Reklama

Reklama

Recenze (3)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak, teraz som si takmer istá, že indické filmy natočené pred tokom 1980 nebudú paušálne moje obľúbené, Prečo tri hviezdy, len kvôli pánovi Bachchanovi, on jediný mi prišiel v tomto filme aspoň nejako prirodzený. Áno je to starý film, ale už len tá zápletka, strašné niečo, domotané, poprekrúcané, mŕtvi žujú, živí sú mŕtvi.... naozaj som tento film pretrpela do konca, len aby som s čistým svedomím mohla povedať, že som ho videla. Rozhodne ale nikoho neodradzujem od jeho pozretia, kto má rád filmy z tohto obdobia mu možno príde na chuť. Najviac sa mi páčilo ako s bedňou plnou zlata behali kilometre akoby to bol vankúš z peria... na tom som sa zabavila ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek vypráví příběh o třech bratrech, kteří byli kdysi dávno oddělení, načež byl každý vychován v jiném náboženství, aby se po mnoha letech zase našli. A tak se sejde hinduista, muslim a křesťan. Na evropského diváka typický svou stopáží tříhodinový bollywoodský filmový kalibr obsahující spoustu zbytečných scén, nelogických zvratů, skopičin, akčních scén a samozřejmě písniček a tanečních kreací. To kdyby se vystřihalo a nechalo se jen podstatné, zůstala by snad jen hodina filmu. Romantické scény jsou však zajímavé a písničky textově chytlavé. Indický orient má v tomto hodně co do sebe. Akční scény rvaček jsou viditelně nepovedené a mnohé skopičiny připomínají asijskou filmovou tvorbu. Tvůrci se snaží diváka různými aspekty nářků, zázraků, sentimentality a sekularismem bavit, což se indickým diváckým okem snad podařilo. V rámci náboženství je ve své výpovědi, jak by se dnes řeklo, populistický, ale má to energii, rytmus a nepřekonatelnou upřímnost s cílem jednoduše jen bavit a nechat zapomenout na veškeré starosti. Pro nás asi jen plejáda vzájemně nesouvisejících scén celkově těžko uchopitelných. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsazení a hlavně skvělá atmosféra, která je dána i stylem, jak byly filmy v Bollywoodu před těmi čtyřiceti lety točeny. Od stylizace kulis přes skvělé oblečení až po samotné herecké a hudební kreace. Dohromady to vytváří zajímavý film, který je zábavný, ale podpořený i určitou hloubkou. ()

Reklama

Reklama