Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 18 - Jedna z těch papírově slabších bondovek, ovšem má vynikající místa - setkání s panem Q na letišti a představení nového vozu a mobilního telefonu, skvělé hlášky. Hlavní padouch Carver a jeho poskokové také dobří (dr. Kaufman, pan Stamper). Trošku mi zde vadí Bond-girl, celkově Zítřek nikdy neumírá je dost akční bondovka, ale za mě je to pořád na 5*. S Brosnanem možná ale nejslabší... ačkoliv určitě nejzábavnější. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vida, když jsem Zítřek komentoval poprvé, nebyl jsem zrovna příliš "sečtělý" bondovský fanda, čili jsem ho docela slušně utřel. Dnes však není včera, čili opravuji. Roger Spottiswoode natočil opravdu perfektního Bonda s aktuálním přesahem k manipulativní moci médií, ale jinak s typicky bezstarostným (v Brosnanově podání až klukovským) šarmem a stylem, který se v mnohém (hudební doprovod, starý dobrý Aston Martin, citace starších bondovek) dovolává 007 klasik. Jonathan Pryce je jako záporák opravdu výtečný, má v sobě ten typický mix prohnanosti, nebezpečnosti a slizké zbabělosti. Götz Otto alias Mr. Stamper není sice nic extra, ale pár světlejších chvilek má. Zcela ho však svým štěkem zastínil výtečný Vincent Schiavelli vulgo Dr. Kaufmann. Jinak je to Bond se vším všudy – vynálezů víc než kdy jindy, akční scény velkolepé přesně dle modelu Brosnan pro konec 20. století, ženy krásné, martini s vodkou protřepané, nemíchané. Jen dvě věci mi kazí radost – velmi nevtipný konec (kde jsou geniální štěky Rogera Moorea?) a titulní píseň Sheryl Crow, která se absolutně nemůže měřit se závěrečnou Surrender. Edit 2012: I v kontextu rapidně stárnoucího GoldenEye tahle bondovka pořád působí velmi svěže. Má mnohem vyváženější tempo, které sice některými postupy (rychlé jízdy kamer, obracení perspektivy) připomene módu 90. let, ale v zásadě se svým přehledným a od detailů oproštěným stylem odvolává ke klasickým filmům z počátku série. Konec je ale přeci jen slabší, statičtější a prkennější. Mimochodem, dobře, že Brosnan vzdal pokusy Bonda polidštit emocemi (romantická selanka s Teri Hatcher se skutečně do této kategorie nedá počítat) a vede ho před tím zpochybňovanou cestou "boy with toy". Přesně tady se mu celkem daří být přesvědčivý. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Brosnanova Bondovka. Jakože pár věcí je tu vymazlených, ale pak jsou tu další které to zbytečně srážejí. Hlavně mizerní záporáci. Pryce naprosto šíleně přehrává. Od začátku mě sral a přál jsem mu pořádně potupnou smrt. Nápad je tu výbornej, ale mě to prostě neuchvátilo. Snad jenom Michele Yeoh jako bondgirl co umí řádně nakopat chlapům prdele potěší. Jinak po všech stránkách pouze průměr.50% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V druhé bondovce s Piercem Brosnanem (ano, dělme bondovky podle jména hlavního představitele) byl nejlepším elementem (možná paradoxně) herec Jonathan Pryce a je velkou škodou, že jej režisér a scenárista nenechali učinit největším padouchem série. Měl opravdu našlápnuto, ale pak se začal chovat jako debil (pro slabší povahy: slon v porcelánu). Ani jeho motiv nebyl nějak zajímavý. Ale tak, beru to. Beru, že představoval pátou velmoc a chtěl do toho taky něco říct, když už tedy skončila ta Studená válka. Tahle bondovka, kdy padouch byl mediální magnát, by byla možná spíš zajímavější jako ryze špionážní film, než vysloveně akční. Notabene když mají tvůrci v rukávu jen jedno eso a tím je jakási neviditelná loď. To zas tak kulervoucí nebylo. Upřímně. Druhou věcí, kterou je třeba pochválit, je Bond girl Michelle Yeoh. Tím, že submisivně nepadla robocopovi k nohám a v duchu čínského socialismu ho i klidně nechala ve štychu, mi byla velmi sympatická. Navíc umí kung-fu. Taková "vlastnost" se na Bond girl musí ocenit. Tempo je kolísavé, hlášky jsem zaznamenal jen dvě. A mnoho dalších filmových nešvarů. Čtyři hvězdy jen proto, že je to prostě značka BOND, ale také pro pár menších akciček, jako je třeba roztrhnutí obřího billboardu nebo BMW motorka a v neposlední řadě roztomile komického Bonda, když byl konfrontován s vymoženostmi čínské agentky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-PROČ SIS HO VZALA? -ŘÍKAL, ŽE MĚ MILUJE. -TO SE DOBŘE POSLOUCHÁ. Až na výjímky Brosnan do Bondova univerza ještě nezapadá, nebo mu ho špatně vytvořili, nebo nechtěl, nebo co já vím. "Uondanost" je nejpřesnější termín. Nikomu se moc nechce hejbnout zadkem a nemyslím teď přímo divokou akci. Navíc ta vášeň magnátova působí v době internetu už hodně směšně. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Natáčelo se od 1. dubna do 5. září 1997 v Anglii, Francii, Německu, Mexiku, Thajsku a na Floridě. (Varan)
  • Pierce Brosnan (James Bond) si v jednom rozhovoru postěžoval na Teri Hatcher (Paris Carver). Prý měla často zpoždění a nechávala ho na place čekat celé hodiny. (Duoscop)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama