Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

Detektivové Sarah Collinsová a Steve Bradshaw jsou přivoláni k tragické nehodě, k níž došlo na věžáku Portland Tower v jihovýchodním Londýně. Na místě najdou těla zkušeného policejního důstojníka Hadleyho Matthewse a patnáctileté libyjské uprchlice Fary Mehenniové. Na střeše budovy objeví Sarah vyděšeného pětiletého chlapce a nedávno přijatou policistku Lizzie Adamsovou, kteří jsou jedinými svědky zločinu. Krátce před vyšetřováním Lizzie za záhadných okolností zmizí. Jak pátrání postupuje, případ se začíná vymykat kontrole a Sarah se Stevem zjišťují, co to vlastně znamená být policistou. (Cinemax)

(více)

Recenze (22)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá detektivka, která víc, než na případ, se zaměřuje na morální dilemata jednotlivých vyšetřovatelů, detektivů a běžných policistů. Plno zajímavých myšlenek, skvělé herecké výkony a další z třídílných příběhů, na které jsem narazil na HBO a pochází z Velké Británie. Tenhle formát Anglánům docela svědčí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavá etická zápletka, trvajícíc napětí, příjemné tempo i celkový rozměr, nadprůměrné herecké výkony... Tohle Angličané umí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ti, co se domnívají, že minisérie je o multikulturalismu, se značně pletou. Rasistický vtípek mohl být nahrazen jakýmkoliv jiným, ale o něj vůbec nejde. Jde o postavení policisty, který musí volit mezi loajalitou vůči partnerovi a vlastním svědomím. Kde je hranice mezi dobrým a špatným policistou, dobrým a špatným člověkem? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie modré čísla mi pripadajú ako zlý vtip a skôr dôkaz o tom, že diváci skrátka od podobného seriálu čakali niečo iné. Dočkali sme sa totiž príbehu, kde vystupujú viac menej ambivalentné postavy a kde je tá správna iba jedna a ten skutočný hajzel tiež iba jeden. Ten zvyšok je skrátka niekde medzi a pokiaľ by mal niekto chuť, tak by sa to pri každej postave dalo určiť aj percentuálne. Medzi scenáristické, avšak nakoniec nie príliš dôležité, nedostatky, zaraďujem to, že sa nikto nesnažil viac krát presvedčiť matku k výpovedi jej syna a to, že na zničenie mobilu bolo veľa príležitostí a neboli využité. Inak perfektné filozofické krimi o otázkach toho, aká je funkcia polície v spoločnosti a čo brať ako prejav rasizmu a čo ešte len ako bezvýznamný vtip. Ale aj ten môže byť povestným hodením snehovej gule pred spustením lavíny. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přehlížená ale o to překvapivější. Nenápadná ale poutavá minisérie o záhadném pádu policisty a imigrantky z vysokého činžáku. Má to pouze tři díly, není to zbytečně natahované a přestože nijak nestrhne určitě potěší a nenudí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

slušná detektivka na jedno podívání, která sice nepřinese nic nového, ale díky tomu že má jen pár krátkých dílů nestihne nudit: Nějaké to klasické klišé tu sice je, ale tentokrát to ničemu nevadí...65% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kruté důsledky politické korektnosti. Něco jako Kunderův Žert přenesený do současného multi Londýna. Tvůrci naštěstí vedou příběh po svém, nenechávají se ovlivnit žádnou částí rozdělené společnosti, nastolují palčivé otázky, ukazují, že všichni mají svou pravdu a žádná postava dramatu není úplně černá, stejně jako žádná není úplně bílá. 85 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Měla jsem možnost vidět všechny tři epizody naráz a paráda.Protože si nejsem jistá, jestli bych to po první nevzdala!Dosti nudný rozjezd postupně gradoval.Kdy se rozkrývalo ,kdo je větší policejni hajzlík.Tvůrci i přiřadili roli hercům kteří přesně odpovídali své postavě ve scénáři.A režiser je vyždímal jako hadr.A postavy a scénář?Jsou obraz dnešní Británie.Moment kdy zločinec vytáhne na drobnou vyděšenou policajtku revolver a ona vytasí obušek ,protože ze zákona nic jiného nemá Ale je ověšená jako vánoční stromeček pouty, vysílačkou  a kamerou a tím obuškem....Scénář spíš ukazoval na stav společnosti ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Slušný průměr mezi obecně zdařilými britskými kriminálkami. Na ITV asi trochu nadstandard. Tentokrát se příběh nesoustředí na odhalení vraha, ale na nekonečné téma: „Je dobro vždy dobrem a zlo zlem“? Jsou dobro a zlo něčím relativním? Anebo jsou stálé, ale stávají se sami sebou jen tehdy, když víme, jak je aplikovat v různých situacích, abychom jim dostáli, aniž bychom je relativizovali? Tyto otázky si pokládají a různě si na ně odpovídají všichni zúčastnění policisté. Největší zlo v příběhu spáchá velmi dobrý člověk. Celý život ostatním pomáhal, mnozí jsou mu vděčni. Kdo se považuje za dobrého, ztrácí svou dobrotu, když neumí být milosrdný. A mezi všemi už tradičně proplouvají slizcí hádci, kteří se vždy přifaří na vítěznou stranu a odejdou z ringu jako lilie. Vadila mi polopatická stylizace postav. Policista-dobrák, jehož iniciačním prohřeškem je, že se zapomněl v mládí a svůj pověstný humor nedokáže empaticky přizpůsobit novým generacím, je tlustý a plešatý. Spravedlivá lesba oddaná pravdě jako principu, nikoliv jako té nejlepší možnosti pro člověka, je oblečená do androgynních upjatých košil a pečlivě ulízané vlasy lemují její tvrdou, přísnou tvář bez úsměvu. Floutek je průhledný na první pohled a hlavní hrdinka, která váhá, jestli je dobrem pravda nebo lež, zůstává po celou dobu nemastná a neslaná. Ani ryba, ani rak. Seriál má sice pouhé tři díly, ale děj zkrácený do jednodílného filmu by tempo zlidštil a přidal na napětí. ()

yvona odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to marný, ale rasismu už mám celkem plný zuby. Když to nejsou černoši, jsou to chudáci muslimové. V téhle sérii jsou všichni bílí svině až na jednu vyšetřovatelku. Je to jednostranný tendenční snímek, se kterým se tvůrci moc nepárali. Zkratkovitá agitka. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Napsal jsem to už mockrát. Míchání národů, ras a náboženství nemůže přinést nic dobrého. Jenže Evropa si dobrovolně nakálela do vlastního hnízda a přivedla a přivítala, prý pro naše dobro, multikulturní obyvatelstvo na které se už nelze ani škaredě podívat, aby člověk nebyl nařčen z rasismu. Takže korektní levicoví liberálové jsou vždy ti spravedliví a nekorektní, většinou bílí jsou ti zlí. Závěr u mne trošičku vylepšil dojem, ale ne moc. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie, ku ktorému som sa dostal náhodou na HBO Max. Britská krimi/dráma síce neprináša nič nové, no mňa potešila. V prvej sérii sa zoznámime s postavami cez prípad pádu policajta a 15-ročnej utečenkyne z veže londýnskej budovy. Tri časti ubehnú rýchlo, majú spád a prinášajú rôzne morálne pohľady na daný prípad, bez toho, aby niekoho súdili. To je na divákovi........   V druhej sérii sa postavy pomaly vyvíjajú, my sa dívame na dva prípady – jeden nevyriešený z minulosti (čo ma nesmierne baví) a jeden aktuálny. Práve druhá séria ma bavila ešte o niečo viac, aj keď mala o jednu časť viac a možno až bol prípad z minulosti až príliš prekombinovaný, no ja som to zožral aj s navijákom, takže u mňa Briti trafili do čierneho. Prirátajme k tomu dobré herecké výkony (aj keď hlavní predstavitelia s výnimkou Tahirah Sharif - policajtka Lizzie Adama, extra sympatickí neboli. Kto však máte radi klasické, nebojím sa napísať, že televízne krimi so spádom, nudiť sa určite nebudete.......   Je jasné, že bude aj tretia séria, na ktorú som zvedavý už teraz, ale ďalej by som to už nenaťahoval. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Pecká. Severské detektivky jsou temné a tajemné. A Britské detektivky jsou taky takové, ale jiné. Jsou dva typy kriminálek. Tahle byla geniální. A věřím, že za chvíli bude trojka. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Série 1 byla slušné zahřívací kolo s neotřelými tvářemi a zajímavou zápletkou. Rozuzlení bylo zajímavé, ale pro mě SPOILER únosce malého pětiletého chlapečka je darebák, džhádista na druhou. Abychom v to měli za mě jasno. Co je v domě není pro mě... šéfy co píchají své podřízené nemám rád. Takže jsem trochu déle hledal, komu fandit, a ejhle taková britská Annie Girardotovánám tu vykoukla a její výkon byl lepší a lepší a lepší. Série 1 = 70%. Série 2 byla ještě o kousek lepší, herec vrahoun byl naprosto skvělý, ilegální píchání pokračovalo a vyřešení staré vraždy byl hezký kousek trpělivé policejní práce. Ono to zneužívání.. SPOILER kauzu Kulínského si také můžeme najít...A to, že soudy špatně posuzují domácí násilí? A je to v Česku jinak? Dvojka neztratila tempo, lehce akčně v závěru přitvrdila a tak dávám 75% s očekáváním, že na mě vykoukne třetí série. Má k tomu hodně dobře našlápnuto. ()

Penal43 

všechny recenze uživatele

Současná klasika. Černoch, arab,lesbička, obézní žena a sex s nadřízeným.  Všemu tomu vévodí dva zlý bilí policajti. K vúli nejapnému vtipu o Bin Ládinovi jsou všechny tyto menšiny zbaveny veškeré zodpovědnosti a zlo spočívá v rasistických bílích policajtech. Jedno plus dobré herecké výkony. ()

BruceTichac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavá a napínavá kriminálka. Jediné, co nechápu, proč hlavní roli vyšetřovatelky hraje tak nesympatická osoba a její rovněž nesympatická asistentka má ještě 120 kg nadváhu. To se trochu nepovedlo, jinak super podívaná…. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

celá první řada se vlastně točí kolem rasismu, holt to co si angláni natáhli domů, tak se jim to vrací, ale zkusím i druhou a uvidím ()

Reklama

Reklama