Reklama

Reklama

Naprosto dokonalé

(seriál)
  • Velká Británie Absolutely Fabulous
Velká Británie, (1992–2012), 20 h 40 min (Minutáž: 25–55 min)

Hrají:

Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, Dawn French, Idris Elba, Natascha McElhone, Nathan Lee Graham, Orla Brady, Deborah Harry (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(39)

Je jim sice přes čtyřicet, ale jejich okolí se často nestačí divit tomu, co je napadne. Jennifer Saunders a Joanna Lumley v úžasně zábavném komediálním seriálu o němž diváci i kritici soudí, že existují jen dvě slova, která ho vystihují: „Naprosto dokonalé!“.  Autorkou seriálu Naprosto dokonalé, který získal 14 ocenění, včetně dvou cen Britské akademie a dvou Emmy, je Jennifer Saunders, která si v něm zahrála také hlavní roli - Edinu, praštěnou odbornici na styk s veřejností, která je posedlá tím, že musí držet krok s dobou. Její nejlepší kamarádka Patsy (s úžasnou vervou ji hraje Joanna Lumley) je módní redaktorka časopisu, která má slabost pro prášky a pro mladé muže. Když vzpomínají na mládí, Edina své přítelkyni připomene: „Chodívala jsi přece s Keithem Moonem, ne?“ „No, jednou jsem se pod ním probudila,“ vzpomene si Patsy matně. A také se připravte na Saffy (Julia Sawalha), což je Edinina odbojná a ultra „přímočará“ dospívající dcera, neustále diskutující o kritickém myšlení, což její požitkářská matka komentuje se značným znechucením. A pak je tu paní matka (June Whitfield). Matka Ediny - skutečný enfant terrible rodiny - je velmi excentrická dáma, která svou dceru dokáže vytočit do nepříčetnosti. Diváci i kritici souhlasí s tím, že existují jen dvě slova, jež tento úžasně zábavný komediální seriál vystihují: „Naprosto dokonalé!“ (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to určitě svižný a oceňuji schopnost zesměšnit vážné lidské nectnosti tak, aby je diváci přesto i nadále vnímali jako nectnosti (alkoholismus, obezita, konzumace drog...), pořád je to pro mě ale seriál o dvou a více blbých pipinách, což znamená, že se mi nabízí možnost proniknout hlouběji do života dvou a více blbých pipin, a to není něco, o co bych stál, a čím bych se chtěl připravovat o čas. Vysokému, enormně vysokému hodnocení nerozumím, myslel bych si, že je nás takových víc, kdož si vážíme ceny času. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Největší seriálové zklamání, co jsem zažil. Už dlouhá léta slýchám, že Ab Fab je nejlepší sitcom nejen britský, ale celkově, od mnohých lidí. Však já věděl, proč jsem se mu až doteď vyhýbal. Ústřední dvojka je nesnesitelná, výstřední líná Edina aspoň trochu roztomile a Jennifer Saunders to vynahrazuje svým božím hraním, ale modelka ve výslužbě Patsy je vyloženě na zabití, ne tím dobrým způsobem (narozdíl od takového Jacka z Will & Grace nebo Goba z Arrested Development), a smích, či dokonce pouhé pousmání vyvolané její postavou přichází maximálně jednou za pár dílů. Příběhům i vtipům chybí překvapivé pointy a hlavní cast doplňují až absurdně nevtipné vedlejší postavy (Bubble, prakticky všichni příbuzní s výjimkou matky). Kromě herectví Saunders je jedinou konstantně dobrou věcí oprávněně zahořklá a předčasně vyspělá uštěpačná dcera Saffy, která si pro sebe s přehledem krade každou scénu a každou slovní výměnu, byť jí scénáře nijak zvlášť nenahrávají, a sem tam potěší hvězdná camea. Hodně slabé tři hvězdy, a to předesílám, že jsem dlouholetým fandou dua French/Saunders. Prostě to asi bez té French ani nemohlo být ono. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento sitcom jsem viděl kdysi dávno na polské TV a málem jsem se potrhal smíchy. Nyní se mi podařilo získat (zatím) 5.řadu a opět jsem se trhal smíchy. Škoda jen, že nemohu nikde sehnat jejich sitcom pod názvem "SAUNDERS and FRENCH! Protože tyto parodie byly excelentní. Například parodie na VETŘELCE, Missery nesmí zemřít, Omen....neměly chybu :-) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek co jsem na tenhle seriál koukal,ale z paměti mi nezmizel!Tenhle zatraceně vtipný seriál u nás doma doslova zkultovněl.Některým hláškám se směju dodnes.A to se mi u seriálů nestává tak často. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva díly a shlédl přednášku. Podle mého prvního dojmu se jedná o výborný a vtipný seriál, který ovšem kvalit nejlepších britských komediálních seriálů nedosahuje. Každopádně Saunders je naprosto skvělá scénáristka a já se těším na další díly! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* téměř dokonalý seriál o praštěných nerozlučných kamarádkách, kterým k životu stačí kamión cigaret a bezedná láhev s nerozbitnými sklenicemi a samozřejmě obrovský šatník s novými oblečky. Bláznivé životní peripetie plné britského sarkastického humoru, absurdních situací a pletichaření - to vše vkusně zabalené v každém díle s nezapomenutelnými s vedlejšími roličkami. Někdy dokonalé a někdy slabší, přesto 5 hvězd si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Už po první sérii jsem mohl říct, že mi nic nechybí. Kromě kvalitního humoru, který je podobný seriálu Let Them Eat Cake (taktéž píše stejná dvojice Saunders - French), mě nejvíce zaujalo zpracování. Například oblast hereckých výkonů - Joanna Lummley (Patsy) je skvělá, ale hlavní hvězdou je dle mě Jennifer Saunders, která je ještě lepší než v Koláčích. Nejvíc mě zde na ní zaujala oblast mimiky (kvalitou srovnatelná s Atkinsonem!), ale i normální herectví je pro ni hračkou. Stejná osoba má neuvěřitelné nadání pro invenci a psaní scénářů - mohu ji bez problémů řadit na úroveň Eltona, Crofta (Allo Allo) či Cleese (Hotýlek). Škoda tak malého počtu hodnocení (78) a faktu, že se větší pozornosti se dostává kupříkladu ne úplně špatným, ale ve srovnání s AF výrazně slabším sitcomům z dílny G.Linehana (Black Books, IT Crowd). Zde mohu mimochodem nabídnout malé srovnání - v BB i v IT je jedna z hlavních postav tak trochu ulítlá, jiní by na mém místě použili slovo magor. Já si myslím, že Saunders svoji postavu napsala tak dobře, že co do ulítlosti je Edina (stokrát) výraznější než například Manny Bianco. Britcom, jenž kvalitou humoru a počtem dobrých vtipů se dá klidně srovnávat se slavným Trpaslíkem nebo nadprůměrnými kousky Černé zmije, hodnotím po shlédnutí prvních tří sérií pěti hvězdami. ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Patsy a Eddie. Dvojka expertek na cokoliv, hlavně když mají při ruce láhev šampaňskýho:) Patsy je bývalá modelka, která od roku 1978 nejedla....Eddie je tučný, noblesný oslík, který žije jenom z alimentů od svých ex...Jeden z nejlepších britcomů, co jsem měl možnost vidět:)) ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Chvílu mi trvalo kým som si na Edinu a Patsy zvykol, ale potom už to bolo celkom zábavne.I keď Saundersová miestami dosť prehrávala, dalo sa to vydržať. Osobne som skončil pri dopozeraní 5 série, ktorá už ale bola velmi málo vtipná. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Strašná morda a to je seriálu dnes tolik, kolik Edině nudné dcerce :-) Některé hlášky jsou dokonalé - "Patsy je chodící spermobanka" :-) ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

38 hodnoteni k tomuto skvostu? Niet divu, ze nema sancu dostat sa mezdi nalepsie serialy na CSFD. Pre taketo perly by mali platit nejake vynimky. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení se po několika epizodách proměnilo v nudu. Stereotypní chování všech postav - nejvíce nesnesitelná je Patsy, u které nechápu, jak s ní může Edina vydržet, rovněž postava babičky se postupem stává méně sympatickou. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Edina a Patsy naprosto brutální seriál ve kterém se nedočkáte ničeho co by dávalo smysl :o) dvě ženské žijící bohémský život v jedné ruce cigaretku v druhé sklaničku se šampaňským. Patsy neustále jedoucí na nějakém pochybném matroši viz první serie a výlet do Francie :o) neustále tvrdící že jí je o pětadvacet méně než ve skutečnosti. první tři serie byly natočeny během několika let ale rozdíl mezi 3 a 4 serii je cca 6 let kdy byla pauza proto si můžete všimnout že tam tne přechod mezi seriemi je markantní ono serial měl skončit již 3 serii kdy se poslední díl jmenuje The End . 4 a 5 serie mě neuvěřitelně zklamala spíše bych dal celkově za 4 a 5 serii jen 3 hvězdičky . Pro mě je ovšem nestárnoucí klasika první druhá a třetí serie :o)) ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších Britských sitkomoch o dvoch, ženách alkoholičkách závislých na hudbe, móde, a drogách. Expertky na všetko, hlavne keď si niečo "Dajú". To sú proste Edina a Patsy. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Netuším jak kvalitně seriál působil v době svého vzniku, ale dnes je to nedívatelné. Většina stopáže je neuvěřitelně nudná, a když už příjde vtip, tak je to humor na úrovni prvního stupně základky. Nic pro mne. ()

Reklama

Reklama