Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph Brant (Eric Schweig) je mladý irokézský bojovník, který bojoval během války o Severní Ameriku na straně Anglie. Jeho udatnost a odvaha upoutala vlivného angličana sira Williama Johnsona (Pierce Brosnan) natolik, že jej vzal pod svou ochranu. Když zjistí, že Joseph je velmi nadaný, posílá ho do anglické školy. Brant se tak vydává na cestu, která ho navždy změní. Po několika letech se vrací ke svému kmeni. Jeho mysl je poznamenána formálním vzděláním, ale srdce zůstalo irokézské. Branta čeká jako náčelníka Irokézů nesnadný úkol, neboť existenci jeho kmene ohrožují neustále bílí osídlenci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch sa točilo množstvo indiánok, kvalitných indiánok a táto nepatrí medzi výnimky. Je veľmi zaujímavá z toho uhla, ako popisuje reálne udalosti v časoch od anglicko-francúzskej vojny až po americkú revolúciu. Všetko z pohľadu jedného z kmeňov Konfederácie Irokézov (áno tí, ktorí dnes reprezentujú túto konfederáciu v lakrose). Na to, že ide len o televízny film, má kvalitné spracovanie a niekoľko zvučnejších hereckých mien, aj keď si ľubuje skôr v interiérových scénach a dlhších konverzačných dialógoch. Dostane sa však aj na akciu v podobe bitiek a príbeh nesie budúcim generáciám jednoduchý, ale jasný odkaz. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Film popisuje životní vzestupy a pády irokézského náčelníka Tajandenadži (Josepha Brandta) a jeho kmene. Brosnan zde v zajímavé úloze anglického důstojníka, švagra Tajandenanži. Film je poměrně zajímavý pro toho, kdo se zajímá o irokézy, ostatním se asi bude zdát zdlouhavý a zmatený. ()

arianrhod 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla znovu s odstupem nejméně deseti let a líbil se mi stejně jako poprvé. Kvalitně natočená "indiánka" držící se historie a skutečných postav. Snesla bych idelší stopáž zahrnující i onu cestu do Kanady... ()

Reklama

Reklama