Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

„Sněhurka s červenými vlasy" (jak lze přeložit anglický název tohoto anime) je příběhem dívky jménem Shirayuki, která si v poklidu žije v království Tanbarun a jejíž největší vášní je bylinkářství. Zdejší princ je však velmi sobecký a již dlouho sní o tom vlastnit nejkrásnější děvče ve svém království. Když se k němu donese zpráva, že v jeho zemi žije krásná dívka s nádhernými rudými vlasy, tak za ní vyšle svého posla. Nechce si však dívku vzít, ale chce z ní udělat svou konkubínu. To je ovšem pro Shirayuki nepřijatelné, a tak se rozhodne ostříhat své dlouhé kadeře a utéct. Při cestě lesem narazí na opuštěný dům u jehož dveří usne. Nenajdou ji však trpaslíci, ale po probuzení narazí na mladého muže jménem Zen a na jeho dva přátele. Velmi rychle se spřátelí a obzvláště Zen si s Shirayuki skvěle rozumí. Když se vrátí ze společné vycházky, najdou na prahu domu koš s jablky. Není to však Shirayuki, kdo si do otráveného jablka kousne, ale Zen. A tak se Shirayuki vydává za princem z Tanbarunu, který tuto léčku nastražil, a je ochotna se mu vydat na pospas, pokud Zena zachrání. Nakonec je to ale Zen, kdo zachrání Shirayuki, a když se představí jako princ z království Clarines, tak si princ z Tanbarunu vše rychle rozmyslí. Za normálních okolností by zazvonil zvonec a pohádky by byl konec, ovšem Shirayuki je teprve na začátku svého putování, během něhož se pokusí získat si místo na dvoře Clarineského království, osvědčit se ve funkci dvorní lékárnice a možná i dobít srdce prince Zena... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (9)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli to někdo nazývá remakem, ale Sněhurka má s tím společného opravdu málo - jen jméno hlavní postavy a jen trochu letmou scénku s jablkem v počátcích. Když to vezmeme ale samostatně, tak bych řekl, že je to je i celkem taková zajímavá, relaxační romantická pohádka. Akce se tu v menším množství nalezne a sem tam také pár napínavých situací, ale nejsou ničím, co by člověka zvedlo zrovna ze židle. Jedná se tak spíše o oddechovku, kterou může člověk sesledovat, když nemá co jinýho sledovat. Animace je až na pár menších detailů dobrá (nemůžu si pomoct, ale při posledním dílu jsem si prostě vzpomněl na 3D grafiku z filmu "Na vlásku", což je v porovnání s tímhle úplně něco jiného). A co se týče hudby, tak tam bych dal průměr. /// Tak po druhé sezóně musím hodnotit o trochu více, kdy příběh se nám už trochu lépe rozjel po všech těch úvodních nutnostech, člověk se tu dočka spoustu dechberoucích okamžiků a sem tam nějakého toho napětí. Hudba se nám o mnohem zlepšila a animace zůstala stejná. Každopádně očekávám ještě pokračování, aby se dořešily závěrečné věci, aby to byl klasicky pohádkový happy end. Ale kdo ví jestli se ho vůbec dočkám. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledováno v rámci Anime-Planet Secret Santa 2016. Musím přiznat, že jsem před spuštěním prvního dílu měla lehké obavy, neb jednak mám z předchozích ročníků pouze špatné zkušenosti a jednak čistokrevné shoujo nepatří zrovna k mým vyhledávaným žánrům, nicméně hned první minuty u mě vyvolaly opravdu pozitivní dojem. Především hlavní hrdinka s příjemným hlasem je velmi sympatická. Žádná uřvaná stíhačka ani pasivní princezna. I Zen jí skvěle sekunduje, aniž by ji urážel nebo se k ní choval jak hovado, jak už bývá u tohoto žánru zvykem. Ještě musím rozhodně vyzdvihnout krásnou animaci (nádherná příroda) a vůbec celkově je to taková pěkná, hřejivá, romantická oddechovka, která dokáže vykouzlit úsměv na tváři po těžkém dni. Určitě se s chutí pustím i do další řady. 7,5/10 ()

Reklama

Petra321 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy, krásne, občas trochu dramatické a niekedy naozaj mind blowing momenty, a takisto krásne sa vyvíjajúci vzťah medzi hlavnými postavami. Čo sa môže pokaziť? Úprimne, nie je toho veľa a prekvapivo sa toho naozaj veľa nepokazilo. Nemám rada, keď krátke seriály obsahujú priveľa postáv, pretože nie všetky dostanú možnosť prejaviť sa naplno. Napríklad Atori, ktorý mal svoj screen time asi iba v jednej epizóde, čo ma naozaj mrzelo, ale inak naozaj neviem, čo by som mohla vytknúť. Shirajuki je cieľavedomé dievča, ktoré si ide za svojím snom a nebojí sa nástrah, ktoré jej do cesty pokladajú iní, čo je naozaj obdivuhodné. Aj keď, v žánri anime viac-menej typické. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Akagami no Shirayuki hime je veľmi príjemná, romantická, komediálna vecička. Hlavná hrdinka je rozumná mladá baba a celý príbeh pôsobí naozaj čarodejne. V podstate sa veľa v príbehu hlavných hrdinov nemení, ale je celkom milé pozorovať ako aj vedľajšie postavy menia svoje správanie po stretnutí s hlavnou hrdinkou. 75% ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Druhá série byla o malinko lepší než první, ale stejně jsem byla trošku zklamaná. Několikrát tady v komentářích zazní, že “pro holky dobrý”, to mě docela rozesmálo. Romantika sice fungovala jak měla, ale některé dialogy o síle, cestě a osudu, které se opakovaly snad v každé epizodě, už mi přišly (i na upjaté Japonsko) patetické a ke konci už jsem z toho byla docela otrávená (a má ženskost mě od toho nějak nezachránila). Seriál měl celkově určitě na víc. Viděla jsem třeba obrovský potenciál v Obim a doufala jsem, že jeho příběhová linie dostane trošku hloubku. Ale je to nakonec opravdu jen jednoduchá dobrodružná romance, která se úpěnlivě soustředí na od samého začátku jasnou hlavní dvojici, mezi kterou to sice fakt hezky jiskří, ale asi mi to nestačilo. Největším mínusem Sněhurky s červenými vlasy je, že jsme se nedočkali žádného vývoje postav (snad až na prince Raje) a od začátku bylo jasné, kdo je hodný a kdo zlý, Sněhurce šlo všechno na co sáhla a taky měl (hlavně ze začátku) skoro každý díl nějakou vlastní zápletku, takže jsem měla častokrát pocit, že sleduju něco na způsob animovaného sitcomu (až na to, že bez té humorné části a s nějakou nevalnou snahou o dobrodružství). Kdyby na sebe díly lépe navazovaly, určitě by to diváka pohltilo více. Jednotlivé zápletky byly navíc hrozně předvídatelné, takže jsem se několikrát přistihla, že mě ani nezajímá, jak určitý díl dopadne. Ale řekla bych, že by se to mohlo líbit dětem. ()

Galerie (395)

Reklama

Reklama