Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ľúbostný príbeh mladého vedca, neskôr nositeľa Nobelovej ceny, Richarda Feynmana, ktorého už od mladosti fascinovala veda. Jeho druhou najväčšou láskou v živote bola spolužiačka Arlene, ktorá vážne ochorela na tuberkulózu. Mladý Feynman sa rozhodol zasvätiť svoj život vede, aby pomohol svojej láske vyzdravieť. Keď sa jej stav zlepšil, oženil sa s ňou a začal pracovať na vedeckých projektoch. O krátky čas však choroba znovu zaútočila a problémy začal mať aj vo výskume... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

teltri 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vedy. Ale je to srdcovka, je to môj vedec - pán vedec. Jeden z najgeniálnejších mozgov v dejinách ľudstva a zároven veľmi zaujímavý človek, proste típek. Je mi ľúto jeho prvej ženy Arlene. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prumerny zivotopisny film, ktery se venuje predevsim vztahu RF k jeho nemocne zene Arline. Cili o fyzice to neni. Ale RF byl sympatak a Patricia je nadherna, takze za tyto dve fakta pridavam male plus. 3+ ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

V případě že znáte Feynmanovy autobiografické knihy vám velice brzo dojde, že Infinity je tuctová adaptace, která prostě bere některé z nejlepších Feynmanových historek a hlava nehlava je vrší na sebe. Proti filmu pak bohužel hraje i to, že Feynman je shodou okolností velmi dobrý vypraveč a hrané filmové zpracování historek ve srovnání s jeho vypravováním jak jej známe například ze záznamu The Pleasure Of Finding Things Out nebo z jeho knih bohužel bledne. Na druhou stranu se ale musím přiznat že teoretického fyzika Richarda Feynmana a jeho ženu Arlene považuji za nejsypatičtější a nejkrásnější pár veškeré (nejen autobiografické) literatury nebo filmu a povídku Snad ti nedělají starosti cizí názory (která tvoří kostru adaptace) pokládám za nejdojemnější text, jaký kdo kdy napsal. Právě kvůli pozornosti, kterou film věnuje vztahu Dicka a Arlene se mimochodem nelze ubránit srovnáváním s filmem Síla lásky, která se zabývá vztahem jiného sympatického vědce a jeho ženy, konkrétně tedy Charlese a Emmy Darwinových. Přestože film působí spíše obyčejně, stejně mám za to, že si film zaslouží pět hvězdiček a to spíše za obsah než za zpracování. Řekl bych, že po takovém hodnocení musí nutně sáhnout každý kdo ví, co všechno to znamená, kdykoliv se Arlene zeptá "What Do YOU Care What Other People Think?". ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama