Reklama

Reklama

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem

(seriál)
  • USA Limitless With Chris Hemsworth (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Chris Hemsworth se vydává na velkolepou misi, aby odhalil tajemství lepšího a delšího života. Za pomoci prvotřídních odborníků, rodiny a přátel podstoupí sérii strhujících výzev, aby překonal své vlastní limity a zastavil nemoci stáří dříve, než se ho zmocní. V tomto napínavém seriálu od výkonného producenta Darrena Aronofského Chris zjišťuje, jak „bojovat s časem“ a objevit plný potenciál lidského těla. (National Geographic)

(více)

Recenze (29)

66pepo66 

všechny recenze uživatele

Od prvých záberov, ktoré lákali na tento dokumentárny "seriál", som mal pocit, že to môže byť naozaj zaujímavý projekt. Chrisa mám ako herca veľmi rád a zdá sa, že je to aj dobrý človek v súkromí. Šesťdielny dokument pozostáva z rôznych výziev a rozhovorov či experimentov, ktoré Chrisovi pomôžu prekonať strach, posunúť jeho limity či odhaliť miesta, v ktorých sa môže stále ešte zlepšovať. V šiestej časti potom dostáva väčší priestor aj jeho žena Elsa a tým naberá finále na sile. Posledná časť je skutočne veľmi emocionálna a je vidieť, že tak ako dané skutočnosti ovplyvňujú Chrisa, tak aj diváci kalkulujú a premýšľajú s ním. Tuto novinku od NG a Disney bez váhania odporúčam. Toto zanechá v divákovi po dopozeraní naozaj veľkú stopu a prúd myšlienok. Thorever :) 5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na tento dokumentárny seriál som bol veľmi zvedavý, toto je presne moja tématika a teda musím povedať, že prekonal všetky moje očakávania. Chris Hemsworth je veľký sympaťák a fyzicky veľmi schopný, takže tu bol skvelou voľbou a zatiaľ čo som sa pôvodne tešil na všetky tie zaujímavé výzvy, ktorým musí v jednotlivých dieloch čeliť, dočkal som sa prakticky ideálneho návodu, ako správne žiť. Síce nemôžem povedať, že by som sa tu dozvedel veľa nového, sám som zástanca zdravého životného štýlu a tak sa vlastne všetkému z tohto venujem, len samozrejme nie až na takto vysokej úrovni, ale je skvelé vidieť všetko spolu. Prvé štyri diely sú vlastne o tých klasických témach, ako trénovať telo a myseľ pri odvážnych kúskoch, otužovaní, tréningu akéhokoľvek typu a pôste a posledné dva na to idú zase trochu inak a viac sa sústredia či už na ten mozog alebo na zmierenie sa s nevyhnutným. To všetko doprevádzané špičkovými odborníkmi, z ktorých každý vie správne motivovať a podporené zaujímavými príbehmi, či už jednotlivcov alebo komunít. A aby toho nebolo málo, na to celé ešte dohliadal Darren Aronofsky, takže to má aj špičkový vizuál a atmosféru. Limitless je jedna z najlepších vecí, s ktorými som sa v televízii za dlhú dobu stretol, ukázal mi, že svoj život žijem skutočne správne a namotivoval k tomu, aby som sa vo všetkom ešte posunul. Ďakujem. 95% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Aronofsky se nezapře. Úvodní machrování se v závěru překlopí do ponuré deprese a nutnosti smířit se se smrtí. Protože nic jiného nám nezbývá. Hemsworth a jeho famílie je pro tenhle dokumentární exces jako dělaná. Stabilní spokojený člověk, který má zdánlivě vše, ale jako skoro všichni se bojí stáří a smrti. No a jak je to dnes moderní chce si naordinovat něco na prevenci. První díly jsou spíš o zábavě, surfování v ledové vodě a zkoušení limitů, závěr se stárnutím a smrtí ale zabrnká na tu správnou strunu. Vážně povedená dokumentární série. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Moderný svet nám umožnil spohodlnieť a tak sme prestali plnohodnotne využívať dary, ktoré naše telo ponúka. Chris Hemsworth sa rozhodol mnohé z nich, zdolaním 6 výziev, znovuobjaviť. Dokumentárna miniséria sa snaží divákovi odovzdať myšlienku, že žiadne „zajtra“ byť nemusí, ale môže. A našim pričinením môže byť ten zajtrajšok aj omnoho kvalitnejší. Seriál, ktorého spolutvorcom je Darren Aronofsky ponúka nádherné scenérie, vyjadrenia odborníkov k téme dlhovekosti a príbehy ľudí, ktorým život uštedril určité limity, no napriek nim sa im podarilo dosiahnuť neuveriteľné výsledky. Áno, nájdu sa tu aj scény pre efekt a na zvýšenie dramatickosti, ale tie nechajme odplávať. Inak ide o dobrodružstvo, ktoré stojí za to. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost na efekt, ale jinak inspirativní a až filmově natočený dokument na téma, jak dosáhnout dlouhověkosti a dlouhého zdraví. Chris je dostatečně charismatický a tak všechny jeho výzvy prožíváte s ním a možná se i necháte přemluvit, některou z nich zkusit. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá variace na všemožné programy o zdraví, tentokrát s fešákem Hemsworthem. Dokument by měl určitě větší váhu a dopad, kdyby tyhle testy nepodstupoval člověk tak geneticky obdařený a fit, jako je Chris. Co mě doslova vyrazilo dech, tak byla totální absence informací o správném stravování a vodě. Přitom to, co jíme a pijeme, je naprosto zásadní pro zachování dlouhověkosti. Ano, dozvěděli jsme se trochu o (přerušovaném) půstu, ale to je hodně málo. Taky by nebylo na škodu ukázat divákovi tipy a triky pro „obyčejné smrtelníky“. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Trénink, cvičení, adaptace na chlad, otužování, stresová reakce organismu ve vysokých výškách a jídelní půsty... Pro neznalé možná zajímavý koncept, ale pro ty, kteří o tomto všem vědí, je to celkem odfláknutá série. Na hlubší informační přínos je to celé až moc povrchní, nastiňuje vše jen zběžně a nezachází do detailů a spíše je to taková one man show Hemswortha a jeho idylického těla. Čekal jsem něco diametrálně odlišného. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Když dáváte tipy o zdravém životním stylu chlapovi, který na tom bude i v padesáti fyzicky lépe než průměrný dvacátník, působí to lehce směšně. Na druhou stranu je jasné, že extrémní fyzické výzvy by někdo méně fit nezvládl. Tyhle hardcore zkušenosti jako plavání v ledové vodě nebo šplh po extrémně dlouhém laně mě na tom bavily nejvíce. Závěrečný díl to bohužel sráží brutálně dolů. To, že si Chris zkusí, jak se pohybují osmdesátníci, je ok. I to poplakávání nad tím, jak všichni budeme jednou staří, by se ještě dalo přežít, ale ta manipulace, když tam dali tu holku s rakovinou, už na mě byla moc. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to, abych se podíval, jak se Hemsworth fyzicky a mentálně připravuje na výzvy. Nakonec to bylo o tom, jak žít život. Super. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Čím více hladu, tím více ketonu, a o to větší Matrix...Thor je sympaťák, který si ve výzvách opravdu máknul, australské scenérie jsou dechberoucí, ale pokud se nechcete dožít 110, nepijete denně zelený ječmen a razíte spíše moudro, že "tělo má jít do hrobu zhuntovaný", je výsledek lehce manipulativní...Nijak tím ovšem nezlehčuji Chrisovu rodinnou anamnézu a tím pádem i motivaci (včetně té finanční)... ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Myšlenkami i posláním extrémně hodnotné, ale formou spíš na úrovni strojené reality show než opravdového dokumentu. Chápu nicméně, že šlo o zaháčkování co nejširšího publika lifestylovými vylomeninami prvních čtyř dílů, aby pak co nejvíc vyzněly existenciální bomby v posledních dvou epizodách. I tak bych ale od Aronofskyho, Handela, a National Geographic čekal něco exaktnějšího a věděčtějšího. 65% ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, ktorý nieje ani zďaleka len o limitoch fyzického tela a Chris je veľmi inteligentný a obrovsky charizmatický človek, ktorý tomu celému dodáva neuveriteľnú energiu a iskru.10/10. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracovaný dokument, který dává Chrisovi občas brutálně zabrat, aby déle žil. Arronovskyho práce je zde znát. V každém díle vidíme několik světových odborníku na danou činnost, aby právě Chrise připravili ji zdolat. Velmi pěkně natočený s doprovodným komentářem Chrise, který tam přidává svůj dobrý humor a lidskost. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdy, ale za poslední emociálně vyčerpávající a krásný díl dávám plnou palbu. Většinu času se bavíte, když vidíte někoho jiného jak ho 'mučí', aby byl zdravější a žil déle, ale po každém díle si vlastně furt říkáte: ,,A co dělám já?". ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument Darrena Aronofskyho o cestě Chrise Hemswortha, na které se postaví šesti životním výzvám. Přejde lávku ve výšce několika stovek metrů, koupe se v ledové vodě na Arktidě, absolvuje čtyřdenní půst od jídla. V řadě okamžiků poutavý, ale občas poněkud nudný seriál (např. pátá epizoda) o reakcích lidského organismu na extrémní situace. Kvalitního obsahu pro hodinové díly není dost a mnoho diváků bude při sledování ztrácet pozornost. Svoje fanoušky si však Limitless With Chris Hemsworth najde. ()

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Všechna čest za sportovní výkony, které tu "bůh hromu" předvedl, protože když už se s tím pere i někdo takový jako Hemsworth, tak to nebyla asi žádná procházka růžovým sadem. Přijde mi to však celé, jako takové přehnaně naaranžované divadélko, kde jakoby máme mít strach o tuhle svaly ověnčenou celebritku. Paní psycholožky jsou zde velice chytré, řekl bych až geniální, když radí X metrů od akce, jak se vlastně máš cítit, dal bych to těm kundám vyzkoušet... Určitě se tu však objevují rutiny, které je ideální si zautomatizovat a následně implementovat do svého běžného života. Pro mou a divákovu škodu se tu nezabíhá do nějakých extra detailních rozborů a pravděpodobně každý, kdo není úplným laikem v péči o své mentální, fyzické a duševní zdraví ví, že tohle jsou v podstatě ty 100x opakované pravdy. Ovšem, je dobré si je pořád dokola a dokola opakovat, takže mlčím a šourám botasky po zemi. Záběry přírody jsou skvělé, je vidět, že si s tím vyhráli. U posledního dílu jsem po pár minutách zjistil, že je moje "JÁ" moc uvědomělé na to, abych to zvládl dokoukat, takže odpusťte. 60% ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych se s nějakým dokumentem/filmem v životě takhle ztotožnil! S každým dalším dílem jsem si říkal "kua on to točil fakt podle mě??"🤔. A to si teď výjmečně nedělám prdel. Jasně, byly tam momenty přitažený za vlasy (scéna, kdy Chris otevře poslední dveře..🤦‍♂️)a dost na oko, ale i díky faktu, že jsem se v tom fakt našel a hlavně kvůli tomu inspirativnímu a neskutečně nabíjecímu feelu tuhle sérku musí hltat každej, kdo to se svým žívotem myslí vážně!!💪💪Skvělé!👏 ()

Aechato6 

všechny recenze uživatele

Hemswortha moc nemusim. V posledních letech mluvil o zdraví a správném cvičení a přitom do sebe sypal steroidy. Proto jsem si "Limitless" možná pustil s malým zaujetím. A i když mi první díl přišel příšerný tak jsem se díval dál.. a bylo to skvělý rozhodnutí. Plno sympatických hostů, kteří pocházeli z různých částí světa, ale přesto, kdybyste je posadili k jednomu stolu, porozuměli by si ve všech z "největších otázek" života. Pro mě neskutečné překvapení a strhující podívaná. Jasně, že spousta z informací byla trochu basic a možná lehce okleštěná, ale nedá se stihnout všechno. Hlavní je, že řemeslně to bylo zpracováno perfektně. K Hemsworthovi jsem rozhodně po tomhle získal respekt a doufám, že se na hraní Thora už vysere a zkusí něco z toho života, který tady okusil. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární seriál je vhodný jako doplněk výchovy ke zdraví. Učitel by však měl vybrat pouze některé pasáže, celé epizody není třeba žákům pouštět. Jde spíše o inspiraci, než o akademické znalosti. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem zjistil, že se něco takového chystá, tak jsem se nemohl dočkat. Nakonec jsem nebyl vůbec zklamán a naopak velmi inspirován. V podstatě to splnilo přesně to co jsem od toho chtěl a očekával. Chris je neuvěřitelný sympaťák a frajer. Vidět ho jak se pere s každou výzvou bylo hrozně inspirující a zároveň edukační. Proto jsem si jistej, že si celou sérii pustím ještě jednou a budu dělat zápisky. Co jsem, však nečekal byl závěr, který předčil mé očekávání. Je to hrozně silné a proto doporučuji, dejte si každý den jednu epizodu, vnímejte to a pak závěr si užijte co nejvíce. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama