Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Neuvěřitelné věci se dějí na francouzském královském dvoře! Píše se rok 1782, sedm let před Francouzskou revolucí, a nemorální Colombine, hraběnka de Vache žije a intrikuje v paláci ve Versailles na dvoře Ludvíka XVI. Jejími nohsledy jsou otrlá služebná Lisette a sluha Bouffant. Donášejí královně Marii Antoinettě, všemožně se snaží pokořit hraběnčinu úhlavní nepřítelkyni, madam de Plonge, a v rámci svých intrik se neštítí ani vraždy. Vůbec netuší, že dekadentnímu dovádění francouzské aristokracie už brzy učiní přítrž Velká Francouzská revoluce. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý sitcom a to je snad poprvé, co to píši - skvělý český dabing. U každé scénky jsem si smíchy ucvrnkl do kalhotek. A herečka DAW FRENCH nemá chybu! Viděl jsem všechny díly a hluboce se režii a hereckým výkonům klaním :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Toto by in Östereich se nikdy nemoct stát!" Škoda, že největší ambicí ČT zůstává nejkvalitnější pořady před divákem svědomitě ukrývat a pouštět je s nulovou propagací v popůlnočních časech. Následky jsou nedozírné - například tenhle skvělý britcom, tematicky srovnatelný s Černou zmijí, skoro nikdo nezná. Kdo se pozastavuje nad tím, že dvojice Frenchová - Saundersová patří v UK k nejúspěšnějším atributům televizní zábavy? Kdo ocení prvotřídní český dabing, který si hravě poradil i s hustým výskytem slovních hříček? Kdo kromě nás nespavců udrží otevřená víčka i v hodinách duchů? Kdo je pro sepsat protestní petici ve věci hojnějšího výskytu britské srandy v televizi? Jestli se někdo najde, budu první, kdo to podepíše. 100 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existenci seriálu jsem zaznamenal, když jsem náhodou narazil na nadšený komentář přirovnávající sérii ke zdařilé Černé zmiji. Navnaděný jsem si pustil první díl a setkal jsem se s přímočarým laciným humorem, místy skutečně hrubozrnným. Rychle mě přešla chuť pokračovat ve sledování, protože ke kvalitám Černé zmije se to nepřibližuje ani vzdáleně. Lechtivá témata se dají zvládat, aniž by bylo nutné sklouzávat k vulgaritám, jen to chce cit, schopnost včas se zastavit a pouze naznačit, hrát si se slovy a se situační komikou. Pravdou je, že i výše zmíněná Černá zmije se celou první sérii hledala, tak špatná ale nebyla nikdy. Za první díl dávám celkový dojem 25 % s tím, že je docela dobře možné, že bych ještě hvězdičku v pokračováních nakonec našel. Ale existuje spousta lepších děl, tak nač s tímhle ztrácet čas... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dvě epizody (především Vražda, ale Královské představení také) jsou přímo ďábelsky skvělé, ovšem ty čtyři zbývající za nimi moc nezaostávají. Jen se v nich humor tu a tam až moc opakuje a nebezpečně zavání jednoduchostí. Černá zmije je zkrátka jen jedna, ale máte-li náladu na zlotřilé intrikánky, kterým není nic svaté, můžu vám Ať jedí koláče jen a jen doporučit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Poměrně nablblé a plné ekl French. LIVINGDEADOVI se to však prý líbilo a u každé scénky si ucvrnkl do plenkáčů. I přes tento hendikep však seriál není zralý na odpad! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodnocení a komentáře zde se tváří, jako by šlo ztracenou perlu podobnou nálezu živého jedince druhu Leaellynasaura amicagraphica ukrytého ve sklepení pod starou synagogou Pražskou, jenže opravdu výborné jsou zde jen dva díly ze šesti a ty ostatní jsou jen lehce průměrné a někdy ani to ne. Postavy jsou sice napsány zajímavě a mají vysoký potenciál, jenže ten je dosti nevyužit, obzvláště díky místy lehce tupému scénáři, kterému chybí pořádná dávka nasteroidovaného humoru, místo něj je přítomen buď humor lehce vykastrovaný, měkký a hloupý, nebo naopak naprosto zbytečně vulgární, ale lobotomizovaný, takže působí stejně hloupě jako snahy českých překladatelů u amerických filmů přeložit hovorový jazyk libovolné skupiny osob (ať už je to´americký gheto, nebo banda irskejch námořníků) do hovorové češtiny, také jinak pitomě a trapně. Pro mě docela zklamání. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušný britcom dělající si srandu z předrevoluční Francie a života v paláci Versailles. Vtipné postavy bohužel nemají dostatečnou oporu v scénáři a tak většina dílů se nese sice v zábavném, leč bohužel lehce sterilním duchu a člověk se sice po většinu času usmívá, ovšem úchvatných vtipů, po kterých by se pořádně zasmál je nedostatek. Čestnou vyjímkou tak zůstává výborný druhý díl o tom, kterak se hraběnka vypořádává s prohranou sázkou a obviněním z vraždy ( "Taková typická sebevražda" ), jenž ovšem má následně protipól ve čtvrté, značně nepovedené části o hraběnčině těhotenství. Celkově tedy slušné a za podívaní stojící, přesto z mnoha situací šlo pro diváka chtivého humoru získat více a postoupit z průměru mezi britcomovou elitu. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Moje number 1. A nejhorší přiznání je, že dabing tady mnohonásobně překonává originál. Naďa jako kyprá služebná zní mnohem líp než Dawn v originálním znění. Je to plné hlášek, narážek a intrik!😁 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak se mi dostalo do rukou další super britské dílko!!!. Duo French - Saunders je naprosto skvělé, hýřící vtipem. Není nouze o výborné hlášky, gagy, skvělý scénář a bujná poprsí. Výborný sitcom... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela zábavné, ale někdy až křečovitě - vtípky však jednodušší a vulgární. Trochu něco na způsob seriálu Absolutely Fabulous, ale hozený do doby vlády Ludvíka a Marie Antoinetty. Přesto to nedosahuje jeho kvalit a s odstupem času mu dávám lepší tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Škoda zde zmíněného necitlivého zacházení České televize. Tento britcom je podle mě spolu s Tenkou modrou linií černým koněm tohoto žánru. Pokud jsem měl záruku dobré zábavy u dvojic jako Hale - Pace a Fry - Laurie, tak musím do výčtu připočítat i dvojici tentokrát něžného pohlaví Dawn French - Jennifer Saunders. Kromě typického britského humoru musím ocenit i narážky na budoucnost - např. cituji: tento slavný obraz je vystaven v Louvru, pokud tedy bude postaven, atp. Co se musí také pochválit, je český dabing. Ano, vím, že se opakuji a jdu některým na nervy. Nicméně nemohu jinak. Kromě výborně vybraných hlasů si zasluhuje vypíchnout i vysoká úroveň dobře přeložených dialogů. A pak že se britské sitcomy nemají dabovat... Vše mnou jmenované dělá z tohoto seriálu další prvotřídní britskou zábavu. P.S. Oskare, plně souhlasím. Petice je výborný nápad, ale teď při plné digitalizaci bych založil nějaký speciální program, kde by běžely celodenně britcomy, i ty nám neznámé. "Je ta snídaně ještě k jídlu?" - "Podívám se. Vypadá to, že červíčkům šmakuje." ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Povedený a vtipný britcom, s velice povedeným dabingem. Je prošpikován hláškami. Všechny postavy jsou senzačně ulítlé a je vidět, že si Britové umějí značně dělat legraci z sevých věčných protivníků Francouzů. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Skvěle promyšlené scénky a především skvělý český dabing mne nutí dát to nejvyšší hodnocení. Je vidět, že si autoři tohoto seriálu dobře prostudovali historii Francie. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Další skvělá dávka britského humoru, tentokráte z dvora Ludvíka XVI. Skvělé herecké výkony a krásně a podle mě i docela věrohodně prezentovaná Marie Antoinetta. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lehce podobné Černé zmiji a úžasné ve slovíčkaření. Jen 6 dílů a některé jsem si říkal, že nejsou tak úžasné, jenže stačil jeden vtípek, který mě totálně odrovnal a musel jsem si ho zbytek dne opakovat. No a jako mnoho dalších musím ocenit český dabing. Hlavně práci paní Konvalinkové! ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Výborný britcom se značně černým a zvrhlým humorem a perfektním českým dabingem škoda že o tomhle skvostu neví moc lidí. "Dobrý jitro tak sem slyšela,že markýz de Sade zase uprchl ze žaláře. Víte ,že sem spala v sousední komnatě? Mohla sem to být já surově svedená s prasečím měchýřem přes hlavu. Z bujarých večírků už to znám taky" Prostě klasika není co dodat. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, božínku, tak tohle je geniální, v krátké době už to vídím potřetí, tady opravdu leží hláška na hlášce a kámen tu píchá cihlu.Téma dekadentní šlechty, je opravdu vděčné a tady je to tak nádherně zahnané do extrému, že člověku celou dobu cukají koutky. Kdybych si mohla vybrat koho bych v tomhle seriálu chtěla hrát, tak je to Lisette. ,, Chrrrrrrrrrrr, pojď na mou hruď, pardále!" Tomuhle veledílku se v Čechách podobají jen Dopisy v krajkách, které se, ale snaží tvářit hrozně vážně, možná kdyby tam bylo komických gegů, měly by i Dopisy lepší hodnocení. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější část je, když služka stávkuje a hraběnka si sama neumí ani otevřít dveře - najít kliku, pochopit mechanismus dveří a zmáčknout kliku je nad její síly. Ale hraběnčina rána po nocích nedobrovolně strávených s markýzem de Sade jsou taky proslulé. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Chudina nemá na chleba? No tak ať jedí koláče… to zazní jako poslední věta z úst jedné pařížské šlechtičny, která je cynická, zlá a hloupá mrcha. Jako postava je značné protivná, ale točili to Angličané o Francouzích, tak se není čemu divit. :-) Vyřádili se na všech postavách. Jinak jde o ztřeštěný konverzační komediální seriál, který je založený často na jednoduchých vulgárních vtipech. Nicméně musím přiznat, že se mnohé z nich povedly a rozesmály mě. Celá série má jen šest dílu cca po dvaceti minutách, což je plus. Díky tomu se mi ten druh humoru nestačil přejíst a nezačal mě nudit. Jako krátké pobavení se to dá, když jej ale minete, o nic zásadního nepřijdete. ()

Reklama

Reklama