Reklama

Reklama

VOD (1)

Návrat Rýchlej roty Chipa a Dala po tridsiatich rokoch zachytáva bývalé televízne hviezdy Disney Afternoon v súčasnom Los Angeles. V tejto kresleno-hranej akčnej komédii žijú Chip a Dale medzi kreslenými a živými bytosťami v modernom Los Angeles, ale ich životy sú už úplne iné. Od zrušenia ich úspešného televízneho seriálu ubehlo niekoľko desiatok rokov a Chip (hlas John Mulaney) sa poddal životu na predmestí a predáva poistné zmluvy. Zatiaľ sa Dale (hlas Andy Samberg) po počítačovej úprave nostalgicky vracia k zlatým časom. Keď ich bývalý seriálový kolega záhadne zmizne, Chip a Dale musia oživiť svoje priateľstvo a vžiť sa opäť do postáv detektívov Rýchlej roty, aby zachránili priateľa. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy, pocitovo na tri max, ale kvôli extrémnemu počtu cameí a rôznych easter eggov, zvyšujem na štyri. Osemročná dcérka sa bavila, ja trošku menej, ale určite čas neľutujem a kvôli tým easter eggom to stojí za pozretie. Len by som dal viac priestoru celej pôvodnej zostave a nielen jednej dvojici. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Rychlá Rota je jedním ze zásadních seriálů mého dětství, takže z rebootu bych vskutku radost neměl, protože víme, jak to s těmi všemi rebooty a remaky dopadá. Naštěstí se toho chopili kluci z Lonely Islandu, což jsou asi jediný tvůrci, u kterých mě nejímá hrůza, že se postarají o návrat Chipa a Dalea. Vlastně Lonely Island a Rychlá Rota jsou pro mě kombinací, o které jsem nevěděl, že ji chci, dokud se nestala a dělá mi radost, že dopadla náramně. Noví Rescue Rangers jsou totiž ultimátním meta filmem animované tvorby. Takové množství easter eggů a narážek se na takto malém prostoru jen tak nevidí. V jádru to sice není nic přelomového, celé je to vlastně pojaté jako pocta všemožným druhům západní animace, ale funguje to na jedničku. Nostalgie starých dobrých animáků se tu umně mísí s rýpaním do mrtvých očí postav z Polárního Expresu či Sonicových humanoidních zubů. Klukům z Lonely Islandu je svaté všechno a zároveň nic, takže si člověk nikdy není jistý, jestli přijde laskavé pomrknutí nebo drzé pošťouchnutí. Příběh je předvídatelný, ale je i dostatečně milý a řemeslně dobře odvyprávěný, aby celou dobu nenudil. Tenhle comeback se fakt povedl, a přestože se nejedná o zásadní počin animované kinematografie, tak tohle nostalgické blbnutí stojí za pozornost, ať už kvůli Chipovi s Daleovi či příjemnému Lonely Island humoru. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako správné devadesátkové dítě jsem každé víkendové ráno vstávala brzy, abych běžela k televizi a sledovala blok Walt Disney uvádí s novými epizodami Gumídků, Kačeřích příběhů a Rychlé roty neboli Chipa a Dalea. Tehdy začala moje celoživotní láska k disneyovkám, takže jsem si logicky v minulém roce pořídila předplatné Disney+ (abych mohla uklízet a vařit u starých známých pohádek). Loňskou celovečerní Rychlou rotu jsem kupodivu viděla až teď, a věřte, že i přes vlažnější hodnocení na filmových databázích se tahle podívaná moc povedla. Obsahuje totiž nepřeberné množství popkulturních odkazů (zejména na animovaný svět), dělá si legraci z postaviček konkurenčních studií (postavička ošklivého ježka Sonica neměla chybu), ale hlavně se tu dozvíte, jak po 30 letech dopadli vaši oblíbení hrdinové Gedžitka a Zip :). Více pro dospělé než pro děti, ale super. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutálně meta. Možná až tak moc, že to většina lidí nepochopí. Navíc cílovka je zde strašně malá. Rychlá rota svým stylem navazuje především na Falešnou hru s králíkem Rogerem, ale modernizuje ji, převrací a čerpá z Myšákovy bohaté palety postav. Je tu milion pomrknutí (Rogenovo quatrocameo je psycho) i vtipných narážek. On už úvodní osud celého týmu, kde je Dale zkrachovalá seriálová hvězda, Chip pojišťovák, Monty Jack u mafie zadlužený feťák a Zip buší s Gadgetkou bez ochrany tak často, že mají 12 dětí, nastaví vysokou laťku. Nečekané překvapení. Song co Chip poslouchá cestou z práce zde: https://youtu.be/-oVW8gcse4g ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Wow! Disney si dokáže dělat srandu sám ze sebe. Tímto má u mě jedno velké plus. Extrémně nápaditá kravina s hromadou nekorektního humoru (teda až na tuhle, která je nejslabším článkem filmu), což se už skoro obzvlášť v jeho počinech nevidí. Tak nápaditý film stejně jako Looney Tunes vidím vždycky rád, tudíž hodnocení jde samozřejmě hned o trochu nahoru. Jediné, na co si u takovýchhle animo-hraných filmů musíte dávat pozor, je to (a pro tento to platí dvojnásob), že si musíte dávat pozor, aby jste to viděli ideálně jen jednou. Po druhém byť jen letmém zhlédnutí zjistíte, že vtipy jsou bez toho momentu překvapení téměř až zoufalé svou nuceností. Zkrátka to už není ono. Zde se prostě jede na ty momenty překvapení, které se nesmí zkazit! Protože jinak opravdu fungují. Smál jsem se. A celou dobu. Taková hromada easter eggů v každém záběru lze zpozorvat snad už jenom v propojeném vesmíru Pixaru (tzv. pizzaauto, čínské jídlo, číslo učebny). Efekty to má docela úctihodné, příběh dostačující zvoleným vtipům... je to zkrátka fajn. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama