Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v zemi plné svárů a válek existoval kouzelný meč v kameni – Excalibur. Ten, kdo jej dokázal vytáhnout, byl hoden stát se králem a v zemi mohl zavládnout mír. Nakonec se to podařilo chlapci jménem Artuš, co se svými rytíři kulatého stolu panovali spravedlivě a moudře na hradě Camelot. Jeden z nich – sobecký Ruber však toužil pouze po moci a během jeho vzpoury padl rytíř Lionel, co po sobě zanechal dcerku Kayley. Z té po deseti letech vyrostla mladá nebojácná dívka snijící o tom, že se stane udatným rytířem, stejným, jakým byl její otec. Jednoho dne je Excalibur uloupen Ruberovým létajícím monstrem Griffinem, co jej však upustí do Začarovaného lesa. Ruber mezitím zajme matku Kayley a chce ji využít, aby ovládl Camelot. Samotné Kayley se podaří utéct do Začarovaného lesa, kde nalezne slepce Garretta a s ním se vydává na cestu za ztraceným mečem, jenž nesmí padnout do špatných rukou. V jejich putování jim pomáhá také, stříbrný sokol Eidan a tak trochu nepovedený drak s hlavami Cornwollem a Devonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $22,717,758Tržby Celosvetovo $38,100,000║ Warner Bros. fakt nemá šťastie u kreslených rozprávkach ale len čo sa týka komercie, vždy majú slabý ohlas u širokého publika, ale zas po tej kvalitatívnej ide o nadmieru slušnú prácu, či už u animátorov ale aj príbehu. Čarovný meč bol hneď od samého začiatku milým prekvapeným, kde ma zaujalo samotné prevedenie, prepracovanosť postáv, čaro, veľa pesničiek a zábavnosť. /80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Looking Through Your Eyes ,2. I Stand Alone ,3. The Prayer ,4. United We Stand ,5. On My Father's Wings ,6. Looking Through Your Eyes ,7. Ruber ,8. I Stand All Alone ,9. If I Didn't Have You ,10. Dragon Attack/Forbidden Forest ,11. The Battle ,12. Looking Through Your Eyes [Instrumental] ,13. The Prayer , ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zmršená legenda o Artušovi a rytířích kulatého stolu, kterou snad Warneři ani nemohli myslet vážně. Kresby nejsou zrovna ukázkové (působí jako odbyté televizní seriály), ale s tím by se člověk srovnal, kdyby byl děj dobrý. Postavy mi jedna víc než druhá pily krev svými žvásty, svým hloupým chováním, svým naprosto otřesným zpěvem o ničem! Ke konci jsem se už bál každýho nadechnutíl, aby to zase neznamenalo další zpívání. Humoru tu moc není, ne pro dospělýho nebo dospělosti se blížícího člověka. Vlastně jsem se uchechtnul jenom jednou, když si obr uprdl. No a konec je už úplný výsměch, když se slepec a ženská stanou rytíři! Pro malý děti, možná, ale jinak ne, ne a ještě milionkrát ne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není od myšáka, ale od králíka... A je to na něm bohužel poznat. Tedy ne že bych měl vůči Warner Bros nějaké zvláštní výhrady, ale především animací se Disneymu tentokrát rovnat nemohou. Obrázky jsou podivně málo barevné, pohyb postav trhaný (obzvlášť jízda na koních je děsivá), a když se do toho tu tam přimíchá animace počítačová (kamenný obr či co to bylo), je to neštěstí. Druhou věcí je opravdu velice jednoduchý příběh, který je protkaný neskutečně děsivými písněmi... Brrr. Naštěstí má ale Kouzelný meč své silné stránky, z nichž většinu má na svědomí dvouhlavý drak Devon/Cornwall, jehož jednu hlavu naprosto neodolatelně namluvil Eric Idle. Drak je vážně perfektní, vtipy, které si pro něj scénáristé vymysleli, jsou vtipné, a proti jeho písni (v jejímž "klipu" draci zparodují vše od Picassa a Elvise po Sonnyho a Cher, warneráckého Kojota Willeho nebo hororový Pátek 13.) nemám ani malou námitečku. Kromě draka mě pobavily i drobnosti, jako nápis Acme na magickém lektvaru hlavního padoucha, podivný kříženec slepice a sekery (věřte tomu nebo ne) citující Taxikáře a Drsného Harryho, a v akčním závěru se objevivší supermanský motiv Johna Williamse. Jinak se mi nepřekvapivě líbila i hudba Patricka Doyla, ale bohužel moc prostoru nedostala. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mě to celkem bavilo, protože nejvíce jsem v roce 1998 ulítával právě na fantasy. Když navíc byla možnost vidět ji jako kreslený dobrodružný film, dvakrát jsem nezaváhal... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hezká paralela v závěrečných titulcích, kdy slepý zpívá slepému, ale zbytek písniček nazpívaných dabérskými puberťáky mě silně prudilo. Nehledě na příběh, který byl poutavý asi jako znělka Večerníčku. Navíc nemám rád, když je animace takovým způsobem nepřirozeně přehnaná, čili se kouzelného meče dobrovolně vzdávám. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdyby Disney natočil skutečný artušovský příběh, možná by tu naději na úspěch měl. Tady se jenom jedna holka potlouká po kouzelném lese. Nuda. Jediný důvod k vidění jsou dabéři v originále, ale o ty v českém dabingu stejně přijdete. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

U Disneyho takhle špatnou animaci neuvidíte ani u pokračování celovečerních hitů určených přímo pro videotrh. Navíc písničky jsou opravdu nezajímavé a výsledek silně nudí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Lehce průměrný, ale i tak podařený animák, plný romantiky a humoru. Scénář : Kirk De Micco, William Schifrin, Jacqueline Feather a David Seidler. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Originálně zpracovaná artušovská legenda. Když člověk pozapomene na všechny možné i nemožné verze legendy, tak se tenhle příběh dá snést. Nebo si ho můžu dát jako takové zpestření. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ale no táák! To už se vám člověk fakt ničím nezavděčí? Vždyť to je taková krásná "muzikálová" pohádka typu Mulan, Anastazie, Princ egypský atd....všechny mám hrozně ráda a tahle se řadí hned k nim. Krásný starší druh animace, příjemné postavy, příběh má regulární spád a hlavně řekněte mi, který animák má jako hlavní postavu někoho slepého? Já nevím jak vy, ale já viděla příjemný snímek se spoustou úsměvných okamžiků a s krásným soundtrackem jako Celine Dion - The prayer, The corrs - On my fathers wings, LeAnn Rimes - Looking through your eyes....popravdě některé písně se mi líbí jak v originální verzi, tak v české, ale Looking through your eyes je podle mě mnohem hezčí v české verzi. Za to The prayer je líbivější v originále ještě když se Celine Dion zpívá Andrea Bocelli. Takže nevidím důvod, proč snímku nedat 5*, každopádně mě mrzí, že není v červených číslech. P.S. Nejlepší vedlejší postava byl ten kohout, poté proměněný v sekerokohouta. Just knighted. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Videokazeta s tímhle animákem patřila v dětství k mým nejmilovanějším a nejohranějším, z neznámého důvodu ale film hodnotím až s hodně velkým odstupem. Samozřejmě se technickou úrovní nemůže rovnat disneyovkám/pixarovkám, ale pobavil mě a dojímal i po letech. Kladně hodnotím hlavně soundtrack, který je kupodivu povedený i v českém dabingu. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

56. Zlatý Glóbus za rok 1998 - cena (1) - *Nejlepší filmová píseň - "The Prayer" - Hudba a text David Foster, Carole Bayer Sager, Tony Renis, Alberto Testa ()

Reklama

Reklama