Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý ruský generál Benin touží po tom vzkřísit bývalý Sovětský svaz. Spojí se s německým vědcem Leitzigem, který zkonstruuje dvě atomové bomby. Benin je naloží do amerických vlaků mířících do Iráku. Jediný, kdo může zabránit jeho šílenému plánu je Malcolm Philpott, člen mezinárodní organizace proti kriminalitě... (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazená nuda, ve které mladší verze agenta 007 (toho slaďouše z devadesátých let) pod vedením profesora X (toho staršího, plešatého, pojízdného) zastavují rozjetý vlak obohacený nějakým tím plutoniem, uranem, prostě jaderným bordelem, hrozícím udělat BUM!... už zase. Podané to bylo tak poutavým způsobem, až jsem samým napětím usnula. Jedna hvězdička za obsazení, druhá -velmi pochybná- za úsměvně kiksy v matrixu (včetně třeskutě dementních dialogů). 31% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan a jeho zahrievacie kolo pred jeho prvým Bondom a dá sa povedať, že na televíznu produkciu je to celkom slušne natočené, aj keď občas to zbehne do nevýraznosti, dalo sa to v celku prežiť. /55%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dasli z podprumernych akcnich filmu urcenych pro televizi. Ano je docela zajimave obsazen (Pierce Brosnan i Patrick Stewart sou celkem v pohode), par zajimavych napadu by se tu taky naslo, ale zbytek je stokrat ohrana variace na "nebezpecnej vlak-musime zabranit katastrofe". Hudba klasicka, tzn. ve vypjatejch momentech zrychlena, ale celkove na hovno. Takze diky debilnimu scenari, hloupejm dialogum, proflaklimu pribehu a spousty dalsich chyb a chybicek je vam ve vysledku uplne jedno co se komu stane, jesli ten ci ten zemre a nebo jak to vsechno dopadne. Kdyz to budete brat jako normalni akcni film tak to je skoro na odpad, ale kdyz to budete brat jako jeden z mnoha filmu pro televizi a nic od neho nebudete cekat, tak nebudete ani moc zklamany. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brosnanova televizní rozcvička na bondovky podle stejnojmenné novely Alistaira MacLeana (DĚLA Z NAVARONE, ODDÍL 10 Z NAVARONE) následovaná volným pokračováním NOČNÍ HLÍDKA a první z řady devadesátkových a pozdějších akčních béček o únosech vlaků (viz. můj koment k TERORU VE VLAKU). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela obyčejný film, Piercovi role drsného hrdiny nijak zvláště nesedí, zápletka je zapomenutelná... prostě podprůměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale přiznám se, že poměrně sympatický a nebolestivý. Hodně samozřejmě udělalo lákavé obsazení v čele s Christopherem Lee, který opět zužitkoval své dokonalé jazykové znalosti a skály lámající charisma. Na televizní poměry má film i dobrý spád a je v něm také štědrá dávka akčních scén. Tak proč ne. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to nic převratnýho. To levnější televizní zpracování v koprodukci s Jadran film tomu na výpravnosti nepřidá, ale Pierce byl sympaťák už před Bondem a tohle postupné dobývání uneseného vlaku rozhodně nijak neurazí. Především pokud jste fanoušky železnice jako já, tak si nějakou tu hvězdici přičtěte.55% ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte aj na plagáte je napísané "predstaviteľ Jamesa Bonda" a ja som sa v tej domnienke, že to bude aspoň trochu dobré ako James Bond pustil do pozerania. Upútal ma totiž v castingu Christopher Lee čo by komoušský záporák. Nemôžem však hodnotiť ani jednou hviezdou za dobré herecké podanie Piercea Brosnana a Christophera Leeho. Cez ten fakt že akcie je tam skoro až priveľa, vás to proste nebaví. Nežeriete im to. Chýba výrazná charizmatická ženská postava, bohužiaľ plochá Alexandra Paul na to nestačí. Veľmi sa divím že po tomto filme sa z Piercea Brosnana nestal Chuck Norris 2.0. Pierce tu vyzabíja všetko živé bez ujmy na zdraví. Po hudobnej stránke by som si to vedel predstaviť lepšie, takže odo mňa ani za hudbu pochvala. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přesná ukázka toho jak by se neměly točit akční filmy. Na tomhle filmu je špatné úplně všechno. Akce trapná, Pierce Brosnan nesympatický, Alexandra Paul žádná star a režie Davida Jacksona amatérská a doslova příšerná a to i na televizní poměry. Chválím pouze námět, který skýtal potenciál. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci scénáře asi nikdy předtím neviděli akční thriller a při psaní scénáře ani trochu nepřemýšleli nad tím, co vlastně píšou. Jak jinak si vyložit neskutečné množství logických nesmyslů (demence teroristů, uříznuté koleje "na míru" a vůbec většina pokusů o zastavení vlaku...) a už vůbec nechápu, jak se něčemu takovému mohl upsat Brosnan. Vlak smrti je laciný a směšný pokus o zábavné béčko, vedle kterého vypadá například i Seagalovo Přepadení 2 jako inteligentní megafilm. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na TV pomery to nevyzerá zle. Dočkáme sa slušnej porcie prestreliek pri snahe budúceho Bonda dostať sa do uneseného vlaku. Nejaké to cool blbnutie na vrtuľníku a aj pôsobivý výbuch sa tu nájde. Ale zápletka ma vôbec nebavila a ani postavy ma nezaujali a bolo mi jedno jak sa to skončí. No a akčných scén tu nie je toľko, aby to nenudilo. Raz sa to ale dá vydržať. 4/10. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Spíš dva a půl. No nevím jestli byla správná volba vybrat záporáka který vypadá jak vesnický vidlák který si každou chvíli vrzne s ovcí. Jinak akce je tam dostačující. A na TV film je to v celku dobrý, ale rozpočet je silně vidět. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Strašné béčko..ale Pierce "James Bond" Brosman a Patrick "X-Men" Stewart zachraňujú beznádejne bezduchú akciu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan veru pred kultovym The Golden Eye tocil dostatok priemernych filmov, tu je jeden v plnej krase. Scenar ma cosi do seba, rezia je amaterska, Brosnan je sice mizerny herec, ale akcne sceny zvladal dobre. Preto slusny priemer . 57 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o televízne/video spracovanie, má film gule. Zápletka s "atómovým" vlakom je fajn, toto ja môžem. Akcia je vzhľadom na rok i európske spracovanie štandart u kinofilmov, Brosnan (vtedajší Bond) je ťahákom i správnym ťahúňom. Poteší obsadenie Stewarta a Leeho. Menej sa to už dá povedať o Paulovej - vždy tam musia dať aj nejakú ženu, veď diváci by to bez druhého pohlavia asi neuniesli - ale prečo takú žirafu, naviac nesympatickú? Tempo filmu nie je extra vysoké, napriek tomu sa stále niečo deje a ja som sa až na pár menších okamihov nenudil. Celkom sympatické béčko, ktoré sa môže rovnať akčným kinofilmom. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rutinní akční film, který se zapomněl v osmdesátých letech s už tehdy bondovsky vypadajícím Brosnanem, charismatickým Patrickem Stewartem, neoriginálním scénářem a tradiční akční hudbou, opět zcela neoriginální. Prostě typický televizní film pro Tv Nova. ()

Reklama

Reklama