Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Recenze (440)

Torision 

všechny recenze uživatele

Na Brosnanovu Bondovi jsem vyrůstal, zpětně se mi jeho filmy už tolik nelíbí a Zítřek nikdy neumírá je vůbec nejslabší kus. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Opět akcí našláplá bondovka. A že tu té akce opět není málo. Fanoušek akčního filmu zde najde mix výbuchů, stříleček, honiček a dokonce i pěstních soubojů. Záporák celkem ujde, i když se na předchozího ani zdaleka nehrabe. Bondovských udělátek je tu hodně a opět se zde jezdí v BMV. Bondgirl jsou opět pěkné. Za mě 90% :) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Po Zlatém oku nemohlo přijít nic jiného než horší bondovka. Ale ne zas tak hrozná. Myslím že je to normální průměrná bondovka s Brosnanem v hlavní roli. Takže vlastně nadprůměrná. Bondovky s Brosnanem jsou super všechny. Navíc zde hraje vynikající Jonathan Pryce apo zlatém oku se nám vrátila skvělá klaasická bondovská hudba. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě šablona. Ta když se vezme, natočí se podle ní další film, tak z toho jednoduše vznikne jen Bondovka s dalším pořadovým číslem. Pierce Brosnan je pořád stejně vtipný, drsný a elegangtní zároveň. Velice se mi líbily Qovy "dnešní" vynálezy v podobě ovládání nového Bondova vozu pomocí mobilního telefonu, který ovšem skýtal dlouhou řadu dalších agentských nezbytností. Na své si zde určitě přijdou i milovnící známé Teri Hatcher. Na pokraji šílenství, nejspíš ze své nadvlády světu pomocí veškerých médií, se Elliot Carver (Johathan Pryce) snaží pro své nejnovější celosvětové zpravodajství vyvolat 3. světovou válku pomocí radarem nenalezitlené lodi. Jedné straně podsunula totiž chybné GPS. Pak stačí jen chytře vyslat jednotlivé útoky, nepozorovaně se vytratit a spor je na světě. Tajný britský agent 007 ve společnosti čínskoé agentky musí všechno náležitě urovnat. Zkrátka vás čeká další klasická Bondovka, nic víc, nic míň. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení v poradí 18. Bondovky som na pochybách. Áno je to priemerné akčné béčko. Áno Bond tu vystupuje, ako neohrozený bojovník typu Rambo, Terminátor... Áno hlavný záporák má podobné vlastnosti a zámer, ako Hádankár z filmu Batman Forever, čiže vyznie dosť komixovo, ale hviezdičku pridávam za Michelle Yeoh je skrátka na zožranie :D. Do popredia sa dostáva nový hráč na tretiu svetovú vojnu, kedže ZSSR už odišlo z hry a novodobé Rusko má svoje problémy, tak nastupuje Čína. Prostredie Juhočínskeho mora však nieje pre fanúšika Bondoviek žiadna nová destinácia, no pre sviatočného diváka prostredie vyznieva dosť exoticky a neokukane. Bondgirl musím ešte raz vychváliť do neba, a nieje to len mojou slabosťou na krásne aziatky, skrátka Michelle Yeoh je úžasná. Taký prepad, i keď z môjho hodnotenia nie až tak zjavný, som oproti Zlatému oku fakt nečakal. 3*+1*(čisto za Michelle Yeoh) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka trpí jednou věcí - Lois Laneovou :( Ta mě tu neskutečně štve, bohužel. Pak už je tu jen trochu přepísklá přetechnizovanost. Více méně spolupráce dvou špionů ale k zahození není a nedivím se, že někoho napadlo udělat speciální sérii s Michelle Yeoh, pro její dobro jsem ale rád, že se tak nestalo, protože by se z toho stala určitě nějaká zrůdnost, za kterou by sama nemohla. ~~~ 4,5* ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nadupaný Bond, geniálny zloduch, a tak trochu útočenie na mediálny priemysel (preto tie noviny...), Michelle Yeoh je zaujímavým obohatením Bond-Girls ako aj zaujímavej trošku inej akcie na spôsob Hongkongu (bláznivé kúsky)...Bond je stále dobrý, aj keď už nekope prvú ligu... ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Brosnanovka no. 2., tentokrát zasazená do Hong Kongu. Akce jako vždy skvělá (hlavně scénka na parkovišti s dálkově ovládaným BMW) a asijská bondgirl velmi pěkná. Jen ten šílený médiový padouch mi nějak nesedl. Ale i tak, 4* ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je zápletka druhé brosnanovky naprosto absurdní nebo překvapivě realistická (a možná že obojí zároveň). Stejně tak těžko odhadnout, zda se ve světě, kde se nejčtenější zprávy představují čistý bulvár, jedná o téma aktuální či zastaralé. Ale ono je to vlastně jedno. Na čem záleží, je, že Zítřek nejenže nikdy neumírá, ale kloubí v sobě akci Zlatého oka a daltonovek, libové záporáky conneryovek a absurditu vlastní těm lepším Mooreovým kouskům. Vrchni Vrabčák Jonathan Pryce si svého ďábelského padoucha užívá natolik, že mu odpustíte jeho jednodimenzionalitu, Michelle Yeoh nakopává zadky tak efektivně, až si skoro nevšimnete, že ji DžejBí musí asi 4x zachránit život, případně že o duu špionů všechny postavy ve filmu mluví jako o "Bondovi a 'té holce'", a slušná muzika vás udrží ve střehu natolik, abyste přešli mávnutím ruky další stovky kulek (a granátů a raket), které naše utíkající hrdiny minou jen o vlásek. Navíc to má fakt dobré hlášky (v originále). Takže je to super bondovka a jediné, co zbývá rozhodnout, je souboj hračky vs. kočky. Fanfáru, bych prosil... A je to... REMÍZA! Objektivně tu máme sice hafo super vychytávek a nudnou Teri Hatcherovou a ne zas tak pěknou Michelle Yeoh, ale když já tu čínskou superbabu žeru. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Conneryovská nebo Mooreovská atmosféra je zcela pryč. Začíná se nám blížit 21.století a Bond je čím dál modernější. Nářek si ovšem odpustím, protože záporák, co chce rozpoutat 3.světovou válku kvůli sledovanosti je skvělý a originální. Akce má spád, je vzrušující a zábavná. No a Brosnan se do toho Bonda konečně trochu dostal. O půlhvězdičky lepší než Zlaté oko. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Starým bondovkám vzal vítr z plachet čas. S Daltonem a hlavně s Brosnanem přišla nová krev a trošku jiný pohled na Jamese Bonda - stal se z něj opravdu agent zabiják. Bohužel, Tomorrow Never Dies se vrací tam, kde ty nejstarší bondovky troskotaly. Bond jenom běhá od záběru k záběru a nikdo ho není schopný trefit, prostě hromada štěstí a žádné schopnosti. Navíc tahle bondovka postrádá zajímavého padoucha, jeho hlavní "poskok" je opravdu herecky úděsný a jeho motivace je k smíchu. A kde zmizel příběh? Alespoň jej načrtnout! Tady prostě Bond přijede do Hamburku a shlédneme půlhodinovou akční pasáž, pak přijede do Vietnamu a shlédneme půlhodinovou pasáž a na závěr se nalodí na loď a shlédneme půlhodinovou akční pasáž. Deset minut úvod, pět minut bondsong a znělka, pět minut závěrečné titulky. Toť vše. Nejhorší Bond z první osmnáctky. Překvapivý pád z absolutního vrcholu (GoldenEye) až na úplné dno. [srpen 2006] ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Výborná bondovka,kde sa nám ako tajný agent 007 už po druhý raz predstaví Pierce Brosnan.Je charizmatický,je coolový a má hlášky.Lepšieho bonda,si už asi nikdo priať nemohol!Ale nie,Connery je aj tak top1 ako Bond,ale musím uznať,že Brosnan mu zdatne sekunduje.Naviac,sa mi páči,že je tu ázijská bondgirl v podaní Michelle Yeoh.No a suprový záporák(Jonathan Pryce),mediálny magnát a človek,ktorý chce rozpútať ďaľší svetový konflikt(ako keby toho nebolo už dosť) a okúzľujúca nádherná Teri Hatcher.Osobne som túto bondovku videl 3x za sebou,každý deň raz a ani raz ma nenudila,ale na GoldenEye mať asi nebude.A preto dávam ****,výborné akčné scény(tá v číne na tej motorke alebo s bondmobilom,boli super).Jednu vec,ktorú by som filmu vytkol,je už taká dosť slabšia atmoška(čo sa týka predchodcov,tak zdatne pokulháva),ale za to slušný scenár a ako hovorím,všetko to napráva Brosnan ako tajný agent James Bond./80%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je to výborná bondovka, ale pro mě je to zajímavější než "Zlaté oko". Je to hlavně v tom, že i když dostává logika zase na zadek, není to až tak okaté jako v případě předchozího filmu. I když Teri Hatcher nebyla nijak skvělou volbou, ale Michelle Yeoh už je o něčem jiném. Velký problém je ale Jonathan Price, který mi v roli hlavního záporáka neseděl. Hrozný herecký výkon a obecně postava. Na druhou stranu téma je celkem zajímavé. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

I po letech se mi potvrdilo, že Tomorrow Never Dies je nejslabší brosnanovka. Přitom je tu Pierce v nejlepší formě a je trestuhodné, jak to tvůrci nevyužili. Mediální magnát jako záporák je výborný nápad, ale tady zkrátka vyšuměl. Mám dojem, že to bylo na úkor zbytečně akční postavy Wai Lin. Bond byl vždycky dominantnější, což tady moc neplatí a mnohdy dostává od ženy nakládačku. Tudíž i Jonathan Pryce nemá moc prostoru, což je škoda, protože charismatický je dost. Michelle Yeoh je parádní a hraje s přehledem, Brosnan si roli užívá, jeho pojetí mi ale celkově moc nesedne. Schiavelli je naprosto perfektní a je škoda, že hlavním záporákem nebyl on. Spottiswoode se spíš předvádí, jak umí natočit akční scény, což je na škodu. Příběh silně hapruje a tahle bondovka je zkrátka jen rutinní a zběsilou akční jízdou než bondovkou. Škoda. 60% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

GoldenEye mělo po stránce filmové kvality nepochybně navrch, ale Tomorrow Never Dies mě zase víc bavilo. To, co mi ve Zlatému oku chybělo, to jest určitý nadhled, humor, bondovské klišé a lehká porce absurdity, je zde obsaženo ve velké míře. Zápletka je klasická (snaha vyvolat třetí světovou se jen od dob Žiješ jenom dvakrát přesunula z vesmíru do mořských vod), 007 je zase ten hláškující elegán a některé humorné momenty mi skoro až připomínaly éru Rogera Moora (v tom dobrém slova smyslu). Pierce Brosnan se s rolí Bonda konečně pořádně sžil a bylo na něm vidět, že si to vyloženě užívá. Akce byla dobrá (stejně jako v Chobotničce se nejlepší akční sekvence filmu odehrává v Německu), i když samotné finále mě trochu zklamalo. Herecké obsazení se také celkem povedlo. A jestli v něčem TND Zlaté oko na celé čáře poráží, tak je to hudba. David Arnold je jedinou kvalitní náhradou za klasického Johna Barryho. Arnoldova hudba je (nejen v tomto filmu) vynikající. Toto Bondovo dobrodružství si nezaslouží být tak podceňované. Bavil jsem se při něm královsky, a o to jde u těchto filmů především. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další bondovka. Ty novější mě baví více, ale taky to není žádná sláva. Pierce Brosnan si mě získává čím dál tím více, protože se mi v poslední době zdá asi nejlepším Bondem a překonal u mě i charizmatického Conneryho, který je ale taky fajn. Teri Hatcher nemusím (teda znám ji převážně ze Zoufalek, kde je mi protivná), tady to nebylo o moc lepší. Bondgirl byla ale fajn. Akce a vtip v tomto filmu taky najdete, Judi Dench mám ráda. Děj je vždycky na úkor ostatního (u bondovek). Film nebyl z nejhorších, ale znovu bych to vidět nepotřebovala. Zlaté oko je lepší. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Zítřek nikdy neumírá, to je zcela podtrhující název téhle Bondovky. Pierce Brosnan podruhé jako agent 007, opět plný energie, ne tak mladý jako v Goldeneye, ale konečně s tím hlavním Brosnanovým bondovským účesem. Scénář hodně dobrý. Příběh taky ujde, režie také. Michelle Yeoh hraje krásně a celkově se mi moc líbila a Wai Lin je dle mě spolu s Tygrem a drakem její nejlepší role. Kamera a akce jsou ještě větší než ve Zlatém oku, ovšem také "trochu méně" přesvědčivé. Ale útěk motorkou v Saigonu mě baví:-). Jonathan Pryce coby ukázkový záporák Elliot Carver je vynikající. Jen ty pohledy na jeho jasné modré oči. Götz Otto jako "syn" legendárního Granta ze Srdečných pozdravů Stamper je ukázkovým Bondovým padouchem. Teri Hatcher, Judi Dench a Miss Monneypenny jsou také slušní:-). David Arnold poprvé zasedl za orchestr 007 a po zcela jedinečném Serrovi převzal linii Bondovské hudby. John Barry dle mě musel mít radost. Protože co si budeme, Arnold jede podle Barryho, a to ne hudbou samotnou, ale stylem. Používá nejmodernější hudební techniky, hudbu umí rozproudit, tak, že vám krev proudí dvakrát rychleji než obvykle. Pan Q a jeho představitel Desmond Llewellyn a jeho nové BMW 750il je dle mě jedno z nejlepších Bond cars. Tak bych ho chtěl:-). No co, takže Zítřek nikdy neumírá je standardní Brosnanovka. Jsou čtyři. Já miluji všechny. Nejradši si pustím asi Dnes neumírej, nejvíce uznávám Goldenye, rád se kouknu na Zítřek i na Jeden svět. Pierce je Bond všech dob. A úvodní akce je nezapomenutelná. Pak samozřejmě honičky v Hamburku a krásné finále. U mě to nejlepší hodnocení. ()

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama