Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrátil se domů, aby odhalil pravdu! Na malém ostrově Inish Dara v Irsku žije sám vážený farmář Tony Egan. Dostane dopis od své mladší sestry Karenm která ostrov před dvaceti lety opustila. Dvacet let se neviděli a teď mu píše, že umírá, Posílá Tonymu svého osiřelého syna Chada, aby pohřbil její popel v rodné zemi. Tony se chlubí, že k němu přijede synovec a tak všichni netrpělivě očekávají jeho příjezd. Jaký šok však zažije, když z lodi vystoupí 17-tiletý Chad Egan-Washington a je černý! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávené úterní odpoledne s rýmou, horkým čajem, mým milovaným Irskem, bezvadnou muzikou, atmosférou a celkem pohodovým i když předvídatelným dějem i koncem. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ireland, my love. Další film o hledání, odkrývání starých tajemství, odhalování skrytých vin a konečné katarzi a odpuštění. Ale příjemné, velmi příjemné. A šumí k tomu příboj, který se tříští o čedičové útesy, a whisky nalévá Pierce Brosnan. Návštěvu Inish Dara alespoň prostřednictvím filmu vřele doporučuji. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typicky ostrovní drama, které postupně odhaluje minulost jedné rodiny a velkého nenaplněného milostného citu. Děj se odvíjí pomalu a scénář nepatří k nejobjevnějším, navíc smířlivý závěr je trochu násilně naroubovaný, vše ale zachraňuje kvalitní kamera a především atmosférická hudba. Kladem je i herecké obsazení. Celkový dojem: 60 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zase role, která se pro Brosnana vymyká bondovské škatulce a dala by se zařadit spíš k podobné Evelyn. Ostatně oba dva filmy jsou taky dílem jeho společnosti Irish DreamTime, která se specializuje na "irské filmy" (dalším důkazem je i Zákon přitažlivosti). Za těch 106 minut nám představuje příběh Američana a hlavně černocha Chada (Hill Haper), jehož matka pocházela z jedné malé irské vesničky. Chad tam po její smrti odjíždí, ale už v počátcích se musí vyrovnávat s ostražitostí místních obyvatel a hlavně nepřízní místního barmana Joa Bradyho (Pierce Brosnan). A právě vztahy v jedné malé irské vesnici, kde každý ví o každém všechno, jsou nakonec hlavním tahounem filmu s neuvěřitelně příjemnou atmosférou. Takže pokud se nenecháte odradit prvními několika minutami s celkem špatným střihem, začne se vám možná Synovec líbit. Jako i mně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Body za krajinu, lyrické uprdelení v srdci krásné přírody, i za poměrně povedený dabing (1999) plný neoposlouchaných hlasů. Pravdou ale je, že usnout u tohohle naprosto nedramatického filmu není žádný problém. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Romeo a Julie po irsku. A k tomu vlastně taková psychologická detektivka, jak hlavní postava (a my s ní) postupně odkrývá dost špinavou minulost malýho města. Vcelku zajímavej film. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, u kterého se nenudíte, ale taky nezažijete žádné překvapení ( když nepočítám to , že synovec je černoch ) Na pozadí zdánlivě zapeklitých rodinných vztahů se pokocháme irskou hudbou i přírodou a taky Brosnanem v netypické roli. Ze zajímavého scénáře by se asi mohlo vytěžit mnohem víc...Kdyby se některé scény vynechaly, možná by se nic nestalo. ()

Reklama

Reklama