Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Explozivní zábava totálně béčkového ražení, přitom jeden z prvních zástupců „pyrotechnických thrillerů“ 90. let (mezi dalšími Zděšení, Specialista, Nebezpečná rychlost...). Na jedné straně zábavný thriller s bizarním a velmi chytlavým nápadem „živé rozbušky“, který přináší pár velmi povedených výbušných scén (režisér nezapře své začátky u Scanners II & III), na druhou stranu film opředený tolika klišé a brakovými dialogy, až to bolí. Pierce Brosnana mám velmi rád, zde má ale docela strašně napsanou roli (při jeho flashbacku s dcerkou jsem se té lacinosti musel nahlas zasmát). S přimhouřenýma očima ještě lepší průměr, v němž Ben Cross (hlavní postava Ohnivých vozů) hraje over-the-top záporáka, no potěš pandu! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dotkni se ještě jednou mé ženy a já tě oddělím od zbytku tvého života." Danny, takhle se chráněnému panu senátorovi nevyhrožuje. Zejména, když občas zasouvá do tvé manželky a investoval 10 milionů dolarů do zateplení své střechy, když se předtím v duchu nejlepších amerických tradic nechal uplatit lobbisty. Já se tedy docela bavil ve chvílích, kdy senátoři i soudkyně spontánně vybuchovali, ale jakmile začal Danny hbitě vyrábět výbušniny z vybavení bytu, tak to přešlo trošku do parodie. Ještěže neměl k dispozici vražednou kombinaci otvírák - fíkus - ubrousek, protože to by v mžiku sestrojil jadernou hlavici, kterou by odpálil z toustovače a bylo by zle. Takhle je to jen solidní béčko s více než přijatelnou stopáží. ()

Reklama

djfun 

všechny recenze uživatele

V první půlce docela kousnutelná detektivka protkaná pár ucházejícíma džoukama (a tím nejklišoidnějšim traumatem hlavního hrdiny), druhá se změní v slaboduchou a hodně nepovedenou akční slátaninu, kde při několika scénách buď kroutíte hlavou nebo se musíte nechtěně smát. O přízeň své ženy (i diváků) škemrající elegantní prosťáček Pierce je zde díky tupému scénáři obzvlášť odpudivý. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že v nějakých dvanácti .. třinácti letech jsem byl na Expolozi v porubském kině Dukla (blahé paměti) a jako takového rybíze mě to docela bavilo. Ala stejně tak mě tehdy bavili CRITTERS 2, tak si ty tři hvězdy podle toho přeberte. Znova už se na to určitě dívat nebudu, toliko času nemám. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan zahrál hlavní roli opravdu skvěle se svým budoucím Bondovským šarmem. Bohužel scénář už tak chválit nebudu. Do poloviny filmu jsem se nudil, protože tam nebyla vůbec, ale vůbec žádná akce. Ta druhá polovička už je mnohem lepší a akčnější. Námět snímku je celkem originální ale chtělo to kvalitnější scénář. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od 22. října do 10. prosince 1991 ve městech Washington a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama