Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret klade past (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret Sets a Trap (více)
Trailer

V uličkách pařížského Montmartru řádí sériový vrah. Oběťmi jsou ženy, které spolu kromě barvy vlasů a nadprůměrné výšky nemají nic společného. Vrah je v noci přepadne, rozřezá jim šaty a zabije je, aniž by je oloupil. Ani po několika měsících vyšetřování není komisař Maigret blíže k dopadení sériového vraha a oběti stále přibývají, už je jich pět. Proto se detektiv rozhodne na vraha nachystat léčku. Pokusí se vraha přes novináře nalákat tím, že zatkne podezřelého muže, který je ve skutečnosti jeden z policistů. Myslí si, že velmi brzy udeří znovu, protože si nenechá líbit, že si někdo bere jeho „zásluhy". Do nočních ulic vypustí pár volavek, které mají zabijáka nalákat. Přestože jsou všichni v pohotovosti, vrah znovu udeří. Napadenou ženu – volavku – nezabije, protože je vyrušen, a podaří se mu utéct. Jedinou stopou k vrahovi je kus tkaniny s knoflíkem, kterou mu utrhla napadená policistka z jeho saka z luxusní anglické látky. Podle vzorku z tkaniny si policie vytipuje podezřelého, bytového architekta Moncina, kterého Maigret vytáhne k výslechu doslova z postele, ale ten tvrdí, že svůj nedávno zničený oblek dal nějakému tulákovi. Maigret je přesvědčený, že vrahem je právě Moncin. Napadená policistka nedokáže Moncina s jistotou identifikovat. Moncinova matka nevěří, že by vrahem mohl být její milovaný syn, a chce ho okamžitě vidět. Maigret si všímá, že matka Moncina ovládá, a je přesvědčený, že se vraždami snaží prokázat svou sílu vůči matce a manželce. Ráno dostávají policisté nového vedoucího vyšetřovatele Leforse. Maigret však tvrdí, že to není nutné, protože má dost důkazů, aby mohl podezřelého obvinit. Jeho kolegové zatím v Moncinově bytě našli nože, které odpovídají ranám na tělech obětí, a podle obleku, který našli opravdu u tuláka, zjistili, že jej v době útoku musel mít Moncin na sobě. Leforce odchází s pokynem, ať vznesou obvinění. Jenže v noci dojde překvapivě k další vraždě. Ta je provedena stejnou zbraní, ale jiným způsobem. Maigret pozve na služebnu Moncinovu matku a manželku, které se vzájemně nesnášejí, ale dle Maigreta o jeho vraždách věděly a chránily ho a jedna z nich včera kvůli němu spáchala vraždu. Přiznává se k ní jeho matka, ale neví, jakou barvu měly šaty oběti, což ví Moncinova žena, která tím přizná, že vraždila. Moncin přiznává, že ženy zabil, protože svou ženu i matku nenávidí. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

verbal 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by někdo natočil třeba seriózně míněného Šerloka a do role slavného detektiva nacpal řekněme takového Volovice. Na televizní poměry výpravné a solidní zpracování, u něhož jsem však byl celou dobu jako na trní, kdy ten mentál Pan Fazole vypoulí oči, tasí z kapsy svého baloňáku vypelichaného Teddyho, začne s ním mávat před xichtem příbuzného některé z obětí a dělat to své „ööööööööööö“, aby jej „trochu rozptýlil“. Dost dobrý důvod, aby se Simenon s Gabénem odkopali a dobelhali se vrazit své ztrouchnivělé nárty rovnou do prdele toho kástingového specialisty. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mě nadstandardní krimi, vizuál už působí velice vymazleně, ale hlavně je tenhle film tak psychologický bravurní a zničující, že mě to dost dostalo. Nevím, jestli je takový celý Simenon (jak jsem psal u prvního dílu) a jestli s Atkinsonem budou točit další, ale jestli jo, určitě si je dám! 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá verzia možno najznámejšieho Maigretovho prípadu. U mňa ešte lepšia ako spracovanie s Gabinom. Je to celkom svižne napísané a natočené a má to perfektnú dobovú atmosféru a štýlový vizuál. O tom, že to Rowan Atkinson zvládne, som nepochyboval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Rowan Atkinson je schopný zahrát galantního detektiva s osobitostí Hercula Poirota. Což je vlastně dobře, diváka to totiž vysloveně překvapí. A i když je příběh vyprávěn klasickou, neurážlivou metodou, koukalo se na něj docela pěkně. Jsem zvědavý na další díly... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapení, já mám Atkinsona zafixovaného na úplně jiné vlně, tak mě tímhle počinem dal herdu do zad. Prý umí i něco zahrát ve vážné tónině. Stejně jsem zpočátku čekala, že se to někde zlomí a bude to ten známý M.Bean, než jsem pochopila, že jsem vedle. A žánr nahoře vypsaný mně k tomu moc nenapověděl. Já osobně nedám dopustit na Gabena jako Maigreta, ten bude v téhle roli vždy top, nicméně Rowan mě potěšil, že nemusí vždy hrát jen M.Beana, ale dokáže si střihnout i vážnou roli. Tleskám, že do toho šel a v mých očích určitě obstál velmi dobře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vrazi se musí vždycky pochlubit svými činy. Známe to. Chtějí dát světu vědět, jak jsou výjimeční." Tak to je snadné. Maigretův tým prozkoumá Facebook, Twitter a Instagram a je to. Jenže to ho nenapadlo, chytráka. Tak nic, musíme se vrátit ke staré, poctivé policejní práci a na té mi vadí jediné - že jsem ji již dvakrát viděl a knihu jsem taky četl. To je můj problém, ale vzhledem k mé děravé paměti mě to mohlo zkusit trochu napnout. A taky si pořád myslím, že Gabinovi ta dýmka sedne do pusy lépe než utrápené verzi pana Fazolky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že si tady na čsfd člověk přečte obsah filmu, kde je vyzrazen kompletní děj. Ušetří si tak 1,5 hod, protože už se nemusí na film vůbec dívat. Já jsem zrovna neměl nic lepšího na práci, takže jsem se podíval, i když jsem už věděl, co se tam bude odehrávat a jak to dopadne. Měl jsem hlavně obavy, jak bude Rowan Atkinson působit ve vážný roli, jestli z toho nebude nakonec fraška, ale překvapivě to dopadlo docela dobře. Spíš mi přišel film trochu slabší, co se týče příběhu. Vyřešení případu bylo na můj vkus nějak moc jednoduchý. Neviděl jsem verzi z 50. let s Jeanem Gabinem, takže nemůžu srovnávat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Montmartru řádí sériový vrah a Jules Maigret má špatné svědomí. Nalíčená past málem skončí další tragédií, důkazy pro posun v případu mu zajišťují pracovití parťáci a cpaní tabáku do dýmky věnuje více času než vyšetřování. Není se co divit, že jeho zásluha na dopadení vraha/vrahů tkví nakonec jen v tom, že podezřelé vydeptá gestapáckými metodami k doznání.. Otázka, jak si s rolí Atkinson poradí, byla už od začátku bezpředmětná. Jeho stoický výraz hraničící z blazeovaností by nerozhodila ani přítomnost nových kolegů Baldricka a Percyho.. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti verzi s Gabinem dosti zjednodušené, avšak nepostrádající spád. Retro atmosféra (potažmo obrazová stránka) je parádní a ani na okamžik jsem nezapochyboval, že by filmová Paříž nebyla Paříží skutečnou. Rowanu Atkinsonovi role sedí skvěle a dodává jí všechny potřebné ingredience, které by měl Maigret mít - vrozenou inteligenci, charisma, důstojnost, bodrost i zvláštní zasmušilost. 85%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nejak som podvedome tušil, že Rowan Atkninson môže zapôsobiť aj "normálnou" hereckou úlohou, než vďaka ktorej si ho verejnosť zafixovala. Postava detektíva Maigret mu sedí, no od kriminálky v ktorej sa pátra po sériovom vrahovi čakám trošku viac. A to nenarážam na násilie, ktoré nie je vyslovene nevyhnutné. Obzvlášť pri takomto druhu snímkov, čoho je skvelým príkladom Poirot. Skrátka, prišlo mi to akési bez nápadu. Žiadne zvraty, samotná story je príliš čitateľná, pričom dúfať v nejaké prekvapenie v závere je úplne zbytočné. Na TV počin dobre. No a dobre je na trojku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poctivá staromódní kriminálka, dobová, plná tabákového dýmu a v hlavní úloze s jednoduše vynikajícím Rowanem Atkinsonem, kterého teď doufám zasypou nabídky charakterních rolí. Jeho Maigret je totiž stoprocentní Maigret - posmutnělý, tichý a zarputilý, přesně jak má být, a pokud ho někdo bude chtít srovnávat s Jeanem Gabinem, beze všeho může, protože to nebude ani trochu nefér. Tenhle film mi zkrátka udělal velkou radost. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Hej vole inšpektore Kuldo, vole, máme problém." ,,A copa to?" ,,Někdo bloumá po Monmártru a vyhlíží si ztepilé černovlásky" ,,Hm, to já taky, vo co de?" ,,Ale on je píchá!" ,,Hajlz. Závidím, ale kde je problém? Píchá je snad blbě a stěžujou si?" ,,No... píchá každou dvakrát, a rozhodně si potom už nestěžujou, no." ,,Tak vidíš. Přelétavá láska. Případ uzavřen." Stejně jako mnozí z vás se musím ptát, proč byl obsazen Černá zmije. A přicházím s alternativním řešením tohoto rébusu, ó ano. Adaptací hrdiny, vzešlého z pera nedoučeného cukráře bylo natočeno tolik, že bychom po další nejen já, ale i řada jiných konzumentů patrně ani neštěkli. Ovšem pokud má jít o to posmívat se zparchantělému castingu, no to si to pak nedáme ujít! A výsledek je nečekaný. Když Etkynsnovi nad nosem zdůrazní brežněva a on se ještě k tomu nepokouší hrát, tedy pitvořit, je z něj konečně ten charakterní ektr, jakým si vždy přál být. A my sice už za pár dní nebudeme tušit, jestli tam ten Degret kradl plast nebo chlast, toto poznání nám však vydrží podstatně déle. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Inu, představa Beana jako komisaře Maigreta byla nelehká. Ctižádost, s níž Rowan Atkinson přistoupil ke svému debutu, je přesvědčivá. Protože dal postavě přesně to, co potřebovala. Osobně si myslím, že tak vznikl film, který uběhne jako voda. Další důvod, proč se mi to líbilo je ten, že film má starosvětské kouzlo. ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, když máte napsat komentář a jediné, co vás napadá je, že se jedná o fakt dobře natočenou televizní detektivku a není tam už de facto nic jiného, o čem se dá psát? Ale ok, ještě by to chtělo něco, takže - Rowan Atkinson hraje dobře, ale má na Maigreta příliš flegmatické obočí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigretem byl pro mne vždy Jean Gabin. Přesto jsem tušil, že se Atkinson dokáže vypořádat s civilní rolí, a zapomenout tak na pana Beana (přesvědčil mě už třeba v Univerzální uklízečce). Angličané detektivky umí, ani tentokrát mě nezklamali, byť se tahle série nestane mojí nejoblíbenější. Motiv Jacka Rozparovače v soft balení je vděčný, škoda, že patřičné napětí neprovázelo celý snímek. Hercule Poirot zůstává mnohem výše po všech stránkách - precizní technické zpracování, věrohodnější přiblížení dané doby, tajemství, napětí a anglický humor - tyhle trumfy se nepřebíjí snadno. V rámci seriálů, které na diváka televize chrlí, je ale i nový Maigret solidní detektivkou... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní detektivka ve starém hávu, což je po všech směrech fajn. Jen ten Atkinson mi tam nesedí.. Maigreta jsem si vždycky představoval jako Jean Gabina nebo někoho podobně vypadajícího, tj. se seriózním vzezřením a ne s obličejem komika, podivína a (bez urážky, neb za to může jeho nejslavnější role) paka. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, jako asi mnoho z nás, že R.A. si nejde představit ve vážné roli, nakonec, může si za to sám svým geniálním idiotem Beanem! Ale tohle mě dostalo.. první shlédnutí jsem proto opakoval, a pak už zcela zapomněl na komediální stránku tohoto výborného herce. Další slušná detektivka na světě, nicméně, Gabin a Cremer prostě nejdou překonat! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady není o čem. Připoutalo mě to, bavilo mě to, na další díl se těším víc než na dnešní rande. Televizní film v tom poznáte jen díky předělům minikapitol, jinak je to natočeno tak, že by kdejaký rozpočtově bohatší kamarád mohl závidět. Nejvíc ze všeho si pochvaluju zachycení doby, kdy bez dnešních moderních vychytávek bylo dobrodružnější úplně všechno, ne jen chytání vrahů. Zkrátka výborná detektivní jednohouba. A že Rowan Atkinson umí i vážnou roli? No, to je překvápko, u herce... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé vidět Rowana Atkinsona v něčem jiném než komedii. Maigret klade past je obstojná kriminálka, která nenabídne nic velkého. Jede si takovým svěžím tempem, ale zvrat nebo překvapení se nedočkáme .. 6/10 = 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle verze notoricky známého Simenonova příběhu má jedinou vadu, že Maigreta nehraje Gabin. Atkinson určitě není špatný, ale pro mne jiný Maigret než Gabin už není Maigret. ()

Reklama

Reklama