Reklama

Reklama

Incendios

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Chaqueo je bolivijský způsob vypalování lesa za účelem získání orné půdy. V 2019 byla tato činnost zákonem oprávněna tím, že byl oheň rozpoznán jako legální nástroj při obdělávání půdy. Brzy poté se požáry v zemi vymkly kontrole. Film vysvětluje problematiku Chaquea a ukazuje snahu dobrovolnických hasičských sborů zachránit aspoň ty nejzranitelnější místa jako jsou lidská osídlení a přírodní rezervace. Hlavní důraz filmu není kladen na detailní vysvětlení situace či problematiky, ale spíše diváka zve, aby se nad tématem sám zamyslel a položil si otázku, do jaké míry je i on součástí problému. (trabalik)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Byl zde vypálen les bolívijskýma zmrdama o téměř velikosti Kostariky. Mění se rychle klima a přitom pokračuje ekocida, přeměna pralesů na pastviny pro mastný skot případně na plantáže palmového oleje uživit geometricky se množící lidstvo. Až se exponenciály zhroutí, všichni pochcípáme.  Dokument na Dafilms.cz ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Zpráva o pokračujícím ničení pralesů, tentokrát prostřednictvím požárů, jak nově dovoluje bolivijská vláda, ale hlavně o práci dobrovolných hasičů, jejichž práce je nebezpečná a tváří v tvář živlu se zdá tak marná, oni ji přesto dělají a tím nám přinášejí inspiraci. Autoři dokumentu, jak to vypadá, do reality kolem sebe vstupují jen minimálně, a to je v případě tohoto filmu jen dobře. ()

Reklama

Reklama