Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film s ironizujícím názvem nás zavede do pohnuté poválečné doby německých dějin. Režisér Hark Bohm vypráví příběh mladíka, který po deseti letech vězení za prohřešek proti sovětskému režimu v roce 1946 utíká zpět do západní zóny. Jediné místo, kde je vítán, je ovšem jakýsi útulek či dětský domov, jehož ředitelem se stal jeho učitel ze střední školy. Friedrich poznává, jaké jsou hodnoty těchto dětí a alespoň jednoho z nich se pokouší zachránit. V krutých chvílích uvnitř těchto zdí poznává i velkou lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Srdečně vítáme je pro mě absolutně nedoceněný film, který by si zasluhoval mnohem vyšší celkové hodnocení i počet hodnotících. Škoda, že ho vidělo tak málo lidí. Doporučuji! ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských hereckých výkonů (mám samozřejmě na mysli malého Fritze), které jsem kdy viděl. Dospělí herci sekundují Fritzovi zdatně a velmi přesvědčivě. Film má zvláštní podmanivou atmosféru, která nedovoloje divákovi vydechnout... Slečna vychovatelka je navíc krásná dračice. ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Film, který je podobný koprodukčnímu snímku Bastard. Ten od Herzlich willkommen často opisuje (byl natočen 1997), ale nemůže se s ním po kvalitativní stránce rovnat. Srdečně vítáme je mnohem uvěřitelnější a hlavně lépe natočený. Prostě je o dva řády výše. Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že bylo možné zpracovat téma ještě o chloupek zajímavěji, chvílemi jsem se totiž málem nudil. Ale asi už bych toho chtěl opravdu moc. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama