Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesoru Lawrenci Angelovi (Pierce Brosnan) je po posledním neúspěchu zrušen jeho výzkum lidského vědomí. Pokusy se šimpanzi nedopadly dobře, a zároveň se zvýšením inteligence došlo i ke zvýšení agresivity lidoopů. Dr. Angelo si ale brzy najde jiný objekt pro své pokusy - mentálně zaostalého zahradníka ze sousedství, Joba. Za pomoci virtuální reality se mu podaří navýšit zahradníkovu inteligenci daleko nad rámec inteligence ostatních lidí... Pamatuju si, že když jsem film viděl před mnoha lety poprvé, že se mi hrozně líbily scény virtuální reality, a nemohl se dočkat až technologie poskočí tak, že se podobná zařízení dostanou i k normálním lidem. Vývoj vědy a virtuální reality šel trochu jiným směrem (kinnect, google glass), ale třeba se někdy zase k virtuální realitě vrátíme. Ale zpátky k filmu - proti onomu využití virtuální reality mi zbytek filmu přišel až zoufale nudný a předvídatelný. Job se z retardovaného mladíka stane superinteligentní bytostí, pak se mu dostane trochu séra agresivity, a on se rozhodne zničit celý svět. Jak zoufale originální. Ale co už - film je hlavně o té virtuální realitě, a takovej konec, kdy se Job snaží najít zadní dvířka je skoro dokonalý. Když se to tak nějak posčítá dohromady, tak mi vychází čistej průměr.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si opravdu myslel že je to výborně natočené. Po letech přišlo vystřízlivění. Na vině nejsou ani tak počítačová animace, která byla v té době ještě v plenkách, ale spíše fakt že Brosnan měl v životě prostě ukrutné štěští že mu do cesty vstoupil alkoholický 007, protože mimo této role nikdy v žádné roli vyloženě neexceloval a spíše se zmítal v zajetí béčkových projektů. Trávnikář je rozhodně jedním z nich. O příběhu netřeba psát, jedná se o klasický příběh experimentu, který se vymkne kontrole (Moucha). Kdysi jsem se pokoušel i o druhý díl, ale jednalo se o nekoukatelnou záležitost, kterou jsem po pár minutách musel vzdát. 40% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému som v čase keď sa objavil ako novinka v našich končinách neprišiel na chuť. Pochopiteľne to bolo aj vekom, ale film ma ani teraz z odstupom času neoslovil tak aby som mu dal druhú šancu. Možno raz tento názor zmením, ale nateraz v rámci spomienok 2 hviezdičky, nakoľko Job mi nebol vôbec sympatický. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem film viděla poprvé (a už je to pěkných pár let), hrozně se mi líbil. Teď se mi po dlouhé době opět dostal do spárů a už to nebylo úplně ono. Triky už opravdu působí téměř pravěce i na člověka, který je normálně vůbec nesleduje a člověk si přeje, aby čas, který je jim věnovaný, patřil spíš lepšímu prokreslení příběhu, protože některé Jobovy změny "k lepšímu" mi přišly dost uspěchané...Celkový výsledek je ale přesto spíš dobrý, lepší 3*. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý sa postupom času nerozmieňa na drobné, ktoré by sa blyšťali. Pozoruhodný experiment a hrátky s virtuálnou realitou, ktorá má zodpovedajúcu úroveň doby vzniku. Brosnanovi dlhšie vlasy svedčia, náušnička v uchu má tiež niečo do seba. Jeho úporné snahy o vypilovanie projektu i boje s nadriadenými sú uveriteľné, zahral to fakt dobre. Miestny truľko v podaní Faheyho bol tiež dobrý výber, no jeho románik s miestnou slečnou bol čudný a hlavne čudne napísaný, mám na mysli mäkkosť a tvrdosť istých častí tela. Toto dielo má isté prvky béčka, citeľné aj v scenári, ale all in all sa jedná o originálny výtvor. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama