Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 1

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (113)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia sa mi svojho času dosť páčila, takže prečo by som mal predpokladať, že Antal s Neesonom to výraznejšie pokazia, respektíve že by to snáď nemohli nakrútiť ešte lepšie. No pravda je taká, že obaja idú na pol plynu, ako by ich to ani nebavilo, to Modine mohol dostať viac priestoru, keďže si svoju úlohu užíva asi najviac. Je to menej adrenalínové ako naposledy, čo je škoda, pričom akčných scén je dosť. Najviac zo všetkého však nechápem, prečo sa to opäť odohráva v Nemecku. Šikol by sa napríklad Paríž. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady zase kdo čekal, ale já jsem vyrazil na nenáročnou jednohubku na odreagování a dostal jsem jí. Předchozí tři verze tohohle filmu jsem neviděl, ale pokud mají stejnou pointu tak jsem asi o nic nepřišel. Taťka Neeson už je sice dědek, ale telefonování mu jde pořád dobře od ruky a hlášky find you and kill you zase od pusy. Pointa je trochu průhledná a dá se odhadnout dopředu, ale díky rozumný stopáži to rychle odsejpá a nuda nehrozí. Dal bych lepší 3*, ale přisadím si, protože současný publikum už fakt přestávám stíhat.70% ()

Reklama

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Já si asi dokážu představit, že by akční scény v autech v tomto  "filmu" mohly fungovat jako 5 minutová akční scéna do jiného filmu s konceptem bomby v autě. To je totiž asi vše co je na tomhle filmu je zajímavé. Scénář neexistující, plný klišé, nulový rozvoj postav jejichž reakce jsou buď naprosto nerealistické, nelogické nebo přinejmenším hloupé. Akce je ve filmu úplné minimum naopak je zde mnoho scén, kde se vlastně neděje vůbec nic. Není zde prostě nic nového. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Remake prakticky neznámého španělského thrilleru, který k danému tématu řekl naprosto vše a nebylo tak nutné ho předělávat do jakékoliv jiné podoby. Bohužel stalo se a nejen, že remake není ničím invenční, on vše zpracovává výrazně hůř. Snaží se zaujmout pocitem svižného thrilleru s efektními výbuchy, ale vzhledem k tomu, že má jít primárně o konverzační a dost komorní thriller, selhává ve scénáři a hlavně v hercích, kteří jsou otravní a neví co hrát. Neeson se definitivně dostal tam, odkud není návratu. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Standardní neesonovka posledních let. Průměrný akční thriller, který neurazí, nenadchne, ale obzvlášťňuje ho alespoň evropský setting. Ani španělský originál nebyl žádné intelektuální veledílo a německý remake jsem neviděl, takže nevím, jestli poměrně zásadní zásahy do scénáře provedli už Němci nebo až Američané, ale každopádně v téhle podobě je to snad ještě o něco více přitažené za vlasy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama