Reklama

Reklama

VOD (1)

Návrat Rýchlej roty Chipa a Dala po tridsiatich rokoch zachytáva bývalé televízne hviezdy Disney Afternoon v súčasnom Los Angeles. V tejto kresleno-hranej akčnej komédii žijú Chip a Dale medzi kreslenými a živými bytosťami v modernom Los Angeles, ale ich životy sú už úplne iné. Od zrušenia ich úspešného televízneho seriálu ubehlo niekoľko desiatok rokov a Chip (hlas John Mulaney) sa poddal životu na predmestí a predáva poistné zmluvy. Zatiaľ sa Dale (hlas Andy Samberg) po počítačovej úprave nostalgicky vracia k zlatým časom. Keď ich bývalý seriálový kolega záhadne zmizne, Chip a Dale musia oživiť svoje priateľstvo a vžiť sa opäť do postáv detektívov Rýchlej roty, aby zachránili priateľa. (Disney+)

(více)

Recenze (120)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout hrozně špatně. Štěstí je, že tvůrci přesně pochopili, jak natočit smysluplné pokračování, vzdát hold staré klasice a ještě pobavit geniálními hláškami. Chip a Dale jsou v základu brutálním fan-servisem, který však díky obrovské kreativitě scénáristů perfektně funguje. S klidem tak můžu říct, že to dítě, které v šest hodin ráno vstávalo k televizi je šťastné jako blecha. P.S.: Paul Rudd a Ugly Sonic jsou vrcholem geniality. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ano, "reálný svět soužití animáků a lidí" mohl být promyšlenější a dotaženější. Ano, detektivní zápletka je jak z běžné epizody originálu spíše než nosný materiál na celovečerák. Ano, jednorázových nápadů a cameo rolí jsou taková kvanta, až se to postupem stopáže ohraje. Jenže zároveň to odsýpá, co chvíli je tu vydařený vtípek, chemie staré party tu je a funguje to stejnou měrou pro dospěláky, kteří Rychlou rotu pamatují, stejně jako originálu neznalé caparty. Těžko tedy říci, zda to ocenil více synátor či já, ale bavili jsme se oba. Nadčasová klasika jako seriál (či Králík Roger, který je toho předobrazem stejnou měrou) z toho nebude, ale to neznamená, že to není zdařilé. Protože je. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Spousta věcí se mi hrozně líbila - především náhodné drobné absurdní odkazy, které jsou většinou vtipné ("Vote for senator Butthead"). Nostalgie také fungovala, i když rozhodně nejsem skalní fanoušek původního seriálu. Škoda, že ústřední zápletka je vlastně hrozně nezajímavá. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutálně meta. Možná až tak moc, že to většina lidí nepochopí. Navíc cílovka je zde strašně malá. Rychlá rota svým stylem navazuje především na Falešnou hru s králíkem Rogerem, ale modernizuje ji, převrací a čerpá z Myšákovy bohaté palety postav. Je tu milion pomrknutí (Rogenovo quatrocameo je psycho) i vtipných narážek. On už úvodní osud celého týmu, kde je Dale zkrachovalá seriálová hvězda, Chip pojišťovák, Monty Jack u mafie zadlužený feťák a Zip buší s Gadgetkou bez ochrany tak často, že mají 12 dětí, nastaví vysokou laťku. Nečekané překvapení. Song co Chip poslouchá cestou z práce zde: https://youtu.be/-oVW8gcse4g ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetá podívaná, u které jsem se dobře bavil a která mě dokázala v mnoha ohledech překvapit. Do dnešního dne jsem nevěřil, že by mohl existovat film, v kterém bych mohl mít rád Sonica z prvního traileru k filmu z roku 2020. Stejně tak jsem nepočítal, že narazím na něco, co mi ani internetové pravidlo 34 nedokáže vysvětlit. Nebo že by u Myšáka mohl vzniknout film, který se snaží být snad ještě víc meta, než poslední Matrix. Je to skoro jako duševní pokračování starých filmů jako Kačer Howard, nebo Falešná hra s králíkem Rogerem, obdobně osobitě a zajímavě podané. Je to unikátní kombinace hraného filmu a několika druhů a stylů animace. A k tomu dost obyčejně podané poselství o důležitosti přátelství, které sice funguje, ale v tom všem šíleném a originálním to působí na můj vkus až příliš tuctově… I tak je to něco, co stojí za to vidět, především pokud jste tak jako já na Rychlé Rotě vyrostli a dnes je z vás už jen cynický dospělák se zvráceným smyslem pro humor. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po 34 letech vznikl konečně film, který se může měřit s Falešnou hrou s králíkem Rogerem. A i když Rychlá rota není lepší ani stejně tak dobrá, je to stoprocentně zábavná a chytrá podívaná pro... No myslím, že úplně pro všechny. Ono by se dospělému divákovi mohlo snadno zdát, že vtipů, které jsou určené právě jemu, je tolik, že si je nikdo mladší neužije, ale dovedu si představit, že Rychlá rota výborně pobaví i děti, které mohou ty dospělé fóry ignorovat a soustředit se na všechno ostatní. Je to docela vzácně vyvážený mix se spoustou překvapení a příběhem, který možná sám o sobě není nijak překvapivý, ale rozhodně není hloupý a skrývá metráky nápadů, které mě bude bavit objevovat při dalších (a dalších) zhlédnutích. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nostalgie a výborné hlášky spolu s několika parádními gagy (ptáčci) fungují na jedničku, horší už je to ale s udržováním pozornosti během strašně banální zápletky. Mám husí kůži, když si představím, jak parádní drsná škola s dětskými hrdiny našeho mládí z toho mohla být... [Disney+] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Fajn vzpomínka na dětství prožité s Rychlou rotou. Samozřejmě byl pro mě Dale jeden čas největší hrdina. Celovečerák obsahuje snad všechny myslitelné animované postavičky a kolikrát je to takovej šrumec, že jsem nestačil zachytávat. Spokojenost a klidně bych se nebál i pokračování. 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sice už je dávno po Velikonocích, ale pakliže jste muž či žena kultury, tenhle nostalgickej fan-servis vám nabídne tolik velikonočních vajec, až to ani není zdrávo...... 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers' totiž není takový ten klasický comeback legendárních postaviček, který byste zprvu očekávali – Chip pracuje jako pojišťovák, Dale je zkrachovalá CGI postavička, Montyho nahání mafie protože jim dluží prachy za sejra, no a Gedžitka se Zipem jsou šťastný manželský pár který má 42 dětí. Spíš než jako plnohodnotnej celovečerák/reboot s Chipem a Dalem tak tenhle film působí jako jeden velkej meme a obrovskej gejzír post-ironie a meta-humoru, který je koncipován nejenom jako pocta animovanému žánru jako takovému, ale i jako satirickej disstrack na autorský práva, mockbustery a hollywoodskej konzumerismus – a víte vy co? Mně tahle bláznivá sebeparodická stylizace perfektně sedla. Jo, je to sice absurdní meta-sračka, ale neskutečně zábavná meta-sračka u který jsem hrčel smíchy jako u ničeho už dlouho – zábavnější šlehu tenhle rok nejspíš neuvidíte. Respekt Disney+ za to, že natočilo něco tak odvážnýho – a je fakt nesmírná škoda, že se tenhle unikátní projekt nepodívá na plátna kin, kde by měl bezpochyby enormní divácký úspěch. Kdo jako děcko o víkendu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem nekoukal na Rychlou rotu, nepochopí...... PS: ošklivej Sonic steals the show! #thisismymultiverseofmadness ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rýchla rota Chipa a Dala bol hneď po Káčerove jeden s mojich Top seriálových animákov, takže som sa tešil na stretnutie po rokoch. Síce ma trošku odradila animácia, ktorá je na polku hrana, na polku animovaná a aj keď som si na to zvykol, radšej by som si to pozrel celé v animovanej podobe. Čo sa týka filmu, tak som spokojný, bavil som sa. Chip a Dale sú znova vtipný, tak ako si ich pamätáme. Je tu hromada vtipných scén, hromada známych rozprávkových, ale aj filmových postav a veľmi ma bavil príbeh, v ktorom sa "nadáva" na dnešný Holyúd (remaky, reeboty atď.). Stručne a jasne - veľmi príjemne pokračovanie seriálu s partiou, s ktorou ste sa už dlho nevideli. Kludne by som si dal aj dvojku. 75% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Víc easter eggs než v Ready Player One. Rychlou rotu jsem v mladí bohužel nesledoval, ale tenhle biják ve mně přesto dokázal vyvolat nějakou chybějící nostalgii. Stesk po tom období filmové a seriálové tvorby, kdy vznikala originální hravá díla a ne pouze pirátské recykláty. Hlavní padouch je zde obtloustlý Peter Pan, jenž jako vyhořelá hvězda natočil stupidní reboot a z peněz z něj vytěžených rozjel továrnu na deformaci animovaných postaviček, s nimiž pak natáčí laciné kopie dávných hitů. To nevymyslíš. V patách mu jsou hrdinové / herci z původní Rychlé roty, z nichž jeden podstoupil CGI surgery a je nyní 3D. Mezi Chipem a Dalem ale stále funguje vytříbená chemie a hlavně jsou součástí tak hravého, dynamicky aranžovaného a odkazy napěchovaného světa, že i Králík Roger se v některých chvílích nechytá. Tempo kolem poloviny hapruje, ale finále je úžasnou smrští nápadů a citací, kde se nepřestává lamentovat nad současnou filmovou tvorbou a postavy se posouvají jen díky znalosti svých minulých příběhů. Vidět pohromadě všechny ty různorodé animace ve světě, který se tvůrcům pod rukama nerozpadá a je popisován jaksi přirozeně v pozadí, mě opravdu naplňovalo a hned bych odklepl dvojku, kde Rychlá rota zasáhne proti hercům z Avengers a na pomoc jí přispěchají Nic Cage a klidně i Tom Cruise. Prosím prosím.. 80 % ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Chip a Dale: Rychlá rota jsou kultovním animovaným seriálem, kteří si nadále dokáží budovat početný počet diváků, již delší dobu byl poté v plánu celovečerní film, kde se dvojice chipmunků objeví. Pojetí celého filmu bylo ovšem ve finále velmi překvapivé. Celovečerní Chip a Dale v režii Akivy Schaffera se totiž rozhodl volně kráčet ve stopách Falešné hry s králíkem Rogerem a zasadit Chipa a Dalea do světa, kde spolu koeexistují lidé a animované postavičky a sami Chip a Dale jsou v něm vyhořelé hvězdy právě původní Rychlé roty. Už trailer naznačil, že budou tvůrci poměrně kreativní, využijí kartotéku mnoha animovaných postaviček (nejen těch u Disneyho, dojde například i na Transformers či South Park) a stačilo jen doufat, že krom kreativních nápadů bude film samotný fungovat. A ve finále funguje skutečně velmi dobře. Celovečerní Chip 'n' Dale: Rescue Rangers skutečně kráčejí ve stopách Falešné hry s králíkem Rogerem, především i v tom, že je to poměrně dospělejší než většina podobných filmů, které se snaží cílit především na dětské publikum. Velký prim v tom možná hraje i fakt, že se tvůrci snažili cílit mimo jiné i na diváky, kteří na seriálu vyrůstali v době jeho vzniku od roku 1989. Falešná hra s králíkem Rogerem byla v součtu možná ještě o poznání dospělejší a především komplexnější, celovečerní Rychlá rota se ovšem vydala směrem funkčního metahumoru, kde se rýpe do Hollywoodu, autorských práv a podobně. Jedná se především o jeden z nejzábavnějších filmů poslední doby, v součtu to tak může působit, že celovečerní Rychlá rota ani nemohla dopadnout lépe. Působí to jako ideální podívaná pro celou rodinu, především i proto, že diametrálně odlišně dokáže působit na děti i rodiče. Ve filmu je zesměšněno mnoho kultovních animovaných postav (hlavní záporák je zestárlý tlustý Peter Pan!), pracuje se tam s různými typy animace (Seth Rogen ve filmu vikingského trpaslíka, který je vytvořen pomocí motion capture) a jsou tam velmi hravé nápady (například fakt, že se kreslené postavičky mohou skrze plastiku převést do CGI podoby) Zamrzí jen, že někdy animované postavy nepůsobí jako v reálném prostředí a nikdy se nedá vyloženě věřit interakcím mezi skutečnými lidskými herci a animovanými postavami. Mile překvapí ovšem poměrně vrstevnatý scénář, který krom humoru přeci jen dodává i nějaké ty charakterní motivy. Skvěle poté díky tomu funguje i právě vztah dvou ústředních chipmunků, kteří se při snaze o dosáhnutí svého cíle především musí snažit najít k sobě opět cestu. Je škoda, že jde o exkluzivní film pro Disney+, v kinech by se totiž takhle povedená záležitost rozhodně neztratila a především by si přítomnost na plátně i zasloužila. V rukách Akivy Schaffera totiž vznikla skutečně zábavná podívaná, která nepromrhala svůj potenciál. Scénáristické duo Dan Gregor a Doug Mand nešetří nápady, ve scénáři se ovšem přitom skutečně dá objevit i nějaká ta kritika současné kultury. Celovečerní Rychlá rota tak je nejen kanonádou gagů a kreativních zábavných nápadů, ale je i poměrně funkční satirou. Na Disney se častěji nadává, že jde o studio, které více a více sází na jistotu, celovečerní Rychlá rota ovšem působí jako jeden z nejodvážnějších projektů studia za poslední dobu. Pořád se tu sice jede tak trochu na jistotu, od počátku jsem ovšem na filmu vidět očividné ambice, které se naštěstí proměňují v solidní výsledek. Přitom tam pořád zůstává zdrojový kód původní Rychlé roty, kdy je cítit, že má někdo ty ústřední chipmunky skutečně rád a snaží se jim vytvořit povedený celovečerní film. Podobně kreativní byl v poslední době například LEGO příběh, na který jsem si v průběhu filmu vzpomněl hned několikrát. Především v tom, jak dokáží tvůrci skutečně překvapovat, kdo všechno se na plátně v průběhu objeví. Ten nejvíc sympatický pocit ovšem spočívá právě v tom, že v jádru toho filmu je očividně srdíčko. A i proto osobně doufám, že v případném pokračování tvůrci neklesnou a kouzlo přetrvá. Na Falešnou hru s králíkem Rogerem 2 nejspíš už nikdy nedojde, celovečerní Chip 'n' Dale: Rescue Rangers ovšem převzali pochodeň víc než solidně. Bravurní práce, která dokáže být vtipná, rýpavá a přeci jen hladivá po duši. Prozatím jeden z nejlepších, především ovšem nejsympatičtějších filmů roku..... () (méně) (více)

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to žádná tragedie... což je skoro zázrak, vzhledem k tomu jak tohle oživování našich dávných lásek z dětství obvykle dopadá. Ale ani nic co by bylo zapamatování hodné - tohle dospělejší strefování se do filmového průmyslu a jeho fuckupů je sice fajn, ale dnes už taky nic výjimečného. 7/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po ohlášení tohoto "comebacku" jsem byl hodně podezřívavý, po traileru mírně natěšený a po zhlédnutí nepokrytě nadšený. S drobnými výhradami. Tohle je asi nejblíž modernímu Králíku Rogerovi, co jsme mohli dostat. Ale nadčasovost "Falešné hry" zde vystřídal podvratný meta humor. A není to vyloženě na škodu. Ostatně režie se ujal Akiva Schaffer a jedné z hlavních rolí Andy Samberg, tudíž jde v podstatě o film parodické kapely Lonely Island. Pokud bychom Rychlou Rotu počítali jako další z řady "live action remaků" od Disneyho, tak by se jednalo o suverénně nejvydařenější kousek. Tohle je ale spíš pomrknutí na fanoušky původního seriálu, kteří se rádi vezou na vlně nostalgie a různých "multiversů". Ovšem pomrknutí veskrze láskyplné. Hodně silné čtyři hvězdy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obyčejnou lehce podprůměrnou jednohubku a vyklubala se z toho poměrně slušná Chipmunková jízda s nepřeberným množstvím Easter eggů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa bál ako to výsledne dopadne. Najmä po tom ako som videl trailer, ktorý mi dával viac dôvodov prečo nie, ako prečo áno. Ale nakoniec ma to príjemne prekvapilo a môžem povedať, že "Chip ´n´ Dale: Rescure Rangers" je oveľa lepším filmom, než som od tohto čakal. Nielenže je veľmi vtipný. On je dokonca aj kreatívne vtipný. Narozdiel od "Space Jam 2necháva postavy dýchať, využíva atmosféru prostredia a keď prináša na scénu postavičky, nie je to len lacné využitie camea. Dokonca je tu niekoľko postáv, ktoré som pôvodne vôbec nepredpokladal, že niekedy ešte uvidím. Ako napríklad to hnusné strašidlo, ktoré sme mali vidieť pôvodne ako Sonica. Takže film sa rozhodne vie baviť, prináša solídnu záhadu a pár okey prekvapení. Okrem toho aj celkom solídneho zloducha. A áno, je tu ešte aj jeden prekvapivý. Vo výsledku mi to asi najviac pripomína staré časy, keď som pozeral "Who Framed Roger Rabbit?" len ako keby to urobili tvorcovia opačne. Nemáme tu policajta s animovanou postavičkou, ale animované postavičky s policajtom. A funguje to dobre. Okrem toho to kombinuje skvele asi všetky druhy animácií aké poznáme 2D, 3D, stop-motion, plastelínu a dokonca aj maňušky. A dokonca môžeme vidieť aj namakeupované "Cats". Takže je tu toho skutočne dosť. A všetko to pôsobí veľmi dobre. Čo dodať? Som rád, že som sa mýlil, film ma úprimne dostal a myslím si, že má na to byť solídnou Disney+ klasikou. Čeknite si to a zabavte sa. Hodnotenie: A- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hromada odkazů, že to mozek nedokázal vstřebat, výtečná animace a to je všechno. Chybí silnější nápad, scénář je klišé a chybí výrazný anglický dabing. Detektiv Pikachu měl Ryana Reynoldse, nový Chip a Dale nemají nic. Chybí hlášky u kterých by se člověk pořádně zasmál. Je to vizuálně líbezné a uteče to, ale stejně tak rychle se to vypaří z hlavy. Možná by tomu pomohl český dabing, hlavně Kaiser jako Dale by to mohl uživit. Průměr. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi první film, který se opravdu přiblížil legendárnímu Králíku Rogerovi. Nápady a vtipy neuvěřitelně narvaný film, kde stačí jednou mrknout a něco vám unikne. Bohužel příběh je zde, jen aby byl a nic tak netáhne film dopředu. Zbydou tak pouze vtipné narážky a to je na celovečerák trochu málo. Debilni druhý Space Jam to ale překonává o dva vlaky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekné vyvolanie spomienok a tiež výborné ukázanie na rozdiel v animácii dnes a pred 30 rokmi. To CGI proste zrobilo svoje. Ako film hodnotím však priemerne, priemerne zabavil, nie vždy rozosmial nič extra nepriniesol okrem teda zlúčenie tej animácie. Na základe nostalgie tentokrát nezvýšim. ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama