Reklama

Reklama

The Vicar of Dibley

(seriál)
Velká Británie, (1994–2000), 9 h 38 min (Minutáž: 29–60 min)

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Britský televizní seriál vysílaný v letech 1994 – 2000 (následovala ještě řada speciálních vánočních epizod). Hlavní postavou je vikářka Geraldine Grangerová (Dawn French), která přichází do vesničky Dibley nahradit zesnulého duchovního. Farní výbor, tvořený rázovitými figurkami místních obyvatel (prostořeký farmář Owen, naivní Alice, senilní varhanice Letitia, „No, No, No, No Brain" Jim, homosexuální tajemník Frank), je skutečností, že nový vikář je žena, poněkud zaskočen a jeho předseda, místní politik David Horton, je rozhodnut se jí co nejdříve zbavit. To se mu sice nepodaří, snaží se jí ale výkon kněžského úřadu co nejvíce znepříjemňovat. Farníci, včetně jeho syna Huga, si ale novou vikářku, které má značně liberální názory, záhy oblíbí. Seriál byl populární také tím, že se v něm pravidelně objevovaly britské i mezinárodní celebrity (Kylie Minoque, Sean Bean, Terry Wogan, Johnny Depp, Madonna). V roce 2004 se v anketě BBC o nejlepší britský sitcom umístil na 3. místě. (Bluerider)

(více)

Recenze (14)

pm 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo správné dát nejvyšší hodnocení sérii, ze které znám jen zlomek epizod, a proto to zatím ani neudělám, ale nasmála jsem se...a navíc: pořád mi vrtá hlavou skvělá zpráva, že i skoro čtyřicítka s metrákovou nadváhou může potkat chlápka s vizáži Richarda Armitage! ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový seriál plný anglického humoru a preplnený typicky "suchými" anglickými obyvateľmi vidieka doplnený svojráznou a zrejme napriek tomu veľmi obyčajnou vikárkou Geraldine, ktorá vnáša do "fádnosti" ich každodenného života trochu zmeny. Štvrtá séria je ešte aj obohatená o vzťah medzi Geraldin a "krásnym cudzincom" ktorý poteší snáď každú romantickú dušu. Povedané slovami jedného z klasikov v seriáli : "No no no no no, it´s really good". ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dawn je skvělá, její humor se mi líbil už když hrála s Atkinsonem, Lauriem a Fryem, tahle show jí ale patří. Nejroztomilejší jsou ty poslední díly, když do města přijede handsome stranger Harry Jasper Kennedy :) v podání úžasného Richarda Armitage! :) To je bomba! :) Dostaly mě scénky s Rozumem a citem, pak když si Geraldine představuje, že si Harry bere někoho jiného a taky reakce na žádost o ruku (velkááá radost jako Emma Thompson :)) http://www.youtube.com/watch?v=862BK0cfa7k http://www.youtube.com/watch?v=QLBIekWynFw http://www.youtube.com/watch?v=SceGxet8l4A&feature=related ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No trochu rozpačité hodnocení. Občas jsem se zasmál to ano, ale - především v pozdějších částech, které měly 40-60minutový formát - už vtipů trochu ubývalo. Potom tu byl trochu problém si oblíbit postavy, krom Davida, který byl prostě skvělý už od první chvíle seriálu mi to trvalo hodně dlouho. Naštěstí díky formátu Britských věcí se však dalo tohle vše snést takže konečný verdikt udává trochu slabší 4 Nejlepší epizoda: 1x08 - The Christmas Lunch Incident ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Geraldine Granger. Ženou, která miluje čokoládu, v srdci má dost místa pro vesnici, víno je její denní chleba, má neuvěřitelný smysl pro humor a velké přednosti (samozřejmě tím nemyslím to grandiózní poprsí, vy jedni) ... a mimochodem pracuje jako vikářka. A to rovnou ve vesnici plné větších či menších podivínů. Je tu Owen, jehož ovce mají ve zvyku dělat ty nejroztodivnější věci, Frank, který by uvykládal k smrti i hluchého, Letitia, průkopnice na poli kulinářském, no, no, no, no, no Jim, jehož sexuální zážitky snad ani nechcete znát. Samozřejmě David, který spolu s Geraldine zvyšuje IQ celé vesnice, Hugo s těmi nejroztodivnějšími kravatami a Alice, která chápe věci buď doslovně anebo vůbec (většinou vůbec). Parta, která si našla cestu do srdce nejen k Geraldine. Po třech sériích a 25 epizodách snad můžu směle prohlásit, že ačkoliv jsem si to na začátku nemyslela, našla jsem svoji srdcovku. Vřele doporučuji začít od začátku (hlavně ne od Merry Christmas a Happy New Year, to jsou dva vůbec nejslabší díly), protože podívat se jen na Handsome Stranger a Vicar in White (tedy jen kvůli Richardovi, nemyslete si, že do vás nevidím) je hrozná škoda. Je to jako sníst třešinku ale z dortu neochutnat ani kousek. A teď k výčtu. Nejoblíbenější postava: Geraldine Granger (vážně, kvůli téhle ženské bych chodila do kostela hned). Nejoblíbenější díly: Election, Easter Bunny, The Christmas Lunch Incident, Dibley Live a Handsome Stranger. Nejlepší cameo: Sean Bean (naprosto dokonalé, tenhle kousek absolutně zbožňuju) v díle Spring. Oblíbený vtip (byla by jich spousta): A horse walks into bar, and the barman says: "Hey, why the long face?" P.S. K té skvělé zprávě, že i čtyřicítka s metrákovou nadváhou může potkat chlapa s vizáží Richarda Armitage - žádné překvapení. Do Dawn French bych šla taky, kila nekila. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s typickým britským humorem (Dalekové na svatbě!!!:D) a ano, za nejoblíbenější díly považuji The Handsome stranger a The Vicar in white.... protože to je neuvěřitelně vtipná romantika (nejlepší žádost o ruku v historii televizní i filmové tvorby!:)) ) ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento seriál je odsouzen k tomu, aby byl považován za dvoudílný :D. Co dodat jsou to skvělé dva díly, ale ani netušíte kolik ovcí, čokolády a šílených cameí jste přeskočili! ()

made1 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem pouze dva díly, z páté řady, ale nenasmála jsem se tak už hodně dlouho, takže ačkoli je to jen nepatrný zlomek z celého seriálu, musím dát plný počet. ()

Rose.Tyler 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše, Vicar of Dibley je jedním z nejlepších britských sitcomů... Každé Vánoce nedokážu nevzpomenout na úžasné koledy zpívané v Dibley: "Praise the Lord, he's coming down the birth canal. Here he comes, weeee. Look, the madonna's fully dilated, she shall not need an episiotomy." ()

Cycake 

všechny recenze uživatele

Další povedené dílko BBC z devadesátých let. Na typickou anglickou vesnici přijíždí vikář - jenomže to je žena. Místní postavičky jsou nezapomennutelné, stejně jako mnohé hlášky (Sorry I'm late - sheep exploded. Nasty business) a samozřejmě lahůdkové vtipy nakonec - ať žije Geraldine, David, Alice, Hugo, Owen, Frank, Jim a Letitia ()

Reklama

Reklama