Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že se "straight-to-DVD" animák nemůže rovnat tomu velkorozpočtovému pro kina. Je pravda, že to srovnání poněkud kulhá, je tu přece jen změna v technologii a pět let pokroku. A je neoddiskutovatelné, že po stránce bohatosti animace (přesněji bohatosti toho, co lze animovat) je první Lví Král pořád o něco výše... ale je tu to ALE - ALE co se týká hudby, Nick Glennie-Smith, chodící kopírka Hanse Zimmera (honička s krokodýly je skoro k nerozeznání od akčních pasáží Skály, a také víme, jak okatě byly naopak její pomalejší heroičtější pasáže tímtéž pánem obšlehnuty v Muži Se Železnou Maskou;)), odvádí velmi kvalitní práci, a co je vůbec nejdůležitější, scénář druhého dílu svádí dohromady postavy sice takřka archetypální, ale staví je do situací, které - právě v kombinaci s hudbou resp. písněmi - první díl dalece překonávají, pokud jde o emoční prožitek diváka. Jistě, je tu jistý závan Romea a Julie (ale ne, to vířící listí to není, to je přece Mufasa;)), ale vražedná oddanost Ziry, snaha nebohého odstrčeného Nuky ohromit svou matku, nebo zdrcující vyhnanství Kovua (ne Kovyho), to všechno je naprostá špička, jinde nejen v Disneyho filmech nevídaná. A když to ještě doplní naopak zcela tradiční "rodinkárský" duet starostlivého otce a nezdárné dcery, nemám dalších slov. 80% a přece jen ještě slova další - ano, je to stejně jako u první Lvího Krále, ale je to poskládané z jiné váhy jednotlivých dílků. Lví Král je o level výš po stránce řemeslné a vypilovanosti takových těch "sázek na jistotu" jako je třeba jejda, spoiler:) Tady je to naopak, postavy a jejich osudy jsou výrazně výš, ale je to prostě pořád jen DVD film, a je to znát. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce slabé. Tohle už je pouze "standartní" disneyovka, což původní Lví král v žádném případě není... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nick Glennie-Smith: 1. He Lives In You - Lebo M 2. We Are One - Cam Clarke 3. Upendi - Robert Guillaume 4. One Of Us - Chorus 5. My Lullaby - Chorus 6. Love Will Find A Way - Chorus 7. We Are One - Angelique Kidjo 8. Love Will Find A Way - Kenny Lattimore ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování, které staršímu bratříčkovi nesahá ani po kotníky, ale zároveň mu nedělá nějak zásadní ostudu... Na rozdíl od jedničky mi to k srdci nikdy nepřirostlo - byl jsem starší a kvalita přece jenom pokulhává. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To ne.... Todle se nemělo stát. Strašně špatný film, oproti původnímu filmu o několik stupnňů horší snad ve všech aspektech. Animací počínaje, přes písničky až po strašnej příběh... P.S. Dobře..pisničky v originále mají něco do sebe, čeština ovšem i todle zabíjí) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar oproti vynikající jedničce. Prvních pár minut vypadá slibně a dává nějakou naději, bohužel se hned ubírá v opak. Film není špatný a hudba je pořád dobrá. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Simba má dceru a místo legrace nás čekají rodinné řešky. Druhý díl samozřejmě kvalit Jedničky nedosahuje. 60% ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního Lvího krále by mě nenapadlo, že budu na ten nejapný kýč vzpomínat s dojetím. Ale pokračování s novou generací, s nímž přišli noví autoři, je kýč tak obludný, že vzpomínám. Navíc to nejobludnější je zde realizováno skrze zprzněnou postavu opičáka-šamana Rafikiho, která jediná měla v prvém díle nějakou úroveň. Hvězdička opět pro Kiaru Johanku. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Lví král 2 se naoko tváří více dětsky, zvířata jsou více antropomorfní, snad kromě těch antilop a brouků. Ovšem z emociálního hlediska jde snad o větší stunt než první díl. Hlavně proto, že se film nesoustřeďuje jen na Simbu. Což není špatně, některé konfrontace a zlověstné pohledy však mohou skutečně nejmenším pěkně pocuchat nervy. Nemluvě o poslední scéně s Nukou. Ale je to skvěle napsané, postavy si zamilujete. Kdyby zde nebyla scénáristická díra se lvy opačného konce zdejšího apartheidu (což vysvětlili v Lion Guard, ale i tak), uvažoval bych i o maximálním hodnocení. Český název je blbost, Simbův charakter však dává smysl víc, než se může zdát. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrná nadstavbová disneyovka těžící jen a pouze z úspěchu prvního dílu, žádný nápad, žádná invece, přesto neurazí a dětem bych ji určitě pustil ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Lion King 2: Simba´s Pride" je podľa mňa veľmi schopným pokračovaním v sérii. Osobne by som kedysi možno povedal, že je to lepšie ako"The Lion King"". Dnes už tento názor nezdieľam. Koniec koncov, minimálne čo sa týka silných momentov, tak jednotka je ďaleko vpredu. A aj animácie sú na úplne inej úrovni. Ale na druhú stranu si povedzme, že tento film rozhodne nemal taký budget ako mal pôvodný "The Lion King." Napriek tomu však stále hodnotím ako jeden z najlepších Disney pokračovaní z ich "DisneyToon Studios". A rozhodne je tu vidieť snaha. Páčia sa mi nové postavy, animácie sú podľa mňa stále veľmi dobré a aj je super, že kým prvý film urobil svoju verziu "Hamleta" tak tento film je skôr Disney verzia "Rómea a Júlie." Ale ako som povedal, podľa mňa to funguje. Dokonca aj hudba vo filme je podľa mňa lepšia a skladby sú podľa mňa silnejšie. Alebo teda minimálne ak to porovnávam všeobecne všetky. Film mám osobne veľmi rád, vždy sa k nemu viem vrátiť a oceňujem snahu tvorcov, že urobili skutočne dobré pokračovanie. Hodné toho nosiť meno "The Lion King." Hodnotenie: A- ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

Reklama

Reklama