Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český slavík je zpět! Legendární hudební anketa se vrací, aby ocenila nejoblíbenější interprety v zemi! Můžete se těšit na ty největší hvězdy pod jednou střechou! Jen vy svými hlasy rozhodnete o tom, kdo si odnese prestižní trofej a zazáří na hudebním nebi. Slavnostním večerem provedou Aleš Háma a Ondřej Sokol! (TV Nova)

Recenze (45)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, ale podle čeho pořad hodnotit? Určitě ne podle výsledků, to patří jinam. Ale i k nim bych se vyjádřil, protože je zajímavé, jak nový systém hlasování zaručil, že na nejvyšší příčky dosáhnou prověření, pokrokoví a poslušní zpěváci, kteří sice ničím nevynikají, ale jejich všudypřítomnost zajistí, že jejich jméno utkví nějakým lidem v paměti a oni pak pro ně hlasují. Výsledkem pak je, že nejpopulárnější zpěvačkou je holka, od níž znám jen píseň, kterou nazpívala ve 12 letech, od té doby se místo zpěvu živí dáváním rozhovorů o své postavě a či těhotenstvích. A podobné je to v dalších kategoriích. Každopádně, že se mi výsledky nelíbí, je můj problém a do hodnocení pořadu se nepromítá. Jednotlivá hudební vystoupení, jestli se tak dají ty unylé zpívánky (v mnohých případech spíše recitace) nazvat, už však do hodnocení promlouvají, a to tedy byla pořádná katastrofa. To u nás není nějaký zpěvák s výrazným hlasem? Poslouchat ty melodie bez výrazu na 3 tónech, to je fakt utrpení. Jinak, scéna vypadala dobře a honosně. Dvojice moderátorů Sokol a Háma formou některých drzých hlášek maskovali to, že večer se musí nést v hyperkorektním duchu a že je třeba dát na vědomí všem těm, kteří by se chtěli vymykat, že tu v naší rozjásané pop music není místo. Účinkovat samozřejmě musí naprosto všichni z řad našich všemožných menšin. Přesto musím uznat, že občas mě moderování pobavilo. Kapitolou samou pro sebe je zbožtění boháče Janečka. Protivných, nesympatických a proti své zemi působících miliardářů máme přehršle, ale tento narcis stylizující se do role všespasitele, je mi odpornější než všichni Babišové, Bakalové a Křetínští dohromady. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přetřes na prvních místech, protože Ztracený, Farna ani Mirai nikdy v minulosti nevyhráli. Je to každopádně anketa popularity, takže to nemá být o tom, jak (ne)kvalitní hudbou se dotyčný prezentuje. Logicky tak zabírá to, co je milé, rozjuchané a okamžitě srozumitelné, takže za mě v téhle otázce úplně v pohodě. Pánové moderátoři se svou milou dávkou nekorektnosti nezklamali, „státotvorným“ Janeček dorazil asi na jinou akci. Takže asi tak, „vy cuchty!“. ()

Reklama

Chudobka odpad!

všechny recenze uživatele

Janeček si zahrál na Boha, moderátoři mi připadali místy úplně trapní, scéna nevkusná, kýčovitá jako celý pořad. Ale celý jsem ho neviděla, protože bych to nevydržela. Kde mám Lenku Dusilovou nebo Dana Bártu? Co tam dělá nějaká Burešová? Z těch hochů jen Pokáč - tedy aspoň pro mě. A proč všude cpou tu nesnesitelnou Pagáčovou nebo hloupého Godlu? K nepřežití. Pěkná byla pouze vzpomínka na Žbirku. ()

octopuska

všechny recenze uživatele

Neměla jsem odvahu se na to dívat, takže odpad si nechám na později, třeba se někdy osmělím. Odpadovými pořady se to v TV jen hemží. Utrpěla jsem hned dvě traumata po pár minutách sledování Love Island a SuperStar, takže nebudu riskovat další. A pak se nemůžeme divit, že společnost je v totálním kulturním rozkladu, když vysílají takové žumpoidní zvratky. Člověk pak ztratí vkus i smysl pro krásno a stane se z něj tupá stádoidní ovce. Omlouvám se za urážku těmto krásným a užitečným tvorům😪🤕🙄. Nabubřelej Janeček by měl místo naparování se na obrazovce, jít na brigádu do nemocnice, aby byl jednou užitečnej. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozený Slavík je svižnější, než jeho předchůdci a má i jistý švih. 1)  Především si musíme uvědomit, že Slavík byl, je a bude čistě jen anketa popularity. Nevypovídá vcelku nic o kvalitě produkce a samozřejmě je zaměřen na masovou spotřebu - tedy na mainstreamovou pop music. V tom je jeho síla i slabost. Síla - oslovuje hlavně televizní diváky, kterých je ve vyšších věkových skupinách stále ještě hodně. Slabost - ignoruje menšinové žánry, protože jejich konzumenti se na televizi příliš nedívají a možná někteří z nich ani netuší, co to ten Slavík vlastně je._____ 2)  Nesmíme zapomenout, že popularita v pop music je do určité (někdy i značné) míry dílem marketingu._____ 3)  Proto mi přijde nepřípadné zařadit "novou" kategorii hip hop a rap. To nikdy nebyl a nebude mainstream a tudíž sem nepatří. Snaha o přiblížení ankety jiným než typickým televizním divákům je patrná i z kategorie Nejstreamovější česká skladba. Pochybuji ale, že tyto půlkroky postačí k získání širší divácké odezvy. Kategorie Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls je už vyloženě reklamní záležitostí._____ 4)  Tvůrci večera se nedokázali vymanit z manýrů předávání cen. Většinu času zabralo vyhlašování výsledků, předávání cen a nudné, ach jak nudné děkovačky Bohu, rodině, spolupracovníkům a fanouškům. Další čas si zabrali konferenciéři 50letý Ondřej Sokol a 48letý Aleš Háma. Ti předvedli únavně stejné fórky, některé na hranici (jiné i za ní) vkusu. Pár hudebních vstupů většinou atraktivitě večera také nepřispělo (neplatí o Evě Burešové alias Hegerové či Čekovského vzpomínce na Žbirku)._____ 5)  Vystoupení 35letého Martina Pohla a reakce na ně jen potvrzuje neujasněnost koncepce Slavíků dříve i dnes (viz výše). Nezbývá než skousnout, že jisté části hlasujících se tvorba a aktivity lidí jako je Řezník zamlouvají. Inu, demokracie - ne se vším můžeme být spokojeni. Ať za svou tvorbu i slova nese každý odpovědnost podle zákona. Pokud se vina prokáže, se sankcí bych neváhal. Jinak se holt s Řezníky i řezníky budeme setkávat i nadále. Stejné situace přece známe z politiky._____ 6)  Udýchaným projevem 48letého Karla Janečka vyvrcholil rozpačitý poněkud trapný dojem, který ve mně Český slavík 21 zanechal. Používat vyhlášení oblíbenosti popových zpěváků k prezentaci politických názorů (jakýchkoli) mi přijde nepatřičné. Nežijeme v diktatuře._____ 7)  Slavík byl volen systémem D 21. Každý z 216 138 hlasujících mohl udělit 1 - 5 bodů libovolným interpretům - každému maximálně 1 bod. Přirozenou úvahou mi vychází, že maximálně mohli hlasující udělit pětinásobek svého počtu, tedy 1 080 690 bodů. Stránky Českého slavíka 21 však uvádějí celkem 1 678 328 bodů. Jak je to možné? Nikde jsem zatím odpověď nenašel._____ 25.11.2021 - Komentátor Mamuto! uvádí, že jsem zapomněl na to, že hlasující mohli dát přes milión bodů celkem v rámci jedné kategorie. Vzhledem k tomu, že kategorie byly čtyři, vše je jasné. Omlouvám se všem, koho jsem eventuálně zmátl a děkuji Mamutovi! za opravu. ()

Zajímavosti (2)

  • Reklama Karla Janečka na Českého slavíka, kde Janeček kladivem zachraňuje diváky a svět, je doslova okopírovaná reklama na Apple Macintosh z roku 1984. (honajz)
  • Znovuobnovenou anketu zhlédlo 1,3 milionu diváků (15+), jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)

Reklama

Reklama