Reklama

Reklama

Mission: Impossible III

  • USA Mission: Impossible III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt se právě zasnoubil s Julií, ale jejich oslavu naruší žádost tajné služby, aby se Ethan vydal zachránit agentku Lindsey, kterou učil. Po dlouhé době tak vyráží do terénu. V týmu má Luthera, Declana a Zhen. Akce nejprve vypadá úspěšně, ale Lindsey pak v hlavě vybuchne časovaná nálož. Ethanův tým je kritizován, proto se Ethan rozhodne se svým týmem podniknout neschválenou akci, aby si napravili jméno a pomstili Lindsey.  Lindsey unesl Owen Davian, po kterém jde tajná služba už celé roky. Ethan vymyslí plán na únos Daviana ve Vatikánu. Plán je složitý, ale úspěšný. Davian Ethanovi vyhrožuje, že ho zabije před zraky jeho ženy, ale Ethan si myslí, že se nic pokazit nemůže. Když letadlo i se zadrženým přistane v USA, čeká je přesun auty. V tu chvíli na most, po kterém auta jedou, zaútočí ze vzduchu a Davianovi se podaří uniknout. Ethan okamžitě vyrazí pro Julii, Davian se k ní ale dostal první. Davian chce, aby mu Ethan obstaral zařízení, o kterém jsou informace v kufříku, který mu Ethanův tým sebral ve Vatikánu. Ethan má 48 hodin, aby tzv. Zaječí packu získal... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (889)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

J. J. Abrams je fakt zjev. Včera jsem si znovu pustil Mission Impossible Briana De Palmy a nic proti jeho filmu, je velmi dobrej, ale oproti svému o deset let mladšímu pokračování působí M:I 1 jako tříkolka vedle formule. Tempo našláplé od první minuty, akce úderná, rychle sestříhaná, přesto přehledná, prosta zbytečných zpomalených záběrů, dialogy svižné a efekty podařené. Prostě prvotřídní akce. Nechápu, že mi tenhle film tři roky unikal. Výborná alternativa k Bondovi, Bourneovi a snad i Temnému rytíři. Zápletka mohla bejt důmyslnější, protože jejím rozuzlením může být divák lehce zklamán po tom všem co konci předcházelo, ale ani tak není vůbec špatná. Velmi napínavá a brilantně natočená akční pecka. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco rok 2007 si zatím pomyslný vrchol akčního žánru v mých očích navlékl Bruce Willis a jeho Live Free or Die Hard, rok předešlý si top zřejmě trvale reservovala jiná dvojice pokračování – a to další dobrodružství agenta OO7 alias Daniela Craiga a jiného, ovšem stejně udatného, šviháka Ethana Hunta. Jeho nové dobrodružství spolklo několik verzí scénáře, vyměnilo několik režisérů, ale vrátilo nám jej v plné, LEPŠÍ formě. Přesto tvůrci postavili jeho osudy zejména na skutečných pocitech a úzkostech, je to chlapík, co kupodivu, jak fyzicky tak i psychicky trpí. Nejprve mu jeho zákeřný, a nutno podotknout rovnocenný, protivník odpraví sympatickou žačku, pak do vzájemné hry zatáhne Huntovu novou rodinu – snoubenku Julii. Dočkáme se klasických atributů z předchozích dílů (bizarní převleky i na vteřinu propočítaná akce), Cruiseova typického hereckého rejstříku (i když momentky jako rozhádaný italský řidič nebo unavený snoubenec na dně mu příjemně jdou) a i skutečně hloupě sešroubovaných podzápletek (asi jako malá hračička, co se nosní dírkou dostane přímo do mozku a tam nadělá pěknou paseku). Příběh není nikterak světoborný, ale jistou hravost v něm najdeme, režisér a nová hollywoodská krev J. J. Abrams zejména dokáže zkombinovat postavy z masa a kostí se spektakulární akcí. Potěší tak například nejen útok letecké síly na transport na mostě, ale i momenty jako je narychlo uskutečněná svatba. Pro patrioty je pak naservírována i scénka na letišti, kdy se Cruise vydává za jistého Pavla Sobotku a pokouší se o češtinu – a je mu docela slušně rozumět!! Herecky potěší nejen pořádný záporák aneb překupník s vojenskými technologiemi Philip Seymour Hoffman, ale i Ethanův tým (hou hou hou - Maggie Q, Ving Rhames nebo nevyužitý Jonathan Rhys Meyers) a nakonec i Cruise samotný, který si tvrdou prací vydřel svoje hvězdné výslunní na filmovém Olympu a v současnosti dokáže utáhnout takřka cokoliv!! 80%. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro špionážní filmy mívám slabůstku. Vůbec by mi nevadilo, že většinu už jsem někde viděl, a že mě opravdu vzala jen scéna na mostě. Režisér drží strunu napnutou od začátku až do konce, hi-tech vychytávek, replik a nápadů je ve filmu dost. Co jsem ale vůbec neskousl, je motiv Ethanovy manželky a jejich vztahu. Já nechci dalšího "Bournea", polidšťování, ne v něčem s názvem a tradicí "Mission Impossible". Jako (mikro)žánrový divák se cítím vydírán a zrazen zároveň. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden klad musím tomuhle filmu přiznat. V rámci tří pokračování série o nezničitelném agentovi je to určitě nejlepší díl, jenže mám s celou sérií problém, stejně jako mám problém s převážnou většinou akčních filmů. Je to jednoduše nerealistická pohádka, u které je potřeba vypnout mozek a nezamýšlet se nad řadou logických děr. Narozdíl od série filmů o Jamesi Bondovi jí chybí styl a humorná nadsázka. Třetí díl je sice filmařsky nejvyzrálejší, ale paradoxně mu chybí oproti předchozím dvěma snímkům skutečně důstojný protivník. Philip Seymour Hoffman je sice výborný herec, ale nemá dostatečný prostor a scénář ho dostatečně nedémonizuje a nebýt zrady, hrál by vyloženě trapnou roli rychle pokořeného protivníka. Pokud se má někdo postavit tak geniálnímu neprůstřelnému agentovi jako je Ethan Hunt a americké tajné službě vybavené hi-tech technikou, musí to být opravdu ďábel v lidské podobě, který usiluje nejméně, ale zdůrazňuji nejméně, o ovládnutí světa... Celkový dojem: 45 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $134,029,801Tržby Celosvetovo $397,850,012Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,405,213 //počet predaných kusov 67,429Tržby za predaj DVD v USA $49,918,125 //počet predaných kusov 2,891,336║ J.J. Abrams konečne našiel tu správnu vyváženosť pre túto dosť rozpačitú sériu, konečne to má niečo do seba a nie je to len o bezduchej akcii. /videl v kine: 85%/ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (44)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. dubna 2006 v Římě. (Varan)
  • Lamborghini, které vybouchne, nemá motor. (imro)
  • Ethan Hunt (Tom Cruise) se v jedné scéně prokazuje při letištní kontrole falešným pasem. Představuje se jako Pavel Sobotka. (kabeck)

Související novinky

Star Trek 3 v rukách debutanta?

Star Trek 3 v rukách debutanta?

10.05.2014

Hollywoodská studia zřídkakdy vkládají sto a více milionů dolarů do rukou někoho, kdo ještě nikdy nenatočil celovečerní film. V poslední době ale dostali takovou důvěru třeba Rupert Sanders (Sněhurka… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama