Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to síce vyznievalo ako typické klišé, ale napokon to bolo celkovo milé prekvapenie. Aj keď bolo asi jasné, kam celá vzťahová dráma speje, tak musím uznať, že toto herecké duo v podobe Langmajera a Plodkovej ma po takmer po celý čas bavilo, a výsledkom bolo to, že Ostrov patrí medzi tie lepšie komédie, ktoré z českej produkcie za posledné roky vzišli. Okrem toho, prostredie, kde sa film točil, bolo naozaj pôsobivé a celkovo mám pre takéto scenérie slabosť. Záver trochu zbytočné klišé, ale inak to malo väčšinu času skôr nevraživú atmosféru, ktorá dej celú dobu hnala vpred. 4* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dvaja manželia, obaja na facku svojím správaním, po dvadsiatich rokoch už spolu nevedia existovať. Cestou domov z dovolenky s nimi jebne lietadlo. Namiesto pokusu o záchranu sa stále hádajú. Niekde po polke pobytu na ostrove sa síce hádať prestanú ,ale nebol by to český film, keby tam nespravili nejaký zvrat. Prostredie je síce fajn, ale je to jedna pláž, voda a kúsok džungle, čiže pozerať to v sychravom jesennom počasí super, no nič viac. Snáď si aspoň všetci užili natáčanie a poriadne sa vydovolenkovali. 2 z 5 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jiří Langmajer a Jana Plodková si s filmovým štábem udělali pracovní dovolenou a sehráli na pustém ostrově stav ztroskotání. Představují rozhádaný manželský pár, kde rozvod je na spadnutí, ovšem jejich vzájemná láska tak ještě docela nevyhasla. A scénář se ponejvíce začne zaobírat stmelováním jejich nevěrou z manželovi strany stiženého vztahu. A to začne požírat všechny drobné nápady a nuance, až se z filmu stane postupně těžce předvídatelná břečka. I tak se v našich končinách jedná o ojedinělý počin. Zámoří už dávno své "robinsonské" štace absolvovalo. Harrison Ford se svého času vtipně hádal s Annou Heche v podobně orientovaném snímku Šest dní, sedm nocí, Tom Hanks si o něco později na ostrově vyzkoušel totální osiřelost ve filmu Trosečník. V naší kinematografii to se samotou nejdále dotáhla Robinsonka. Proto je velká škoda, jak nezajímavý má tento filmový kousek scénář. Langoš s Plodkovou jsou nejlepší, když jsou spolu na nože, jejich znovuzrozené citové vzplanutí by jim věřila leda tak zbědovaná sociální pracovnice, mlsající do svého nechutného ovarového těla bonboniéry s čokoládovými mořskými plody. Co Rudolf Havlík nezvládl ideálně po scenáristické stránce, o to lépe se mu dařilo v rovině režie. Jeho dobré vizuální nastavení s citem pro detail je podpořeno symfonickou hudbou západního střihu, kterou dodal Ondřej Konvička. Daleko lépe film baví v sekvencích, kdy si pár leze na nervy, je nucen spolupracovat, aby nezhynul hladem a žízní a běduje nad mizivými vyhlídkami na potenciální záchranu. Jakmile ale filmu dojde poslední nápad, jak být vtipný a přestane si zachovávat tvůrčí odlišnost, je pro diváka zle. Začne totiž romantické peklo, které vrcholí kopulujícími těly na noční pláži. Fyzické parametry obou protagonistů nejsou ani nikterak valné, takže mnohem lepší je, když se k sobě co nejméně přibližovali. Český štáb vyztužen thajskou spoluprací vyprodukoval poměrně rozpolcený snímek. Podstatná část dějství je nastavena příjemně dobrodružně. Samozřejmě film nedisponoval takovým závratným rozpočtem, aby si mohl dovolit spektakulární sekvence, takže si zachovává český naturel. Posléze naznal, že filmu chybí romantika, ostrov je sice dost malebný, ale dosavadní chování ústřední dvojice do jeho rajského poklidu až tak nezapadá. Takže se v nejvyšší možné rychlosti, film trvá jen 90 minut, vše soustředí na krásné objetí dvojice v romanticky zapadajícím slunci. Dostaví se také záchrana. A jestli nepřibrali do trojky Pátka, tak je pro ně nevěra naprosté tabu. 6/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Ostrov je esencí všeho, co je na naší současné kinematografii špatně. Dva frekventovaně obsazovaní herci v tom nejvíc klišé příběhu co může existovat. Ani nádech jakési exotiky v podobě (nutno přiznat) nádherného ostrova filmu nepomůže dostat se z prachbídného podprůměru, na který si konzumenti v českých kinech asi zvykli, akceptují ho a jsou ochotni za něj platit. I proto jsem nadšený, když se v našich luzích a hájích objeví světlé výjimky jako filmy ze stejného roku jako Ostrov a to třeba Invalida, #annaismissing nebo Bod obnovy. Všechny 3 filmy Vám doporučuji více, než ztrácet čas další "Langmajerovinkou". ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Podivný mix dobrodružné a romantické komedie, kterému chybí jasná cílová rovina, především stojí na postavách, kterým je vlastně těžké přát šťastný konec. Na Thajsko se hezky kouká, Langmajer a Plodková umí hrát, Havlík řemeslo umí, přesto je ovšem cosi shnilého v Ostrově Havlíkově. Ideální záležitost pro svou cílovku, pro ty zbylé promrhaný potenciál v rámci potencionální zajímavé vztahové studie, která ovšem primárně musí zůstat až příliš vděčnou záležitostí, tím se ovšem ve finále stává spíše záležitostí nesnesitelnou.... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Televizní premiéru na televizní stanici Prima si nenechalo ujít přes 672 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Celkový záběr na ostrov je pohled z pláže ostrova Ko Poda na ostrovy Ko Kai a Ko Thap v Thajsku (souřadnice 7°58'10.2"N 98°48'38.5"E). (jan.hryz)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama