Reklama

Reklama

Hotel Continental

(seriál)
  • USA The Continental: From the World of John Wick (více)
Trailer 4

Epizody(3)

Seriál Hotel Continental osvětluje krvavou historii pověstného hotelu pro zločince ze světa Johna Wicka. Winston Scott v New Yorku 70. let skládá tým a hodlá se postavit obrovskému spiknutí, které svým útokem na Continental dal do pohybu jeho bratr. Brutální akční drama zobrazuje střet příbuzenské lásky, osudu a touhy po pomstě. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (65)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

70. léta jsou na tom asi to nejvymakanější. Svět Johna Wicka sem tam dýchne osobitou akcí, sem tam pravidlama, ale jinak takový lepší Gotham. Mel Gibson tu slouží za mě jen jako tahák, objeví se párkrát a nic velkého nepředvede. Colin Woodell jako mladý Winston to táhne podstatně lépe, nejinak zajímavý je i mladý Charon. No snad Ballerina bude lepší. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Návrat k pojetí prvních dvou filmů samotného Johna Wicka, které upřímně nemám rád. Celá sága mě začala bavit až se třetím dílem, který se definitivně přiklonil k akčnímu velkofilmu, kde posloupnost přestřelek nebo rvaček dávala větší smysl a kde nechyběl nadhled. A právě ten dodávala nejčastěji postava Winstona, jehož mládí onen nadhled zoufale postrádá. Nepotřebuji pokusy o hlášky falešných tvrďáků, třikrát přerušený dobový hit, který za chvíli opět začne refrénem a už vůbec nepotřebuji laciné koketování s blaxploitation, které se míjí účinkem. Výsledkem je anonymní střílečka s přeostřenými nepřáteli, kupou stokrát viděných žánrových klišé a v samém závěru i několikanásobné popření vší logiky nebo dosavadních vnitřních pravidel. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po oznámení, že plánovaný seriál ze světa Johna Wicka nakonec bude mít jen tři díly jsem byl lehce rozmrzelý, nicméně po zhlédnutí musím konstatovat, že to bylo zjevně to nejlepší možné rozhodnutí. The Continental: From the World of John Wick totiž pod svou slupkou není zas tak bohatou látkou, jež by bez problému zvládla byť jen třeba jednu sérii čítající deset hodinových dílů. Ve finále tedy dostaneme tři díly o celovečerní délce, v nichž načrtnutý příběh v rámci svých možností patřičně vynikne. Je ale ovšem jasné, že stejně jako ve filmech, i zde má hlavní slovo akční stránka, která je zde naprosto skvělá. Choreografie a kamerové veletoče Vás dokonale vtáhnou do nitra všech bitek a přestřelek, takže v tomto ohledu se jedná o dokonalou podívanou. Občas je ale vážně na škodu, že nám tvůrci předkládají poměrně nevýrazné herecké tváře či v některých momentech i papírem šustící laciný scénář. Avšak pokud dokážete od těchto neduhů odhlédnout, dostanete vydařenou akční jednohubku z milovaného univerza, u níž se vážně nudit nebudete. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu je pak účast Mela Gibsona, který si svou zápornou postavu užívá plnými doušky. (Prime Video) „I need guns. Lots of guns.“ ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl - Jsem příjemně překvapený, očekávání jsem neměl velká a ono je to nakonec výborné. Ne John Wick samozřejmě, protože Keanu Reeves je jen jeden, ale naštěstí se o to samé ani nesnaží - ani budováním kultu osobnosti nějakého neporazitelného hrdiny, ani čistým soustředěním na akci s tím že všechno ostatní je jen cheesy vycpávka. Akce tu je samozřejmě dost, a je dost slušně natočená (ne nějak absolutní pecka, ale na seriál dobrý), ale mnohem líp než ve Wickovi tu funguje příběh a postavy. A taky prostředí - mytologii toho světa resp hotelu drží (zatím?) mnohem víc při zemi než šílené veletoče z posledních dílů Wicka, a ten místní retro New York má Gothamovský feel mnohem víc než samotný Gotham z DCEU. Druhý a třetí díl - tak jsem se krapet unáhlil. Většinu kvalitní akce si vyplýtvali na začátek, a pak už se tam děje víceméně hovno, jen příběhy postav se čím dál víc komplikují, vykecávají se, a v tom hezky stylovém světě se tak nějak potácí od ničeho k ničemu, aby se nakonec přecejen konečně vystříleli. Být ty díly jen hodinové by jim sedělo mnohem víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriálový doplněk Johna Wicka, přestavující počátky hotelu Continental, tak jak ho známe z filmů a hlavně jeho ředitele Winstona. I přes fakt, že by se vesmír Johna Wicka bez něčeho podobného obešel je Hotel Continental povedený ale potenciál dostatečně nevytěžený. Příběh je jednoduchou pomstou a představuje postavy, které známe i spousty nových. Vše je zajímavé, 70. léta stylová a je znát, že se nejedná o lacinou rychlokvašku. Naopak výprava je excelentní, barevné ladění skvělé a upravené dobové hity, přesně padnoucí. Všehovšudy mám jedinou zásadní výtku a tou je akce. Sama o sobě je vynikající a její fyzičnost je častokrát působivější než v libovolném díle Johna Wicka. Bohužel ji je zpropadeně málo. Rozhodně nebudu dobovému akčnímu seriálu vyčítat to, že se v něm bojuje a střílí tak, jak se v 70. letech určitě nestřílelo a nebojovalo. Ale to, že na každý díl, který má celovečerní stopáž, dostaneme cca 10 minut akce a závěrečné inferno je vyřešeno celou řadou různých odboček, to mě mrzelo a potenciální pecku, to snížilo "pouze" na velice dobrou minisérii. Naštěstí mě daný svět a jeho postavy, bavil dostatečně dobře, abych dal odřenou čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je zmíněn boxerský „Zápas století“ mezi Muhammadem Alim a Joem Frazierem, který proběhl 8. 3. 1971 v Madison Square Garden a kde Joel zvítězil na body. (Duoscop)
  • Na konci epizody zazní hláška: „I need guns, lots of guns,“ což je narážka na film Matrix (1999), kde tuto větu řekl Neo (Keanu Reeves). (GejmronCZ)

Související novinky

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

21.06.2023

Nejnovější díl akční série John Wick v kinech po své spanilé jízdě vydělal úctyhodných 427 milionů dolarů a minulý týden tak konečně zamířil na placené VOD služby a už brzy dorazí ve většině zemí i… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama