Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jiří Langmajer a Jana Plodková si s filmovým štábem udělali pracovní dovolenou a sehráli na pustém ostrově stav ztroskotání. Představují rozhádaný manželský pár, kde rozvod je na spadnutí, ovšem jejich vzájemná láska tak ještě docela nevyhasla. A scénář se ponejvíce začne zaobírat stmelováním jejich nevěrou z manželovi strany stiženého vztahu. A to začne požírat všechny drobné nápady a nuance, až se z filmu stane postupně těžce předvídatelná břečka. I tak se v našich končinách jedná o ojedinělý počin. Zámoří už dávno své "robinsonské" štace absolvovalo. Harrison Ford se svého času vtipně hádal s Annou Heche v podobně orientovaném snímku Šest dní, sedm nocí, Tom Hanks si o něco později na ostrově vyzkoušel totální osiřelost ve filmu Trosečník. V naší kinematografii to se samotou nejdále dotáhla Robinsonka. Proto je velká škoda, jak nezajímavý má tento filmový kousek scénář. Langoš s Plodkovou jsou nejlepší, když jsou spolu na nože, jejich znovuzrozené citové vzplanutí by jim věřila leda tak zbědovaná sociální pracovnice, mlsající do svého nechutného ovarového těla bonboniéry s čokoládovými mořskými plody. Co Rudolf Havlík nezvládl ideálně po scenáristické stránce, o to lépe se mu dařilo v rovině režie. Jeho dobré vizuální nastavení s citem pro detail je podpořeno symfonickou hudbou západního střihu, kterou dodal Ondřej Konvička. Daleko lépe film baví v sekvencích, kdy si pár leze na nervy, je nucen spolupracovat, aby nezhynul hladem a žízní a běduje nad mizivými vyhlídkami na potenciální záchranu. Jakmile ale filmu dojde poslední nápad, jak být vtipný a přestane si zachovávat tvůrčí odlišnost, je pro diváka zle. Začne totiž romantické peklo, které vrcholí kopulujícími těly na noční pláži. Fyzické parametry obou protagonistů nejsou ani nikterak valné, takže mnohem lepší je, když se k sobě co nejméně přibližovali. Český štáb vyztužen thajskou spoluprací vyprodukoval poměrně rozpolcený snímek. Podstatná část dějství je nastavena příjemně dobrodružně. Samozřejmě film nedisponoval takovým závratným rozpočtem, aby si mohl dovolit spektakulární sekvence, takže si zachovává český naturel. Posléze naznal, že filmu chybí romantika, ostrov je sice dost malebný, ale dosavadní chování ústřední dvojice do jeho rajského poklidu až tak nezapadá. Takže se v nejvyšší možné rychlosti, film trvá jen 90 minut, vše soustředí na krásné objetí dvojice v romanticky zapadajícím slunci. Dostaví se také záchrana. A jestli nepřibrali do trojky Pátka, tak je pro ně nevěra naprosté tabu. 6/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Když pomineme že film vznikl aby si tvůrci nechali proplatit exotickou dovolenou, Langmajer a Plodková jsou skvělí a slušně vyváží debilní a těžko uvěřitelný scénář. Hlavně mě dožralo, že na ostrově 20x 100 metrů (jak nám ho tvůrci opakovaně ukazují záběry z moře) asi nebudou malé Niagary... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemné překvapení, které nepůsobí levně (limity rozpočtu se prozradí jen v dílčích momentech, jako když je pád letadla do černé obrazovky a tvořen jen zvukem) a většinu času velmi dobře pracuje s tématem manželské krize na izolovaném místě, kdy spolu musí mluvit dva lidé, kteří by oba chtěli být někde jinde a co nejdál od toho druhého. Chvílemi vtipné (Lenka), chvílemi upřímně dojemné a ani jednou trapné. Jen ta atmosféra je podivně rozkročená mezi Šest dní, sedm nocí (rozhádaná dvojka) a Trosečníkem (v úvodu až nečekaně "dojebaní" hrdinové). A nejsem si jistý, koho napadlo udělal úvodní titulky ve stylu Indiana Jonese (ať už se bavíme o formě nebo hudbě). Obecně je ale Ostrov solidně odvedená romantická komedie s prvky dramatu, která má velmi dobrou výpravu a solidně využitou kulisu ostrova a jíž by slušela delší expozice, abychom mohli následně lépe chápat malé osobní války Richarda a Alice. V rámci toho, jak se postavy chovají a co prožívají, nejde o nic nového. Kdo má ale tenhle druh vztahovek rád, měl by z kina odcházet spokojen. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu, jak tenhle film mohl dostat grant ministerstva kultury, který původně měl být určen nekomerčním, uměleckým projektům, na něž se jinak těžce shánějí peníze. Co asi stálo v synopsi? Manželský pár s problémy ztroskotá na pustém ostrově, kde se sblíží? Možná to na ministerstvu brali jako psychologický film, netuším. Každopádně je to selanka, kterou si dovolenkově užili asi jen Langmajer, Plodková a štáb, jinak je to nuda na n-tou. Ve filmu Šest dní, sedm nocí věděli, proč to do toho zamontovali aspoň ty piráty, protože koukat 90 minut na film bez děje, kde vrcholem filmu je prozření chlapa, jak báječnou má ženskou, věrnou dokonce (nikdy mu nezahnula!), to je poněkud otravné. Jinak Plodková zde předvedla, že herečka moc není (nedokáže přesvědčivě zahrát překvapení a emoce, když jí jako manžel sdělí, že podal žádost o rozvod), navíc v některých scénách působí jako pěkná semetrika a nevím proč, zrovna v těchto scénách mi zase přišlo, že hrát nemusí, že takovou je. Taky to trochu připomíná Survivora, jen s tím rozdílem, že zde nikdo netrpí depresemi z prostředí, nikdo nemá průjem, prší jen jednou, nikdo není nemocný, a když už teda jako má nějakou tržnou ránu na břiše, nezůstane po ní po vyléčení ani stopa, ani jizvička! Herečka má stále přesně stejně odbarvené vlasy, má čisté nehty a stále pečlivě depilované nohy. Jinak by mě zajímalo, jak chlápek rozdělal ten oheň, protože to je jako fakt docela um, takhle v přírodě bez sirek. Málem bych zapomněl - a když už něco hrdinové potřebovali, najednou to vyplavilo moře, také dobré náhody. V podstatě fešácký kriminál. Nazval bych to Účastníci zájezdu 2, tam se nějaké větší konflikty také neřešily. A až budeme mít zas nějaký konflikt s manželkou, asi nám pomůže ztroskotat na pustém ostrově, víc mi film nedal. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

CK HAVLÍK tentokrát vyrážela za sluníčkem a thajská mise podle mě dopadla o poznání líp, než Minuta věčnosti- vedlejší produkt předešlé dovolené na Islandu. Kolik manželství by se asi dalo podobným způsobem, kdy jsou manželé bezvýhradně odkázáni jeden na druhého, zachránit…? Myslím si, že kdybychom se v rámci toho ještě navíc proměnili v Langmajery v Top Gun bundě, tak by se rozvodoví soudci mohli postavit do řady na pracáku. Úspěch zaručen. U přísných ČSFD recenzentů Ostrov sice propadl, myslel bych si nicméně, že v kinech tahle sladká limča bodovala. Já k ní mám taky výhrady, ale dobře udělaná komerční věc může mít svoje kvality. A tohle je ten případ. P.S.: Ta řeka s vodopádem na takhle malým ostrově nejspíš cirkulovala na elektřinu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Televizní premiéru na televizní stanici Prima si nenechalo ujít přes 672 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Celkový záběr na ostrov je pohled z pláže ostrova Ko Poda na ostrovy Ko Kai a Ko Thap v Thajsku (souřadnice 7°58'10.2"N 98°48'38.5"E). (jan.hryz)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama