Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český slavík je zpět! Legendární hudební anketa se vrací, aby ocenila nejoblíbenější interprety v zemi! Můžete se těšit na ty největší hvězdy pod jednou střechou! Jen vy svými hlasy rozhodnete o tom, kdo si odnese prestižní trofej a zazáří na hudebním nebi. Slavnostním večerem provedou Aleš Háma a Ondřej Sokol! (TV Nova)

Recenze (45)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle předávání jen ukázalo, že česká hudba je skutečně na dně a že tady není nějaký širší žánrový proud. V rádiích se skutečně hrají tři čtyři písničky stále dokola, přičemž nové kapely, které jsou hvězdami Spotify, nikdo do rozhlasu nedá. Samotný pořad - Háma se Sokolem se osvědčili u Tváře, ale tady mám pocit se jim být vtipní moc nedařilo („a tam vám dělají renovaci“), navíc Sokola sice mám rád s jeho kamenným obličejem, s jakým říká fórky, to umí, ale v poslední době je všude a asi by moderoval i počasí; Řezníka nemusím, ale má pravdu, navíc sprosté texty má i Banga, a toho ve Slavíku adorovali; Pagáčová je taky všude a přitom je známá jen tím, že jako děcko hrála v Ulici, tak proč by měla rozdávat moudré rady; Godla si na hazard vydělává asi málo, že je taky všude; vůbec to celé vypadalo jako besídka kamarádů, kde si každý každému udělí cenu (včetně manžela manželce, jestli se teda ti dva vzali); vtipy s rouškami se nepovedly, když jeden z šéfíků roušku neměl; závěrečný Janečkův proslov jen potvrdil jeho celkovou egoismus a sebestřednost, kterou naznačovala už znělka, kde si Janeček hraje na superhrdinu Thora s kladivem, a jeho proslov asi naštval obě strany. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hiphoper Řezník - řekl to jak to je, jenom jim nastavil zrcadlo. Hamosokol se to snažil hodit do legrace, ale nezadarilo se. A v hledišti byly jenom otevřený huby pod respikama. Odporná zpolitizovaná a politkoretní fraška, kterou nezachrání ani nějaký Janeček  s kavarenským povalečem Horákem, který by stopl penzi neočkovaným důchodcům, mimochodem jediný v hledišti bez tlamokrytu. Nebo trapný vlezdoprdelka Kohák a další TV HOWNA zprofanované ksichty :)  PS; Pro mě je jednoznačným vítězem Ortel, který se přes Janečkův "férový" filtr samozřejmě nemohl dostat a tak byl z taktických důvodů vyřazen. A to co tam blila ta protekční nula Pagáčová lol. V hubě mají Gotta a přitom by mu mnozí z tech sedících a pokryteckých šašků ted v tyhle těžký době nemohli přijít na jméno díky zcela odlišnémú názoru a pohledu na covid, roušky, vaxy a vůbec na celou tuhle falešnou plándemii. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přetřes na prvních místech, protože Ztracený, Farna ani Mirai nikdy v minulosti nevyhráli. Je to každopádně anketa popularity, takže to nemá být o tom, jak (ne)kvalitní hudbou se dotyčný prezentuje. Logicky tak zabírá to, co je milé, rozjuchané a okamžitě srozumitelné, takže za mě v téhle otázce úplně v pohodě. Pánové moderátoři se svou milou dávkou nekorektnosti nezklamali, „státotvorným“ Janeček dorazil asi na jinou akci. Takže asi tak, „vy cuchty!“. ()

MM_Ramone

všechny recenze uživatele

Karel Janeček, majiteľ a organizátor ankety "Český slavík 21", sa počas živého televízneho prenosu ľuďom prihovoril týmito rozumnými a odvážnymi slovami: "Dámy a pánové, bohužel, dnešní doba není o sjednocení, není jednotná. Jsme rozdělení. Je to obrovský problém. Nesmíme se nechat dále rozdělovat. Zkusme nepodléhat strachu, zkusme být odvážní. Ano, jsme tady dočasně; ano, můžeme umřít. Ale nesmíme se bát. Pokud se budeme bát, naše životy budou horší, naše životy budou špatné. Udělejme vše pro to, aby se naše děti mohly smát, abychom byli sjednocení. Nesmíme už nikdy udělat to, že jim zavřeme školy, že jim upřeme právo na vzdělání. Nesmíme ničit jejich sociální vazby. A prosím, nepodléhejme manipulacím a hrozným nátlakům. Nesmíme podlehnout tomu hroznému tlaku na očkování našich dětí proti nemoci, která je nijak neohrožuje. Nesmíme kvůli našim strachům připustit to, abychom hazardovali s imunitou našich dětí, abychom hazardovali s jejich zdravím. Budoucnost našich dětí musí být naší absolutní, a tou největší prioritou.“ ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jedna velká reklama na antivaxxera Janečka. Nic víc či míň. Řezníkova slova vytesat jako epitaf na hrob český hudební scény, prosím.... alespoň za tu snahu Kuby Horáka uděluju 1* ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vivat, Řezník! Zatuchlý vzduch se socialistickým odérem prořízl v sále excelentně a ve svých pěti minutách slávy urval výstižnou kritiku současné katastrofické hudební scény. Sotva jeden Janeček odtáhl do socialistických tenat zapomnění, konkrétně František, přitáhl jiný Janeček, pomatený matematik Koďousek, co implantoval svoji neskutečně imbecilní metodu počítání do řitních otvorů hlasujících. Metoda Die Ďupe 21 odráží výběr slavičích kandidátů, ve kterých je normální interpret Ztracen(ý). Věčně trapná moderátorská snaha tlačit příšernost do ještě větší příšernosti je již tradiční tradeMar(e)k. Konsternovaný divák, který od roku 1989 byl ve stavu hibernace, rázem 19.11.2021 ve večerních hodinách procitl a zjistil, že se až tolik nezměnilo. Časopis Mladý svět, dřívější zakladatel ankety, o jehož nedostupnosti na pultech trafik Stanislav Procházka ml. svého času nazpíval i pesimisticky zabarvenou stížnost, už dávno zanikl. A tvořivý časopis Ábíčko, jeden z mála přeživších zašlé doby, nedodal v žádném ze svých čísel návod na možnost zhotovení Řezníkovy masky. Ovšem po starých hudebních časech se stále jisté sortě nostalgiků evidentně stále stýská. V den, na který předávání cen připadlo, tedy pátek, totiž spatřuji určitou symboliku. Kdyby se toho totiž dožil Arnošt Pátek, jistě by si za úspory za spoření s Pavlem Liškou dopřál pěknou Dovolenou a Sny o tygří lady by realizoval v hudebním ráji s Víťou Vávrou a s Holkami z gymplu. Bez nich Slavík chcípl. 0/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ta jedna je za Řezníka. Borec to těm dementům v sále a rádoby elitě české pop scény pěkně natřel. Bagárová mi byla doteď celkem volná, po jejím proslovu si jí přidávám mezi (kosočtverce naší scény). Slavík skončil s Kájou Gottem a letos by ho po právu dostal ORTEL, jenže to se nehodilo Janečkovi a spol, tak jaksi vyšuměl…Nicméně jsem rád i za to, že to konečně Bílá a Kabát nedostávají jen tak za zásluhy a své jméno a letos vyhrál někdo jiný, kdo alespoň zpívá a natáčí nové písničky…Jinak děs a běs… ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to celkem líbilo. Až na tu přeplácanou scénu, grafiku a Řezníka. 🙈🤔☹️( Na druhou stranu má pravdu v ČR je opravdu zatuchlo a často jakoby se tu zastavil čas a nikam se neposouváme jako celek. Přestože jsou tu schopní jedinci, kteří na sobě makají.) Moderátoři byli vtipní, róby nádherné a někteří si zas vystřihli pěknou ostudu 🤣😂, trapas jak celá ČR, módní policie si smlsne. Dobře, že se Slavík obnovil. Změna a omlazení je život. Nová první místa i celkové vítězství zasloužené. Janečkův spot velmi trefný, děkujeme za odvahu. Již se o něm vehementně diskutuje na FB. 🙏❣️🍀👌👏❤️  Na druhou stranu by se mu dal vytknout "spasitelský komplex". 3,5* zaokrouhluji na 4*. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozený Slavík je svižnější, než jeho předchůdci a má i jistý švih. 1)  Především si musíme uvědomit, že Slavík byl, je a bude čistě jen anketa popularity. Nevypovídá vcelku nic o kvalitě produkce a samozřejmě je zaměřen na masovou spotřebu - tedy na mainstreamovou pop music. V tom je jeho síla i slabost. Síla - oslovuje hlavně televizní diváky, kterých je ve vyšších věkových skupinách stále ještě hodně. Slabost - ignoruje menšinové žánry, protože jejich konzumenti se na televizi příliš nedívají a možná někteří z nich ani netuší, co to ten Slavík vlastně je._____ 2)  Nesmíme zapomenout, že popularita v pop music je do určité (někdy i značné) míry dílem marketingu._____ 3)  Proto mi přijde nepřípadné zařadit "novou" kategorii hip hop a rap. To nikdy nebyl a nebude mainstream a tudíž sem nepatří. Snaha o přiblížení ankety jiným než typickým televizním divákům je patrná i z kategorie Nejstreamovější česká skladba. Pochybuji ale, že tyto půlkroky postačí k získání širší divácké odezvy. Kategorie Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls je už vyloženě reklamní záležitostí._____ 4)  Tvůrci večera se nedokázali vymanit z manýrů předávání cen. Většinu času zabralo vyhlašování výsledků, předávání cen a nudné, ach jak nudné děkovačky Bohu, rodině, spolupracovníkům a fanouškům. Další čas si zabrali konferenciéři 50letý Ondřej Sokol a 48letý Aleš Háma. Ti předvedli únavně stejné fórky, některé na hranici (jiné i za ní) vkusu. Pár hudebních vstupů většinou atraktivitě večera také nepřispělo (neplatí o Evě Burešové alias Hegerové či Čekovského vzpomínce na Žbirku)._____ 5)  Vystoupení 35letého Martina Pohla a reakce na ně jen potvrzuje neujasněnost koncepce Slavíků dříve i dnes (viz výše). Nezbývá než skousnout, že jisté části hlasujících se tvorba a aktivity lidí jako je Řezník zamlouvají. Inu, demokracie - ne se vším můžeme být spokojeni. Ať za svou tvorbu i slova nese každý odpovědnost podle zákona. Pokud se vina prokáže, se sankcí bych neváhal. Jinak se holt s Řezníky i řezníky budeme setkávat i nadále. Stejné situace přece známe z politiky._____ 6)  Udýchaným projevem 48letého Karla Janečka vyvrcholil rozpačitý poněkud trapný dojem, který ve mně Český slavík 21 zanechal. Používat vyhlášení oblíbenosti popových zpěváků k prezentaci politických názorů (jakýchkoli) mi přijde nepatřičné. Nežijeme v diktatuře._____ 7)  Slavík byl volen systémem D 21. Každý z 216 138 hlasujících mohl udělit 1 - 5 bodů libovolným interpretům - každému maximálně 1 bod. Přirozenou úvahou mi vychází, že maximálně mohli hlasující udělit pětinásobek svého počtu, tedy 1 080 690 bodů. Stránky Českého slavíka 21 však uvádějí celkem 1 678 328 bodů. Jak je to možné? Nikde jsem zatím odpověď nenašel._____ 25.11.2021 - Komentátor Mamuto! uvádí, že jsem zapomněl na to, že hlasující mohli dát přes milión bodů celkem v rámci jedné kategorie. Vzhledem k tomu, že kategorie byly čtyři, vše je jasné. Omlouvám se všem, koho jsem eventuálně zmátl a děkuji Mamutovi! za opravu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina užívateľov ktorí dali tomuto "galavečeru" jednu hviezdičku, aj ja sa pripájam do klubu "Len kvôli Řezníkovi". Sledujem jeho kauzu v podstate od začiatku a celkom ma prekvapilo, že sa to nakoniec skončilo happyendom. Áno súhlasím z jeho názormi a tiež mi býva fyzicky zle keď počúvam tie akože rádiové hity pseudoumelcov. Nie je mojim zvykom radikálne odpísať alebo vyslovene idealizovať hudbu do dvoch kategórí: Hudba s umeleckou a autorovou hodnotou a hudba do rádií na kšeft bez duše a emócií ale pri Slovenskom a Českom hudobnom trhu fakt nezvládam to odosobnenie. Aby som našiel niečo skutočne pre mňa hodnotného musím sa predierať neskutočným bahnom. Znovurodený Slavík stavil na kontroverziu inak by tam Řezník nebol. Zo sociologických výskumov asi tvorcovia zistili, že aj negatívna reklama je reklama. Ale či to bude fungovať aj ďalšie roky? To silne pochybujem. ()

radomiil odpad!

všechny recenze uživatele

-slavice/slepice Farná alias žumpa vyčpělé hudeb.scény Czech+Moravy, při které se goldenKája musí obracet v hrobě! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pořadu měli vlastně velkou snahu vrátit "slavíky" na výsluní, jenom jim to pořád někdo kazil - tu oceněný, tu samotný majitel. Kromě několika projevů jsem ale s dramaturgií večera a většinou vítězů byla celkem spokojená. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

.....hrozné....a to je slabé slovo....toto je Český slavík? .....mali to zrušiť,lebo to robí len ostudu..... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dno televizní (a vlastně i hudební) zábavy zaštítěné odporně samolibým Karlem Janečkem. Jednu hvězdičku můžu s čistým svědomím dát pouze dojemné vzpomínce Mariána Čekovského na Mekyho Žbirku a vkusnému vystoupení Evy Burešové s Ondřejem Brzobohatým. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě odpad, protože přidat speciální sekci pro naprosto podřadný a brakový hudební žánr, jakým je Rap a Hip-Hop, je to samé, jako dát do Oscarů sekci Horor-Slasher. Každopádně jedna hvězda za to, jak se všemi svědky covidovými Janeček pěkně vydrbal. ()

octopuska

všechny recenze uživatele

Neměla jsem odvahu se na to dívat, takže odpad si nechám na později, třeba se někdy osmělím. Odpadovými pořady se to v TV jen hemží. Utrpěla jsem hned dvě traumata po pár minutách sledování Love Island a SuperStar, takže nebudu riskovat další. A pak se nemůžeme divit, že společnost je v totálním kulturním rozkladu, když vysílají takové žumpoidní zvratky. Člověk pak ztratí vkus i smysl pro krásno a stane se z něj tupá stádoidní ovce. Omlouvám se za urážku těmto krásným a užitečným tvorům😪🤕🙄. Nabubřelej Janeček by měl místo naparování se na obrazovce, jít na brigádu do nemocnice, aby byl jednou užitečnej. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jsem obecně fanda tohoto typu soutěží. Myslím si, že ankety popularity by se měli držet, a klidně bych uvítal i návrat Týtý... Těžko hodnotit jednotlivé výsledky, to už je věc hlasování, toho kdo hlasuje, kdo má jaké fancluby atd... Pochopitelně, když může vyhrát takový lidský hnůj jako Řezník, tak to svědčí o něčem z naší nátury, stejně, jako když před lety bodoval Ortel. Jenže ani ta reakce Bagárové není dobrá, protože lidi jako Řezník žijou z takovýchto reakcí,a vyžívaj se v nich. Je třeba k tomu přistoupit přesně opačně, a taková individua ignorovat. Na druhé straně barikády je pak šíleně přesluníčkovaný Janeček, s jeho totálně trapnou antivládní reklamou, kterou vyblil do několika reklamních bloků, a ještě trapnějším závěrečným proslovem. Postupně se dostávám i samotnému provedení přenosu, tak jdeme na to... Sokol se rozhodl vžít do nějaké role českého Ricky Gervaise, občas někoho urazit, občas něco nekorektně říct, ale prostě ne každý je Ricky, a v tom našem provedení to prostě nefunguje. Ve dvojici s Hámou to pak prostě působí jen jako další díl "Tvoje tvář...". Opravdu by bylo lepší, kdyby se přešlo k modelu Českého lva, kdy se jen předávají ceny a sem tam nějaké to vystoupení.  Stejně, jestli to bude v podobném stylu, kdy na každém ročníku bude nějaká úplně zbytečná a trapná agitka, tak se to zas brzo zruší... Za Janečka nakonec ještě hvězdu dolu. Fakt to měl koupit někdo jinej, nesmysly jako HipHop+Rap nebo vystoupení Bendiga s Demem jdou pod úroveň televizní zábavy. ()

Reklama

Reklama