Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie? Humor postavený na bezmoci a marnosti? Šklebení se lidem v manželské krizi, která je tak silná, že i v takové situaci jakou je ztroskotání na ostrově, generuje absurdní zlobu a pichlavost? Díky tomu je postava Alice vykreslená jako blonďatá fifi zhrzenka, která svého muže dlouho vysírá i nad rámec své naštvanosti. Vcelku klišíčko....byť s podobnými ženami mám i já zkušenost. To nikdo neumí napsat ženskou postavu, aniž by z ní dělal kravku? Richard je naproti tomu vcelku typický zástupce svého genderu. Trouba, který neumí komunikovat a časem zapomene, že má vedle sebe milující ženu. Mou optikou nepůsobil(výjma začátku) jako takový debil, aby měl dostávat až takovou čočku. I když...dynamika vztahů je zapeklitá. A když máte něco odžito, najdete si v tom všem i kus(kousek) vlastní zkušenosti. Škoda, že se nenajde schopný scénárista, který by podobnou situaci přetavil v kvalitní drama, které by humor pouze prosvětloval. Ten nás totiž obklopuje i v nejtěžších chvílích a když se vhodně zakomponuje, je takový příběh mnohem víc autentický. Motto takového filmu by pak mohlo být stejné jako na zlatonce, kterou věnoval Brumbál Harrymu: Otevře se až na konci. Jenže v Ostrově ta vztahovitost dlouho hnisá, chvilku se to léčí a pak se to zvrhne v podivnou selanku. Výsledkem je ušmudlaná komedie s nadmnoha dramatickými momenty. Laxně to lze shrnout: Když necháte dva rozhádané lidi dostatečně dlouho na pustém ostrově, nakonec se usmíří. A to jak uznáte, je dost neobjevný a tak nějak zbytečný příběh. PS: Havlík chrlí jeden takový nemastný, neslaný film za druhým a lidi na to chodí jak o život...aby tomu nakonec dali nízká hodnocení. Tomu říkám absurdistán. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Langoš s Plodkovou nikdy nebudou Douglas a Turner na opuštěném ostrově a Havlík s Oberfalcerem určitě nechtěli tvořit real survival na hraně života a smrti. V rámci filmařské zahraniční dovolené kdesi do Thajska ucházející v lokaci. Zbytek už je opět skvěle ušetřená práce zvlášt při pádu letadla, kdy neuvidíte ani prd. Oba protagonisté jsou již vyplavení s těžkými pohmožděninami na luxusní pláži s jednou slepicí. WARNING SPOILERS: Spíše než přežití zde řeší manželské problémy, jídla je prej dostatek a svoji budoucnost nechávají na nechtěně prodloužené dovolené.  S přibývajícím časem si vše vyříkají, rány fyzické a duševní zázračně mizí a dvojice si to vlastně náramně užívá a strašně jim to sluší. Zmateně poposedávám,  protože mi to postrádá smysl koukat na spoko lidi čekající Thajce, který se vynoří z lesa a odveze je na loďce.WTF.. 40% ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Za mě zatim nejlepší Havlíkovo film.. kdyby mi někdo před 10lety řekl, že v roce 2023 uvidim českou survival komedii, asi bych si řekl že jsem právě mluvil s jasnovědcem a bláznem zároveň, ale ono se to opravdu stalo, nicméně jak už tady někdo zmiňoval - Havlík se asi inspiroval filmem Šest dní a sedm nocí ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Podivný mix dobrodružné a romantické komedie, kterému chybí jasná cílová rovina, především stojí na postavách, kterým je vlastně těžké přát šťastný konec. Na Thajsko se hezky kouká, Langmajer a Plodková umí hrát, Havlík řemeslo umí, přesto je ovšem cosi shnilého v Ostrově Havlíkově. Ideální záležitost pro svou cílovku, pro ty zbylé promrhaný potenciál v rámci potencionální zajímavé vztahové studie, která ovšem primárně musí zůstat až příliš vděčnou záležitostí, tím se ovšem ve finále stává spíše záležitostí nesnesitelnou.... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Letní kino Bystrc. Vstup volný. Kvůli vedru, ne kvůli filmu jsem se zašel podívat do letního kina a vychutnat si letní atmosféru. Celý film naprosto o ničem, nechápal jsem, čemu se diváci furt smějí, já se kochal pouze exotickou přírodou. Věřím, že lépe bych si film vychutnal v pohodlí domova s vychlazeným pivkem na domácím kině s parádním zvukem. Pak bych možná hodnotil více. Zvuk dělá hodně, zde to bylo jen překřičené mono, kde mnohdy nebylo Plodkové, když křičela na Langmajera ani rozumět. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Při natáčení v Thajsku musela být jedna členka štábu po kousnutí stonožkou scolopendra odvezena do nemocnice. (raininface)
  • V závěru filmu zní píseň „Hold On“ od australské rockové kapely Jet. (sator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama