tu lidi umírají a to pokaždé když se něco semele, takže se nakonec nedá dost dobře odhadovat jak to teda skončí a to je dobře, zvlášť když to s sebou nese i pár docela silných scén, i když jsou to takovéty dneska už klišovité. Problém akorát je, že z velké části je to film docela chladný a člověk sice bere hrdiny jako hrdiny a padouchy jako padouchy, ale bylo by asi dost těžké se do některého z nich prostě vcítit trochu víc, protože nejsou ani tak sympatičtí, ani tak propracovaní a moc se ani nesnaží se nějak osobitěji projevovat. Druhá věc je, že je to taaaaaaaakhle pomalé, zvlášť v první polovině filmu, pak už je to lepší, ale prostě než se film rozjede pořádně, tak se to táhne jak sopel. Jinak docela fajn film, ale dají se najít i svižnější příběhy o čínských šermířích. Jo a mělo to takovéty veselé zvuky, když třeba někdo házel nožem a tak :), takže určitě patří do zlatého pulpového fondu, i když mezi ty nejlepší se neřadí :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ide o nezdolnú nudu, ktorú zdatne navyšuje 104 min stopáž. Až v tom druhom pôjde o nejaké tie lacnejšie bitky, ktoré si ale výhovorku že sú z ktovie akého roku, za čapicu dať nemôžu. Skôr romantickejší pohľad, než ten akčný. ()

fmash odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady moc nedávám a chtěl jsem dát jednu cibuli, ale kdy už teda? V mrazíkovských kulisách a s vinnetouovskou hudbou na pozadí se odehrává příběh proradnosti, cti, jakoželásky atd., který by v jiném podání nedělal problém, ale tohle zpracování jsem vydejchával opravdu s potížemi a ke konci mě dovedla jen moje kung-fu železná vůle. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Obyčejný šestákový dobrodružný příběh pro desetileté, jakých máme i my v Evropě tucty (Karel May či Emilio Salgari). ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

"otče, ve jménu spravedlnosti se dám na budhismus a budu jeptiška" ... toť nejkomičtější věta z tohoto snímku, který byl jinak plný mrtvol s růžovou krví a chlapců, co kung fu prostě umějí :-) Na tyto filmy musí mít člověk náturu. V 60' a 70' letech se asijské filmy prostě takto točily ... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal jak to bylo hrozný. Sice trocha toho bojového umění tam byla, ale ty kulisy jak z Jů a Hele. O příšerném scénáři ani nemluvím, ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Studiová záležitost s poněkud známou dějovou zápletkou. Takovéhle podobné náměty se používali docela často. Tyran na vysokém postu, bezpráví a někdo, kdo ve všem udělá pořádek. Příběh je napsán dobře nejen po dramatické stránce. Občasné souboje kung-fu už vše jen zpestřují. I zde platí využití tolik známé šablony zahrnující souboj na konci snímku. Vyprávění je volné a tak tedy velmi srozumitelné. Naprosto nenáročný snímek pro každého. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Docela dost předvídatelná dějová linie filmu + černobílé charaktery postav - to vše dohromady tvoří místy až naivní podívanou. Ale vzhledem k roku vzniku tohoto filmu to je docela pochopitelné. Myslím, že i bojové scény mohly být daleko lepší - dávám jen 40%. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Typický boj dobra se zlem. Chamtivý soudce vydírá vesničany a i přes příkaz císaře dál vybírá daně. Vůdce vesnice se proto rozhodne unést jeho dceru a soudce vydírat. Soudce samozřejmě pošle vojáky, proti kterým by únosci neměli žádnou šanci, kdyby se u jejich chatrče znenadání neobjevil šlechetný návratilec z válek LU, který je nejen výborný bojovník, ale také synovec ministra :o) Soudce se proto rozhodne, že nebude plýtvat své vojáky a na únosce pošle vězně. Mezi nimi je však i bývalý pobočník mistra LU, který se k němu samozřejmě přidá a ostatní vězně pobije. Zoufalý soudce najímá dvě bandy hrdlořezů a vedením pověří svého osobního strážce - výborného bojovníka s mečem, aby únosce zlikvidoval. Ten však začíná pochybovat a nakonec se k únoscům přidá. Závěrečný boj tohoto nezdolného tria nejen se soudcovskými vojáky, ale i s bandou najatých vrahů je pak to, na co celý film čekáte :o) ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Nenápadný název a visačka s nápisem "1966" mě popravdě trochu rozklepala. Ne že bych byl odpůrcem starých pořádků, ale v rámci udržení svojí karmy pohromadě jsem si vytyčil za začátek kinematografie Star Wars (tj. rok 1977), stejně jako mnozí další povrchní komerčáci. ;) Dělám si samozřejmě legraci, ale nakoukat stěžejní snímky ze všech období kinematografie (nejen té hongkongské) není legrace a tak jen málokdy zobu do něčeho pravdu starého. Magnificent Trio naštěstí spadá do období, kdy se po filmových placech proháněl King Hu a Chang Cheh, takže když narazíte na film od některého z těhle dvou pánů, můžete být docela překvapení. 60. léta totiž byla daleko od úpadku old schoolů, která nastala v další dekádě, kdy se zápletky a postupy začaly nepříjemně opakovat. Tím však nemůžeme říct, že by old schooly z 60. let byly originální. Jak Chang Cheh, tak King Hu se hodně inspirovali v japonských samurajských filmech. Magnificent Trio je nepřiznaným, ale jinak poměrně věrným remakem chambary The Three Outlaws. Hlavní hrdina (Jimmy Wang Yu), syn slavného generála, se probije nepřátelskou zástavou, aby zjistil, že na domácím území ho čekají další problémy. Vzpurný soudce se totiž neřídí zákony císařského dvora a napařil vesničanům veliké daně. Ti mu na oplátku unesli dceru, protože stav už byl neudržitelný. Wang Yu jim zkonzumuje poslední rýži, ale na oplátku se rozhodne pomoci. Jeho titul je paradoxně spíš nevýhodou, protože soudce ví, že ho může u dvora rychle "bonznout" a krajem navíc zanedlouho bude projíždět jeden z císařových generálů. Na hlavu Wanga je rychle vypsána velká odměna a soudce na něj pošle nejen svojí gardu, ale i pár vězňů, kteří za slíbené peníze odkrouhnou kohokoliv a sousední gang. O zábavu tedy bude postaráno, nicméně Wanga ještě doplní dva borci. Ukáže se, že jeden z vězňů je jeho spolubojovník a nechal se zavřít jen proto, aby neumřel hlady a po sympatickém jinochovi pokukuje i vzpurný soudcův bodyguard. Všichni tři samozřejmě umějí sekat hlavy na potkání, pokud možno rovnou po tuctech. Přesila je ovšem veliká a uvědomění toho třetího z nich chvilku potrvá. Wang Yu se mezitím stihne nechat zbičovat, pár vesničanů (ehm... všichni vesničani) zemřou krutou smrtí a na konci se to všechno pomlátí. Chang Cheh nezklamal. Magnificent Trio si drží poměrně vysokou laťku především díky dobře napsaným a odehraným postavám. Pokud jste čirou náhodou neviděli japonskou předlohu, vydržíte u filmu až do konce, navzdory průhlednosti zápletky, Wang svou postavu zahrál výtečně a sálá z něj charisma navzdory spíše spartánským bojovým scénám (výhradně swordsplay, na kung-fu bylo v té době ještě příliš brzo). Tohle sice není zdaleka jeho nejslavnější film, ale rozhodně nedělá jeho slavné pověsti žádnou ostudu. V malých roličkách se tu mimochodem objevuje tařka celý Yuenovic klan. Milý old school s japonským řízem, pokud mu přijdete na chuť v úvodních minutách, už ho nevypnete. 60% ()

alpa 

všechny recenze uživatele

Docela dost předvídatelná dějová linie filmu + černobílé charaktery postav - to vše dohromady tvoří místy až naivní podívanou. Ale vzhledem k roku vzniku tohoto filmu to je docela pochopitelné. Myslím, že i bojové scény mohly být daleko lepší - dávám jen **. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Mám rád kung fu filmy ale tenhle je hrozně moc nepovedený souboje na nic, zápletka na nic no zkrátka celý film na nic ale za tolik soubojů na meče mě to nutí dát 2 hvězdičky, ale dlouho se na to nepodívám. ()

Reklama

Reklama