Reklama

Reklama

A House on the Bayou

  • Slovensko Dom pri močiari
Trailer

Manželia Jessica a John Chambersovci sa po odhalení mužovej nevery rozhodnú zachrániť svoj vzťah aj rodinu. Jessica sa nechce rozviesť, ale má tri podmienky – manžel preruší kontakty s milenkou, o jeho nevere sa nikdy nedozvie ich dospievajúca dcéra Anna a všetci traja pôjdu na spoločnú dovolenku do odľahlého sídla v Louisiane, aby obnovili narušené vzťahy a zblížili sa ako rodina. Keď ich však jedného večera navštívia nepozvaní a podozrivo priateľskí susedia, víkend naberie zlovestný spád. Na povrch vyplávajú temné tajomstvá a ich krehké vzťahy, jednota, súdržnosť a solidarita sa začnú rozpadávať. Jedno je však isté - na túto dovolenku v Luisiane nikto z nich do smrti nezabudne. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento počin bych ani tak nepovažoval za horor, jako spíš velice napínavý psychologický thriller s mysteriózními prvky. Právě tu mysteriózní část jsem si v příběhu užil mimořádně a díky tomu jsem byl závěrečným vyvrcholením zcela uchvácen. Finální zvrat o dobru a zlu mne oslovil natolik, že jsem tomu rovnou napálil plný počet. Po emocionálním vystřízlivění jsem nakonec jednu hvězdu musel stáhnout, ale stále se jedná o skvělý a originální kousek. Vydařený počin s minimem herců a i když se tu s krví poměrně šetří, tak každá scéna je o to lépe propracovaná. Především je tu cítit zcela zřetelně atmosférický teror. 76% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

This House is definitely not on the Left! Doba, kdy vycházely Home invasiony s exploatačním nádechem jsou rozhodně pryč. Rape, Revenge, Gore už není moderní- tohle vše je vystřídáno za nudné dialogy a nahrazeno za Drama, které nefunguje, protože k tomu zde chybí dobře napsané postavy. 1 pěkná ženská, 1 gore scéna a poměrně zajímavý zvrat, tak to je zoufale málo i na mé požadavky. Většinu času se zde nic moc zajímavého a záživného neděje, chybí zde Home Invasion Terror, žádný pořádný Inferno, divočení, řev se zde nekoná, krví tvůrci šetří více než vínem, natočeno obyčejně, rozhodně žádný kamerový hrátky se nekonají. Chybí ambice i snaha šokovat a účel zabavit zde rozhodně taktéž nebyl. Neoslnilo, nebavilo, otrávilo. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4.5/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- V Ďábla nevěřím. - Ale Ďábel věří ve vás. - Když uděláte něco zlého, pootevřete Ďáblu dveře. A pokud ho navíc pozvete, pak se nesmíte divit.  John podvádí Jessicu se studentkou Vivienne. Jessica nevěru odhalí, avšak nechce rozbít rodinu nejen kvůli čtrnáctileté dceři Anně. Je makléřkou, a tak si vyhlédl jeden nóbl dům pro pracháče, co by se měl za měsíc prodat. Je na samotě, tudíž ideální místo pro společnou dovolenou, co by mohla zahojit rány. John na její podmínky i výlet přistoupí. John je ovšem větší parchant, než by se zdálo. Když přijde na návštěvu mladík Isaac se svým dědou a Jessica je s Johnem pozvou do domu, není už cesty zpět. Poněkud netradiční home invasion je psychologickým thrillerem s přesahem do fantastiky. Je o dobru a zlu a ošklivých lidských vlastnostech...řekněme na rovinu, o sedmi hříších.... Přitom se nejedná o lacinou moralitu, ale v prvním plánu jde o ohrožení rozpadající se rodiny. Johne, ty hajzle! Velmi pěkný vizuál a skvělá hudba. A krev tu vůbec nechyběla, byť nějaké ty kapky a střeva ven se najdou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Keď sa do zdanlivo počestných životov vkradne tieň pochybností hraničiacich s istotou, je snaha o znovunadobudnutie rovnováhy ohrozovaná zo všetkých strán. Najmä v prípade keď sa rozhodnete kráčať ďalej bez tzv. radikálneho rezu. V hororovom žánri sa podobné námety z času na čas viac či menej opakujú a tvorcovia "domu" - remeselne nesmierne zruční a skúsení - sa s námetom pohrali celkom zaujímavo. Vynikajúco im v tom pomáha aj skvelé herecké obsadenie na čele s Angelou a sľubným talentom Jacobom Loflandom. V závere síce atmosféra poľaví, no ja napriek tomu udeľujem 4 kojotov. Napätie sa totiž krájalo veľmi slušne. (28.11.2021) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně řemeslně zpracovaný a konceptuálně zajímavě vymyšlený hororový home invasion thriller, který se do vyvanulého subžánru snaží přinést něco trochu nového. Zároveň je ale podle mne příliš doslovný - působivější by bylo nechat to mystérium v náznaku. A postavy mi nepřišly jako živí lidé, spíš jako figurky, které se chovají tak, jak scenárista zrovna potřebuje. V rámci letošní konkurence ale určitě mírný nadprůměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo od 22. marca do 19. apríla 2021 v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama