Reklama

Reklama

Dívej


Žraločí léto (E01)

(epizoda)
  • USA Summer of the Shark
USA, 2021, 17 min

Režie:

David Prior

Scénář:

Sasha Stone

Kamera:

Martim Vian

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Sasha Stone (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

V létě 1975 se dny zdály být nekonečné a Sasha Stone zažívala první polibky, pořád dokola trnula hrůzou u Čelistí a taky objevila svoji vášeň pro film. (Netflix)

Recenze (2)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě až zbytečně zasněné, nic moc neříkající a příliš subjektivně se rozplývající nad osudovým filmem. Taky mám takový film, taky bych o něm dovedl mluvit klidně i hodiny, a taky by to v rámci eseje nikoho nezajímalo. Chválu si zaslouží snad jen ilustrační záběry, které to hezky doplňují. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda nie je len o individuálnom fenoméne, kontexte jeho doby ani o lete, kedy vznikli letné blokbastre, ktoré nadobro zmenili rozhodovacie procesy hollywoodskych štúdií. Je to najmä o každom z nás, kto číta tieto riadky. Poskytuje nám nostalgické pohladenie: pripomína láskavosť detstva, vzrušivosť dospievania, prvé kupovanie lístkov do kina, vôňu popcornu, usádzanie sa v tme, na zem padajúci popcorn, híkanie, zatláčanie sa do sedadiel, zakrývanie si očí, pohltenie obrazom, zvukom, príbehom... PS: Potešila imitácia slávnej scény vrátane vertigo-efektu!__ „Filmy dokážu zastaviť čas. Ako vanilková zmrzlina stekajúca vám po zápästí. Ako spanie pod holým nebom. Ako prvý bozk.“__ „Najlepšie filmy, rovnako ako tí najhorší ľudia, vám môžu zanechať jazvy, dajú vám odvahu namiesto strachu a keď máte šťastie, tak aj nádej. A kde nie je nádej, sú možno žraloky, dlhé stratené letá a mladé dievčatá v tme kina, odriekavajúce známe repliky, ktoré už dávno poznajú naspamäť.“ ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama