Reklama

Reklama

Spojené arabské emiráty z výšky

(TV film)
  • Velká Británie The Emirates from Above (více)
Velká Británie, 2020, 44 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Spojené arabské emiráty prosluly svými mrakodrapy, obřími hotely a rozlehlými ostrovními resorty. Nabízí však také velmi rozmanitou krajinu a přírodní krásy. Z ptačí perspektivy budeme obdivovat panorama Dubaje a Abú Zabí a prohlédneme si i nejvyšší budovu světa, Burdž Chalífa. Mimo města prozkoumáme písečné duny a tajemné oázy. Na hranicích s Ománem se pak rozkládá horský masiv Džabal Bil Ajs. (National Geographic)

(více)

Recenze (8)

subic 

všechny recenze uživatele

SAE (UAE) nemá téměř žádné zajímavé přírodní krásy, moře, písek a skalnaté hory, takže dokument je zacílen zejména na stavby všechno druhy, které tu vznikly za posledních cca 50 let. Když jsou zdroje, všechno jde a ani na to nepotřebují Číňany apod.. Dubaj a Abú Dhabí, to už všichni viděli, takže tu tvůrci ukážou i další zajímavá místa této země. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Působivé pohledy z výšky. Koloniální Britové oblast opustili s tím , že tam je jen písek a manipulativní obyvatelé s podivnou temnou myslí a ti po chvíli pod pískem objevili ropu.  Tento dokument je ke shlédnutí v archivu České televize. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako když otevřu Blesk. 1)  Užitečný snímek pro zájemce o výlet na Arabský poloostrov ukazuje, co na místě lze vidět._____ 2)  Když ale odmyslíme okouzlení ze záběrů z výšky (nejspíš pomocí dronu), zbyde dost nuda. Film pouze ukazuje líbivé obrázky. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Excelentní dokument dokazující nezasvěcenému divákovi, že když jsou peníze, jde všechno. Padesátiletá historie spojující sedm emirátů byla předvedena ukázkově. Tam, kde za pět let vyroste v moři na umělých ostrovech město ve tvaru palmy s luxusním hotelem, či pět obrovských mrakodrapů a nejvyšší Burdž Chalífa v Dubaji, možno jen závidět, protože u nás byste za ten čas nezískali ani stavební povolení na rodinný domek. Neskutečné, krásné, okouzlující, dechberoucí stavby, zábavné parky, pláže i krajina. Jenom mě mrzí, že pohledy z výšky nebyly doplněny záběry z vnitřku historických mešit i současných moderních staveb. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Exotická príroda, kontrast mora s púšťou a do toho všetkého oázy márnotratbosti v spojení s vrcholnými výtvormi ľudského umu. Buď to môžeme obdivovať alebo zatracovať, ale v každom prípade sa to oplatí vidieť aj na vlastné oči. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Několik líbivých obrázku z výšky, k tomu ten relaxační komentář a za 44 minut mne to vzdělalo na téma Spojených arabských emirátů víc než průměrná hodina zeměpisu na ZŠ. Dobře se na to koukalo a jako oslava lidských schopností v oblasti architektury  za peníze z ropy na jednotku. ()

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

..trošku zmatenější ve střihu, kdy jsem se ztrácel, kde to jsem, ale jistě vím, že kdybych byl 70letiletý místní šejk, ani bych to tam nikde nepoznal, kromě asi hor a dun.. nejlepší je asi nejdelší metro, horská dráha, fontána a závod velbloudů... prostě je to boží.. ()

Reklama

Reklama