Reklama

Reklama

Jednou se vrátím...

(TV film)
všechny plakáty
Krimi / Drama / Krátkometrážní
Československo, 1967, 19 min

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se do rodného města vrací podvedený přítel (J. Bláha), aby pomstil zradu svého někdejšího společníka (J. Raušer). Ten se mezitím vypracoval v úspěšného podnikatele, který se domnívá, že lze všechno vyrovnat šekem. To se ale velmi zmýlil. Podvedený přítel po něm nechce peníze. Trvá na tom, že musí zaplatit stejnou cenu jako on – léty strávenými v kriminále a ztrátou svého postavení… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hotelový pokoj a dva muži, bývalí přátelé, kteří teď stojí proti sobě. Josef Bláha i Jaroslav Raušer sehráli tento souboj nesmiřitelných s přesvědčivou přirozeností, bez vnějších efektů a jen s minimem gest. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pomsta musí chutnat za studena, jak se říká, a v této povídce to platí dvojnásob. Nic se nemá dělat s horkou hlavou a jak je zde ukázáno, podvedený přítel od svého někdejšího společníka si to promyslel do nejmenšího detailu. Onen bývalý přítel si myslí, že je nedotknutelný, ale tuhle domněnku svou pomstou rozboural dokonale. Příběh pomsty v televizní inscenační povídce se dnes již řadí mezi televizní klasiku, ale ve své informační a snad i moralizační hodnotě ničeho nepostrádá ani dnes. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá dramatická jednoaktovka, od poloviny předvídatelná. Největší a nenapravitelná chyba české kinematografie jako celku - nikdy nebyl natočen žádný hraný film nebo seriál s Pepíčkem Bláhou v roli Spejbla! ()

Reklama

Reklama