Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v zemi plné svárů a válek existoval kouzelný meč v kameni – Excalibur. Ten, kdo jej dokázal vytáhnout, byl hoden stát se králem a v zemi mohl zavládnout mír. Nakonec se to podařilo chlapci jménem Artuš, co se svými rytíři kulatého stolu panovali spravedlivě a moudře na hradě Camelot. Jeden z nich – sobecký Ruber však toužil pouze po moci a během jeho vzpoury padl rytíř Lionel, co po sobě zanechal dcerku Kayley. Z té po deseti letech vyrostla mladá nebojácná dívka snijící o tom, že se stane udatným rytířem, stejným, jakým byl její otec. Jednoho dne je Excalibur uloupen Ruberovým létajícím monstrem Griffinem, co jej však upustí do Začarovaného lesa. Ruber mezitím zajme matku Kayley a chce ji využít, aby ovládl Camelot. Samotné Kayley se podaří utéct do Začarovaného lesa, kde nalezne slepce Garretta a s ním se vydává na cestu za ztraceným mečem, jenž nesmí padnout do špatných rukou. V jejich putování jim pomáhá také, stříbrný sokol Eidan a tak trochu nepovedený drak s hlavami Cornwollem a Devonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

kajas 

všechny recenze uživatele

Videokazeta s tímhle animákem patřila v dětství k mým nejmilovanějším a nejohranějším, z neznámého důvodu ale film hodnotím až s hodně velkým odstupem. Samozřejmě se technickou úrovní nemůže rovnat disneyovkám/pixarovkám, ale pobavil mě a dojímal i po letech. Kladně hodnotím hlavně soundtrack, který je kupodivu povedený i v českém dabingu. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Film je jak dobrej tak i špatnej zároven. Animace pěkná, příběh dobrý, dabing skvělý akce slušná. Ale film má VELKÉ problémy s vysvětlováním hromady věcí, pár věcí tam nedává smysl, písničky jsou bud ok nebo totálně šílené ( třeba ta dračí písen je šílenství, které je na úrovni the adventures of sonic the hedgehog ) a taky totálně zbytečné a postavy na ně reagujou jako by se vůbec nestaly. Fakt škoda. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Looking Through Your Eyes ,2. I Stand Alone ,3. The Prayer ,4. United We Stand ,5. On My Father's Wings ,6. Looking Through Your Eyes ,7. Ruber ,8. I Stand All Alone ,9. If I Didn't Have You ,10. Dragon Attack/Forbidden Forest ,11. The Battle ,12. Looking Through Your Eyes [Instrumental] ,13. The Prayer , ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hezká paralela v závěrečných titulcích, kdy slepý zpívá slepému, ale zbytek písniček nazpívaných dabérskými puberťáky mě silně prudilo. Nehledě na příběh, který byl poutavý asi jako znělka Večerníčku. Navíc nemám rád, když je animace takovým způsobem nepřirozeně přehnaná, čili se kouzelného meče dobrovolně vzdávám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $22,717,758Tržby Celosvetovo $38,100,000║ Warner Bros. fakt nemá šťastie u kreslených rozprávkach ale len čo sa týka komercie, vždy majú slabý ohlas u širokého publika, ale zas po tej kvalitatívnej ide o nadmieru slušnú prácu, či už u animátorov ale aj príbehu. Čarovný meč bol hneď od samého začiatku milým prekvapeným, kde ma zaujalo samotné prevedenie, prepracovanosť postáv, čaro, veľa pesničiek a zábavnosť. /80%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl volně natočen na motivy romány "The King's Damosel" od Very Champanové. (Terva)
  • V roce 1998 se na trh dostala videohra, inspirována příběhem filmu. (Terva)

Reklama

Reklama