Reklama

Reklama

8bitové Vánoce

Trailer 1

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Recenze (85)

Sefko 

všechny recenze uživatele

Dcéra veľmi túži dostať mobil ako majú jej kamarátky. Ale podľa jej otca je to príliš drahá hračka. A tak jej rozpovie príbeh o tom ako on ešte ako dieťa túžil po hernej konzole. To je príbeh v skratke. Herci sú fajn. A od priemeru tento film zachraňuje nie 80tková atmosféra. Tá je tento raz skôr na škodu. Pretože neustále pomrkávanie a upozorňovanie na veci v štýle Ready player one či Stranger Things je už skrátka priveľa. Ale je to naozaj dobrý koniec ktorý dokáže dojať a potešiť. A robí z tohto snímku niečo zapamätateľné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem to čekal lepší. Přeci jen název 8bitové Vánoce, k tomu Barney Stinson, kterého budu mít vždycky rád a na vrch příběh s příměsí herních konzolí. Nicméně se u toho příjemně odpočívalo a to se také počítá. Steve Zahn jako starej fotr, co si od manželky nepamatuje nic, co má udělat, ale pořád si něco sám pro sebe kutí, popřípadě nesnáší přeplněný obchoďáky byl totálně přesnej. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Retro vánoční komedie o tom, že v životě jsou důležitější věci než vysněný telefon a konzole pod stromeček. Sympatické herecké obsazení a fajn atmosféra většinu času umě maskují, že na 8bitové Vánoce nebylo moc peněz, ale v půlce to přeci jenom začne drhnout. A závěrečná změna tempa a vlastně i žánru je bohužel dost nefunkční a působí přinejlepším podivně. Ale večer se u téhle retro záležitosti strávit dá a neurazí ani dospělé, ani prcky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to takovy nevim no, proste fajn, neurazi, nenadchne. Je videt, ze je to cileny na celou rodinu, takze se nekdy tvurci musi trochu krotit, sem tam tu je hluchy misto, sem tam promarnena sance, ale nastesti prevladaj fajnovy momenty a do toho par fakt v ramci zanru masakralnich scen. Takze ackoliv vse podstatny je videt uz v traileru, ja se bavil slusne, detsky herci jsou v pohode a Harris se Zahnem jsou jako vzdy fajn. Lepsi 3*. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dle tématu jsem se těšil hodně, ale je to průměrná rodinná mainstreamová komedie, nerdovský faktor téměř žádný. Kluk si sice přeje k Vánocům Nintendo, ale film o hrách skoro vůbec není a s minimem úprav ve scénáři by si mohl přát třeba kolo nebo snowboard. A některé scény a postavy jsou nesnesitelné. _______ fun fact: Steve Zahn je N.P. Harrisovi tak podobný, že jsem si během filmu myslel, že je to Harris v dvojroli s jiným účesem ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný mix pro děti s příchutí vánočních svátků, Nintenda a 80. let bez přidaného humoru. Harris je pouze v roli vypravěče, takže ani on to nemá šanci vytáhnout z šedého průměru. Fegley je ale dobrá tlama. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vcelku nápaditý příběh o skupině dětí z menšího městečka a jejich nekonečné snaze získat nové Nintendo na hraní. Celkem se mi začínají líbit komedie brané z dětské perspektivy aplikované na svět dospělých. Děj je sice spíše průměrný, ale jako komedie funguje perfektně! PS: Obloukem se vyhněte českému dabingu, to je vážně katastrofa. Všechny děti mluví dospělí dabéři hlubokými hlasy a téměř nikdy se nedokáží trefit do pusy. Hádám, že tím i zanikly mnohé vtipy, ale to se již asi nedozvím... 71% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky stále letí, ale pokud se člověk přenese do své doby a vzpomene si na tu svou vytouženou věc, kterou k Vánocům nikdy nedostal, vřele se ztotožní s Jakem a jeho vytouženou konzolí NES, ač třeba (8 bitovým) hrám nikdy nepropadl. Natočené je to svižně, ale je na tom vidět, že rejža na to tolik peněz neměl a klasikou z ranku Sám doma se 8-Bit Christmas nejspíše nestanou. Musím ale vyzdvihnout závěr, který jak jsem zjistil, leckomu připadal divný, ale mě bez skrupulí dojal. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Strašná konina, ale i tak jsem si to užil. I když je to neskutečně ujeté a někdy fakt trapné, pořád je to vlastně moc fajn vánoční jednohubka pro ty, kteří se boomu "osmdesátkových" filmů ještě nepřejedli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat recenzí MrHlada, ale kdyby mě tohle minulo, nic mimořádného by se nestalo. Průměrná vánoční záležitost, která moc humoru nedodá, místo toho se alespoň dozvíme, že než nějaké hodnotné dárky jsou nejkrásnější ty věci, které můžeme zažít třeba i s tátou. Líbilo se mi, že jedna z postav střídala krásné metalové trička (Iron Maiden, Judas Priest a na závěr Slayer Show No Mercy). 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná vianočná jednohubka so strašne komplikovanou cestou k Nintendu ale dobrou pointou na záver. Neil Patrick Harris je sympaťák. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavnou, Vánoční pecku, ale nic moc teda. Bylo to více trapný než vtipný, výběr dětských postav fakt děsný, Vánoční atmosféra téměř žádná, až na ten závěr no. První videohry jsem také vlastnil, ale nepamatuju si, že bych k vůli nim takhle vyváděl, hold tohle se děje asi jenom v Émerice :o) Btw, cz dabing katastrofální. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"8-Bit Christmas" vnímam ako celkom solídnu vianočnú rodinnú komédiu s vynikajúcim zavŕšením. Keď konečne dospejeme na koniec a pochopíme výsledok, ide o skutočne skvelý film. Plus dávam kredit, že to nepôsobí lacno a narýchlo napísané divadlo, ktoré nemá ani hlavu ani pätu. Decká sú presvedčivé, atmosféra 80s vyzerá dobre, miestami ma to neskutočne bavilo, úvodné prerábanie scénok podľa Harrisovho naratívu ma tiež bavilo (áno bola to zelená helma) a viem si predstaviť, že v tej dobe skutočne bolo Nintendo Entertainment System absolútnym klenotom. Tak ako dnes je všade vypredané PS5 a mnohí naň museli celkom slušne dlho čakať. To jedno pozretie odporúčam, lebo vo svojom finále ten film skutočne odôvodnil svoju existenciu a je to dobrá myšlienka a možno sa k tomu aj niekedy v budúcnosti vrátim, lebo nejde o veľmi "safe" rodinnú komédiu. Veci sa tu celkom dejú. A vie to pobaviť. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate až po filme som si uvedomil, že ono to nemalo byť len o nintende, ale hlavne to mal byť vianočný film. Ja som tú atmosféru vlastne ani nezachytil. A humor mi nesadol, film skôr pre deti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Svatecni komedie to je nenarocna, sladce nostalgicky, srdecna a osvezjujici. Nevyzaduje moc inteligence a vkladu emoci divaku. Libil se mi hojny humor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, který se snaží být víc retro než ve výsledku je. Osmdesátkový příběh o boji o vytouženou konzoli je nosný, ale v tomto případě je pouze kulisou pro klasický vánoční příběh o tom, že ze všeho nejdůležitější je rodina. Úvodní nápad a retro atmosféra, trestuhodně nevyužito. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o fajn nápad, připomnělo mi to starší vánoční filmy, kdy filmová studia jednou za čas natočily takovouto vánoční rodinnou komedii o malých děckách. ()

Reklama

Reklama