Reklama

Reklama

René - Vězeň svobody

  • angličtina René - The Prisoner of Freedom
Trailer
Česko, 2021, 102 min (Alternativní 99 min)

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších českých kriminálníků je zpět. Nenapravitelný recidivista René s blednoucím tetováním „Fuck of people“ na krku s příchodem padesátky tak trochu dospívá a bilancuje. Postupně zjišťuje, že i jeho život je příliš krátký na to strávit ho za mřížemi. Od premiéry původního filmu, oceněného Cenou Evropské filmové akademie za nejlepší dokument, se za každou cenu snaží vyhnout vězení. A pouští se do vztahů, které mají šanci vydržet i déle než pár týdnů. Jeho sžíravý postoj vůči systému mu však zůstává. Přesto se René proměňuje a Helena Třeštíková je opět u toho. V prvním dokumentu z roku 2008 diváci sledovali Reného od jeho sedmnácti do sedmatřiceti let, nyní byl v hledáčku kamery dalších třináct, dohromady neuvěřitelných třicet tři roků. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Při natáčení tohoto typu dokumentu autor nikdy dopředu neví, jestli další roky natáčení budou ztrátou času, nebo naopak novým kasovním hitem. Bohužel v tomto případě se jedná jen o nadstavbu prvního filmu o Reném. Ten zůstává stejný, kecy o svobodě, pro jejíž důstojné žití není schopen nic obětovat. Kromě Reného je to bohužel do značné míry i o ženách, které mají ve své DNA zakódován celoživotní výběr debilních partnerů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paní Třeštíková pokračuje ve sledování osudů Reného Plášila. Ten se snaží žít mimo zdi nápravných zařízení a zařídit si něco jako obyčejný život. A dočasně se mu to i daří. Jeho přitažlivost pro mladé krásky mi je sice záhadou, ale ani ta nejspíš nevydrží věčně. Dokument je pěkně udělaný, jen to už prostě není tak zajímavé jako první díl. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zbytečný dovětek dobrého dokumentů z roku 2008. Filozofické kecy Reného mě jednoduše nezajímají. Ten člověk to nemá v hlavě úplně v pořádku, a i když s věkem získal trochu rozumu (a krásnou přítelkyni, nad jejíž výběrem partnerů zůstává rozum stát), jednoduše tady není co natáčet. Nic se totiž neděje. A René není tak zajímavý exemplář jako Katka. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

René. Trošku filozof a trošku debil. Trošku psychopat bez svědomí a sebereflexe a trošku člověk hledající smysl bytí. Absolutně neuvěřitelné je, jaký je babolap. Přitom starý kriminálník, vychrtlý hnusák s vyhnilou hubou, zlomeným frňákem a holou prdelí... Ale zjevně má svou cílovou skupinu, pro kterou má neodolatelný pel! Náklonosti relativně velmi pohledné a mladé blondýnky si neváží a chová se k ní jako k obtížnému hmyzu. Ale nevadí, záhy ji vystřídá nějaká jiná. Víc než KDE bude spát, řeší S KÝM bude spát. Ale to se vyřeší samo. Další baby se na něj lepí. Neuvěřitelné. Zajímavé. Neuvěřitelně zajímavé. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Že je paní Třeštíková členkou oscarové akademie, to je zcela správně. Dá se říci, že jsem on ní ještě nikdy neviděl špatný film. Jsem rád, že své silné protagonisty sleduje i po premiérách jejich celovečerních filmů, co víc, že dokáže natočit pokračování, které se nesnaží jen pokračování natáhnout, nýbrž je smysluplným druhým dílem, který vede odněkud někam. To je i Reného případ, kde máme šanci vidět ho, kde jsme ho zanechali před patnácti lety, ale i to, kam ze svého bohémsky pozitivního života dospěl a to do letargických let. Jen tak dál, paní Heleno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách České Budejovice, zámku Hluboká nad Vltavou, obci Drahonice a na nádraží Lubenec. (dyfur)

Reklama

Reklama