Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu se jmenuje Bill Campbell, je bohatý, úspěšný i když občas poněkud zbrklý, a má dobré místo u dobré firmy. Všechno by mohlo být ještě lepší, protože Bill má na dosah uzavření obchodu v hodnotě sto čtyřicet milionů dolarů. Jenže právě v tu nejméně vhodnou chvíli, přímo uprostřed důležitého obchodního jednání, mu zatelefonuje jeho malá sestra Marci s tím, že se doma děje cosi velmi podivného a prosí ho, aby se ihned vrátil. Je totiž přesvědčena, že její nevlastní otec Peter Van Der Haven, starosta malého kalifornského města Buzzsaw, se chystá k nějaké velké lumpárně. Bill jako správný bratr neváhá a vydá se do Buzzsawu. A to je počátek všech komplikací. Po cestě je přepaden ozbrojenou dívkou Sally, která mu ukradne auto a nechá ho stát nahého uprostřed pole. Ale to nejhorší má teprve přijít. Vyjde totiž najevo, že otec má dokonalého dvojníka, svého bratra Matta, který byl na dlouhé roky odsouzen do vězení místo něj a nyní se vrátil, aby se pomstil. Navíc Bill zjistí, že rusovlasá lupička ukradla také náprsní tašku s telefonním číslem, které má hodnotu sto čtyřicet milionů dolarů, protože jedině jeho prostřednictvím může Bill uzavřít pohádkový obchod. A tak zatímco Bill honí Sally, Matt zavraždí svého bratra, převezme jeho identitu a také se pustí do pronásledování Sally, která se náhodou stala jediným svědkem Mattovy bratrovraždy. Dokáže ho někdo zastavit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Francis Veber ve své autobiografické knize Ať to zůstane mezi námi nevzpomíná na tenhle film zrovna v dobrém. Šéf Universalu mu při předložení scénaře k Risku natolik vychválil jeho filmy, že se Francis Veber v čisté ješitnosti rozhodl příjmout. Sám Veber však scénář vůbec nepovažoval za komický. Navíc měl problémy se scénáristy filmu bratry Goldinovými, kteří nehodlali ve scénáři měnit ani slovo, při natáčení byli neustále na place a ironicky se usmívali. S Matthewem Broderickem to taky bylo peklo, protože ten považoval Vebera za zelenáče. Proto se rozhodnl, že jednouše nebude dbát příkazů, které mu režisér nařídil a odmítal hrát některé scény. Jednou se na něj Veber podíval s natolik hrozivým výrazem, že Broderick ve strachu utekl do šatny a zamkl se. Broderickův agent následně Vebera upozornil, že se herci nesmějí bít. Tolik z vyprávění samotného mistra... Výsledek odpovídá tomu, jak ho sám FV popsal. V rámci amerických filmů to určitě není katastrofa, poněvadž Američané sami dokážou natočit větší kraviny, nicméně je to pravděpodobně Veberův nejhorší film. Během jeho sledování jsem se neusmál ani jednou a upřímně se divím, že se FV nechal k tomuto uchlácholit. Příběh vypráví desetiletá holčička a vypadá to, že stejná dívenka scénář napsala sama. Nemohu uvěřit, že by tak debilní dialogy a nezajímavý děj dokázal zplodit někdo starší. 35% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Parádní crazy jízda, kterou jsem jako menší miloval, teď v dospělosti se to jen krapínek změnilo... Strašně mě bavilo, že nejvtipnější je tahle komedie v pohybu, kdy se někam šíleně běží, nebo někdo jen tak zmanteně pobíhá...právě to "jen" je totiž pouze zdání, protože všechny situace jsou zde dokonale promyšlené. Francis Veber se IMHO nemusí za zfilmování jediného v podstatě cizího scénáře v Hollywoodu stydět... :-) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivim, že tahle komedie neni nijak známá, protože je pouze průměrnym dílem osmdesátejch let, který je však okořeněný humorem Francise Vebera (ačkoliv on sám scénář nepsal). Pokud máte Veberův styl, tak si můžete k mýmu hodnocení ještě jednu hvězdu opatrně přidat. Já dávám třetí hvězdu hlavně za herecký obsazení s Broderickem v čele a rozumnou stopáž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická osemdesiatková bláznivá buranská komédia z vidlákova plná rôznych exotov, ktorý sa neustále naháňajú kvôli nejakým úplne od veci dôvodom. Ani réžia francúzskeho experta na komédia Francisa Vebera to nezachráni a skutočne vtipné situácie sa tu dajú spočítať na palcoch jednej ruky neúspešného pyrotechnika. Asi najsofistikovanejší vtip je ten s detskými verziami kritikov Siskela a Eberta, ktorý skritizujú rozprávanie celého príbehu z pohľadu svojej spolužiačky. Za to dávam jednu hviezdičku a druhú za pár karambolov pri naháňačkách. Nič extra, ale je to stará poctivá kaskadérska robota. Ako celok je to ale veľké sklamanie a nezachráni to ani Broderick v klasickej úlohe roztomilého rošťáka a Jones ako typický zloduch. 3/10. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

U Francise Vebera jsem zvyklý na velmi jemný humor, takže tento gulášek v americkém crazy kabátku jsem chvilku musel přežvykovat. Nakonec si mne film (jako milovníka bláznivých komedií) přece jen získal. Nečekejte nějaké umění, myšlenkové poselství nebo filozofický přesah. Je to jen docela vkusně natočená hovadinka. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama