Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý ruský generál Benin touží po tom vzkřísit bývalý Sovětský svaz. Spojí se s německým vědcem Leitzigem, který zkonstruuje dvě atomové bomby. Benin je naloží do amerických vlaků mířících do Iráku. Jediný, kdo může zabránit jeho šílenému plánu je Malcolm Philpott, člen mezinárodní organizace proti kriminalitě... (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte aj na plagáte je napísané "predstaviteľ Jamesa Bonda" a ja som sa v tej domnienke, že to bude aspoň trochu dobré ako James Bond pustil do pozerania. Upútal ma totiž v castingu Christopher Lee čo by komoušský záporák. Nemôžem však hodnotiť ani jednou hviezdou za dobré herecké podanie Piercea Brosnana a Christophera Leeho. Cez ten fakt že akcie je tam skoro až priveľa, vás to proste nebaví. Nežeriete im to. Chýba výrazná charizmatická ženská postava, bohužiaľ plochá Alexandra Paul na to nestačí. Veľmi sa divím že po tomto filme sa z Piercea Brosnana nestal Chuck Norris 2.0. Pierce tu vyzabíja všetko živé bez ujmy na zdraví. Po hudobnej stránke by som si to vedel predstaviť lepšie, takže odo mňa ani za hudbu pochvala. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť na televízny film neskutočne našlapaného obsadenia, tento film by som obišiel širokým oblúkom. Zápletka je čisté béčko, väčšina dialógov dokonca céčko a hudobný doprovod je snáď déčko, ak je to vôbec možné. Ale celé ma to tak nejak bavilo sledovať a vôbec ma to neurážalo prehnanou scenáristickou demenciou. Skrátka som sa nenudil a bolo zaujímavé pozerať sa na budúceho Jamesa Bonda ako sa snaží zastaviť vlak prevážajúci jadrovú bombu z Nemecka do Iraku. 4+/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale přiznám se, že poměrně sympatický a nebolestivý. Hodně samozřejmě udělalo lákavé obsazení v čele s Christopherem Lee, který opět zužitkoval své dokonalé jazykové znalosti a skály lámající charisma. Na televizní poměry má film i dobrý spád a je v něm také štědrá dávka akčních scén. Tak proč ne. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že celý rozpočet schráblo hvězdné obsazení, které se sešlo v jinak naprosto nelogickém a tupém filmu. Pierce zřejme roli přijal jako trénink na Bonda, a herečtí bardi Steward nebo Lee se jen chtěli připomenout publiku...Pak už však zřejme nezbylo nic pro scénáristy, kteří by v tomto typu filmi byli schopni napsat nějakou tu drsňáckou hlášku, ale tady bohužel zpravidla nejsou schopni napsat ani kloudnou scénu, natož dialogy...Pak ani na výpravu, aby film tohoto typu mohl nabídnout nějakou super akci, ale všechno tady je nudné, laciné...No a nemluvě o tom o celém námětu filmu, že se nahání vlak po CELÉ EVROPĚ!!!! ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci scénáře asi nikdy předtím neviděli akční thriller a při psaní scénáře ani trochu nepřemýšleli nad tím, co vlastně píšou. Jak jinak si vyložit neskutečné množství logických nesmyslů (demence teroristů, uříznuté koleje "na míru" a vůbec většina pokusů o zastavení vlaku...) a už vůbec nechápu, jak se něčemu takovému mohl upsat Brosnan. Vlak smrti je laciný a směšný pokus o zábavné béčko, vedle kterého vypadá například i Seagalovo Přepadení 2 jako inteligentní megafilm. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 4. května do 15. července 1992 v Chorvatsku a Slovinsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama