Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Planetu Pluk v galaxii KIN-DZA-DZA pokrývá písečná poušť a jen tu a tam z ní trčí jakési poničené konstrukce. Světélkem na ručním snímači si každý může ověřit, kdo z lidí je "chatlan", a kdo pouhý "patsak", co musí nosit zvonek na nose, zdravit chatlany v podřepu a mít připravenou klec, aby jim z ní mohl pro obveselení zazpívat - neposlušný patsak může být vsazen do "etsih" s hřebíky nebo být rovnou "tranglukován". Dva Rusové z osmdesátých let 20. století se na ní ocitají nešťastnou náhodou, když se jich podivný bosý tulák na ulici v zimě vyptává na souřadnice Země aby se mohl vrátit, a oni stisknou tlačítko jeho transportního "gizma". Na poušti potkávají jiné dva trosečníky toužící po návratu na svou planetu a shánějící prostředky na "gravicap", pomocí něhož se jejich rezavějící rozskřípaný "pepelats" může přemístit na libovolné místo ve vesmíru a ne jen poletovat nad pískem. Ukazuje se, že kuřák Vladimír Nikolajevič je boháč, protože vlastní "ketse" - zápalky, jenomže z neznalosti místních "výměnných" praktik brzy o všechno přichází. A není jednoduché přežít na Pluku, kde není rozdíl mezi strážci zákona a bandity, soudce po úplném stažení obžaloby odsoudí k polovičním trestům a "ketse" obžalovaných si strčí do kapsy, a všichni chatlani s tranglukátory za pasem si s vámi dělají co chtějí. (Kubiik)

(více)

Recenze (57)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Velmi osobitá ruská sci-fi komedie, která nám hned na začátku dává jasnou odpověď na to, jak má vypadat správný mimozemšťan. Pravda, děj je trochu roztahaný a humor není nějak extrémně třeskutý, ale už po pár dnech mám chuť se na tenhle film podívat znovu. A taky mám stále tendenci odpovídat na všechny otázky slovem KU a dělat si doma zásoby KC. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nakonec udeluju lepsi stred. Film je bezesporu zajimavej, odehrava se v bizarnim prostredi, vypravu ma perfektni, stejne tak obsazeni. Vizualni stylizace mi trochu pripominala Stoparova pruvodce, 12 opic, Brazil apod. :) Na druhou stranu je ale strasne dlouhej, a s postupne upadajicim tempem (resp. moje pozornost upadala)... Muze to byt i hodne repetetivnim hudebnim podkresem. Kazdopadne to za videni stoji a urcite to doporucuju vsem zvidavym divakum. A treba date plny pocet...asi jak to komu zrovna sedne. 3+ ()

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne (temer jiste) nejkrasnejsi film vsech dob. Popisek v zahlavi zustava terminologii trochu ztracen v prekladu, par slov se da najit na artfilmu. Poklady k nalezeni na diskuznim foru zde. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je to originální svérázné, krásně nízkorozpočtové, zároveň se na to dobře dívá a jen jsem čekal co tvůrci odhalí ze svého světa v další scéně. Druhá část se ale dost táhne. Hodně mi vadila postava houslisty. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

To je tedy ale ku..a vtipné. Ruské filmy mi nějak unikají. Ale originalita se upřít nedá. Každopádně nedoporučuji... 6/10 ()

clump 

všechny recenze uživatele

dost originalni a absurdni sci-fi komedie nejvyssi kvality. specifickym zpusobem strhujici od sameho zacatku, kdy se bez zbytecnych reci oba hrdinove okamzite dostavaji ze zeme na jinou planetu a zazivaji tezky kulturni sok, stejne jako divaci. k tomu pripoctete presne herecke vykony, stylovou vypravu a kostymy, vynikajici a dost ujetou hudbu a fakt, ze je kin-dza-dza take trochu satira a ja musim dat absolutni pocet! ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Možná ještě o něco málo lepší, než trilogie Mad Max. Hlavně co do poselství. O něco více absurdní. 9/10 ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Předevčírem jsem viděl Kin-dza-dza. Dnes ve vlakovém podchodu slyšel někoho zařvat KU! Začal jsem se bát, že si někdo všimne, že nemám zvoneček... ()

Trauma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli je to jeden z nejhorších nebo nejnápaditějších filmů, jaké jsem kdy viděla. Příšerná vizuální a technická stránka je vynahrazena spoustou střeštěností, kvůli kterým člověk nevypne (udělá dobře) a čeká co přijde dál. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako děcko, možná i ke konci osumdesátek. Jedné co jsem si pamatoval byla jedna scéna a slovo gravicapa. Nevím, jak moc chtěl Danělija ukázat ten strašný bizár všeho co je ruské anebo chtěl natočit jen film o absurditě Gulagu, ale určitě se mu podařilo natočit film o člověku. Ecce homo! Ruská duše je jeden zatraceně obrovský a nepochopitelný vesmír. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

To si nemůžete představit, to si musíte vyzkoušet. Originální,pro někoho možná pomalejší, sci-fi utopický ulítlý ruský snímek. Možná časem napíšu víc,ale zatím nemám slov:-) Ku Ku ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi plné absurdního humoru a neuvěřitelných střihů. Sovětský člověk se umí dokonale přizpůsobit absurditám života v socialismu, takže pro něj není přežití na cizí planetě žádný problém. To měl vidět Kostner, než zařal točit Vodní svět... ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to ještě za starých časů, ale "něco" to ve mně zanechalo a v podvědomí to mam uloženo. Takže ANO.. tento film mě ovlivnil. To se o dá řict jen o hodně málo filmech. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že v šestaosmdesátém v SSSR mohl někdo natočit někdo takový steampunk (vizuálně, bez páry). ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Vynikající, tohle bylo ale pořádné "ku".V porovnání s přeplácanou a nesmyslnou noční-denní hlídkou je to jasně vítěz. Zábavné a s neotřelou zápletkou.90%. ()

Reklama

Reklama