Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce stejně nesmyslné a ubohé. Už v prvních minutách nezbývá, než se pozastavit nad opravdu originálním, americkým chápáním terorismu. Útoky v Lockerbie, Amánu, únosy ve Středozemním moři jsou tu všechny spojeny dohromady a navíc ještě s nastávajícím řáděním bezcitného zabijáka v USA. Hlavní postava je asi tak životná jako funkčnost oné geniální chemické reakce (Pozor, co pijete! Kdyžtak noste v kapse vždycky něco zásaditého!). Začínám věřit, že všem speciálním agentům FBI se kdysi, částečně jejich vinou, utopilo v zahradním bazénu dítě. Ó, jak dojemné! Že to jsou slušní manželé, kteří cizí vinou musí udobřovat svoji ženušku, nejlépe tak, že postřílí kupu zabijáků, kteří jí střídavě míří na hlavu. Ten, povětšinou nechutně zbabělý, parchant, co se ji pokoušel svést si to jistě pěkně odskáče (V tomto případě asi až nepěkně.) To, že umím vyrobit výbušninu třeba i z h...a, je přece naprosto samozřejmé. A co udělám, když jsem na půdě, kam se za mnou blíží ozbrojený zabiják? No přece odložím pistoli na zem, vyrvu obrovskou železnou, mimochodem asi stokilovou trubku, naplním ji hřebíky a jakýmsi, mně bohužel nepochopitelným mechanismem, je všechny vystřelím přímo do krčku onoho chcípáka. A jednu perličku na závěr. Stalo se zvykem, že si rozdávám buď s rozuteklými, zabijáckými agenty KGB, anebo s fanatickými arabskými teroristy. Proč ne najednou? Alespoň jméno hlavního lotra Mikhail Rashid se nás o tom snaží přesvědčit! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film, který mě pár věcmi překvapil, ale ničím zvláštním neohromil, dal bych 3* za slušnou práci a hlavního hrdinu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Fešák, tenhle Pierce Brosnan. Bohužel v každém filmu takřka totožný svými hezounskými xichtíky a věčnými macho řečičkami. A anžto nejsem dáma ani menšinový mužiček, mám s Brosnanovými filmy, které zrovna nestavějí na kvalitním scénáři, docela potíž. Bohužel, Expoloze je jalový thriller o zlém pánovi, který na co sáhne, to vybouchne a o jiném pánovi, který je zrovna v manželské krizi, ale přesto prvního pána dostane na kolena... A jen tak mimochodem, onu krizi zvládne vyřešit jako menší bokovku... Bylo by to možná explozivní, kdyby to nebylo čitelné, klišovité a místy drobátko příihlouplé. Drsného detektiva v krizi vysekl stokrát lépe např. Willis v Posledním skautovi a v mocné žánrové konkurenci bude Duguayovo dílo těžko něčím víc než vycpávkovým titulem pro komerční televize. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vybuchujúci šašo, podarené "O 1 rok neskôr" + skvelý nápad s vybuchujúcou vodou. Rozpočet, ambície a talent zúčastnených však pripomínajú TV projekt. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prekvapeni, filmu o bombach nebo pozarech tu bylo dost, ale tenhle prichazi s originalni myslenkou a k tomu slusne a misty krvave zpracovanou. Atmosfera filmu je taky slusna a Pierce Brosnan nema chybu, jen me uz nebavi ty rodinny problemy hlavnich hrdinu, ktery jsou skoro v kazdym druhym filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dotkni se ještě jednou mé ženy a já tě oddělím od zbytku tvého života." Danny, takhle se chráněnému panu senátorovi nevyhrožuje. Zejména, když občas zasouvá do tvé manželky a investoval 10 milionů dolarů do zateplení své střechy, když se předtím v duchu nejlepších amerických tradic nechal uplatit lobbisty. Já se tedy docela bavil ve chvílích, kdy senátoři i soudkyně spontánně vybuchovali, ale jakmile začal Danny hbitě vyrábět výbušniny z vybavení bytu, tak to přešlo trošku do parodie. Ještěže neměl k dispozici vražednou kombinaci otvírák - fíkus - ubrousek, protože to by v mžiku sestrojil jadernou hlavici, kterou by odpálil z toustovače a bylo by zle. Takhle je to jen solidní béčko s více než přijatelnou stopáží. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale rozhodně to mělo slušnej potenciál aby z toho bylo něco lepšího, ale Duguay toho jaksi nedokázal využít. Rozhodně nápad s výbusnou vodou, která se aktivuje v lidským těle nebyl vůbec špatnej a docela se mi zamlouval, stačilo to jen dotáhnout. Hlavní herec Pierce Brosnan hraje v podstě podobně jako ve filmech o Jamesi Bondovi, ale tohle bylo jaksi trochu o něcem jiným, takže ty jeho akce se k nějakýmu expertovi na výbušniny moc nehodily , ale zase to nějak výrazně nezkazil a dalo se na to celkem koukat, možná se to dalo troch oživit nějakým vtipem nebo dobrou hláškou, o který se teda Brosnan snažil, ale moc se mu nevedly, ale to už bych chtěl moc. Škoda, takhle to je jenom průměrnej film ()

choze 

všechny recenze uživatele

První z vlny pyrotechnických thrilerů 90. let (Oheň, Nebezpečná rychlost, Zděšení, Smrtonosná past 3, Specialista, Expert) se může pochlubit originálním námětem o živých bombách, průměrným, ale svižně natočeným scénářem a množstvím efektních detonací. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte Pierce Brosnana utíkat, nechtějte selfie, ale snažte se jej předběhnout.. Tradičně elegantní, teď navíc i depilovaný Ir se zmítá mezi pozicí suverénního blbečka a sebelítostného manžílka, láká zpátky svou choť, protože ona je prostě „jeho žena“ a přitom odhaluje spiknutí, při kterém se oči amerických senátorů změní na oči angoráka a bum! Při jeho povolání je trochu zvláštní, že je více těch, které zabije vlastními trhavinami z vazelíny, hnojiva a acetonu, než těch, které zachrání deaktivací bomby, ale když se jednou kácí teroristický hvozd, létají třísky.. Klasická akční devadesátka, tentokrát s hláškujícím hrdinou, tragikomickým padouchem, sexem ve vaně a koncem, jenž trochu zabrousí i do hororových vod. Při srovnání s podobným Blown Away nutno podotknout, že Jeff Bridges přestřihával drátky Tommy Lee Jonese o něco zábavněji.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká ta tvrdší role pro Pierce než je Bond, Remington a Thomas Crown. Bohužel mu ale scénář kromě několika drsných (a celkem vtipných) větiček nedává mnoc velkou příležitost, thrillerem bych to rozhodně nenazývala... ale takový večerní odpočinkový film... no, proč ne... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

90-ková rutina s mizernou vztahovou linkou a se srandovně vybuchujícíma lidma. Vůbec nemá logiku, že by nějaká ženská chtěla opustit sekáče Brosnanova kalibru kvůli takové tlamě - senátor nesenátor. Námět s explozivní vodou je ovšem super, chtělo by to remake. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od poměrně solidní exploze po vypití výbušné tekutiny v soudní síni to jde s touhle béčkovou báchorkou trochu z kopce. Fanda pyrotechnických thrillerů s vteřinovými odpočítáváními si však přijde na své.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nápaditej akčňák z doby kdy vznikali ještě filmy se solidními náměty. Navíc dva moji oblíbenci pohromadě. Jako vždy sympaťák Pierce v hlavní roli. Vedle něj pak Ron Silver jako úskočný mocichtivý zkorumpovaný senátor. Proti nim pak Ben Cross jako terorista z licencí na zabíjení Amerických senátorů za pomoci explozivní vody! Ta myšlenka je prostě výborná. Stopáž je svižná, takže nuda nehrozí. Snad jediný co tam nemuselo bejt bylo vyrovnávání se Brosnana z tragickou ztrátou dcery a jeho usmiřování z bývalou manželkou. Jinak nemám nic moc co bych vytknul. Další hodně nedoceněný starý béčko tady. Řekl bych.85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nenáročný pyrotechnický snímek, ve kterém Pierce Brosnan zneškodňuje bomby, lepí manželství a ještě stihne rozlousknout úplatky v senátu. Na 80 minut slušná produktivita. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Co to bylo za střepinu, co ho zabila?" „Lidská kost." Napínavé, výbušné, rychlé - typická devadesátková záležitost, jakou já můžu. Brosnan tu má už rysy Bonda, nejlépe je to vidět ve dvou scénách - na dětském dni a především tehdy, když se chce dostat do vily senátora obklíčené agenty. A jako správný likvidátor výbušnin je umí i udělat z čehokoliv, a to se hodí. Výbuchy mají šťávu, tedy řádný plamen, i když jsem měl původně jinou představu. Ale ty nabíhající krvavé oči a trhající se žíly jako odkaz na Scanners mě bavily. A dojde i k efektnímu napíchnutí hned dvakrát. Připomíná to typickou lacinou (nechci psát úpadkovou) tvorbu po vzoru lidového čtení, po čemž já občas rád sáhnu. Klišé o rozvrácených vztazích, když rodinu zasáhne nešťastná událost, přehlížím, jelikož vše vynahradily rychlost a ohnivá zábavnost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Námětem a příběh je to docela povedené. Ale na tak krátkou stopáž je ve filmu často nuda a film se děsně vleče. Ani Pierce Brosnan mě tu nějak nezaujal. Konec filmu byl už lepší a hudba průměr. Takže pro mě tak na 35% = ** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Explozivní zábava totálně béčkového ražení, přitom jeden z prvních zástupců „pyrotechnických thrillerů“ 90. let (mezi dalšími Zděšení, Specialista, Nebezpečná rychlost...). Na jedné straně zábavný thriller s bizarním a velmi chytlavým nápadem „živé rozbušky“, který přináší pár velmi povedených výbušných scén (režisér nezapře své začátky u Scanners II & III), na druhou stranu film opředený tolika klišé a brakovými dialogy, až to bolí. Pierce Brosnana mám velmi rád, zde má ale docela strašně napsanou roli (při jeho flashbacku s dcerkou jsem se té lacinosti musel nahlas zasmát). S přimhouřenýma očima ještě lepší průměr, v němž Ben Cross (hlavní postava Ohnivých vozů) hraje over-the-top záporáka, no potěš pandu! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchně a nezajímavě natočený thriller. Podařené výbuchy nezachrání výsledný dojem a samotný Pierce Brosnan působí vrcholně nesympaticky. Záporáci si už ale vedli daleko lépe. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

80roky majú vela dnes trápne pôsobiacich akčných filmov, a ako ide čas, tak sa stávajú aj niektoré skoršie kúsky z rokov 90tych rovnako neznesitelné. Bohužial to nie je ani nechcene vtipné, takže sa tomuto filmu vyhýbam pri reprízach v televízii. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to sice postavené na vodě, ale i ta, jak vidno, může explodovat. Výsledkem je tedy hodně explozivní, poměrně svižná podívaná se všemi obvyklými atributy ambiciózních béček přelomu 80-90 let, přesto dnes už značně poznamenaná zubem času a scénářem, jehož autor se nemaže s logikou a neztrácí čas něčím tak zbytečným jako je studium podkladů. Výsledek pobaví, často spíš nechtěně, ale z hlavy se vypaří dřív než se rozptýlí ozvěna poslední exploze. ()

Reklama

Reklama