Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy je malý chlapec, který při požáru farmy ztratil řeč. Žije se svým dědečkem a zvířátky na samotě a jedinou jeho lidskou kamarádkou je roztomilá holčička Emily ze sousedství. Na Štědrý den se na farmě narodí telátko Anabela, se kterou Billy zažije spoustu dobrodružství... Ale protože nemluví, má odjet k tetě do města aby se mohl nechat léčit. Billy však farmu a všechny známé tváře nechce opustit. Naštěstí přichází čas vánoc, - čas splněných přání a překvapení, kdy zvířátka na jediný den v roce získávají dar řeči. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

kiki1 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že jsem tuhle pohádku jako malá nikdy neviděla? I přes to, že dětská léta jsou dávno za mnou, každé Vánoce si Annabelu pouštím a slzím nad dojemnými scénami. Animáky nikdy nepatřily mezi mé oblíbené, tohle je ale výjimka a myslím, že žádné mé Vánoce se bez ní neobejdou. ;) Ještě dodám - co se týče hudby, to je naprostá pecka. Ty písničky miluju! ()

svetylko 

všechny recenze uživatele

V případě této pohádky je mé vysoké hodnocení dané tématem - nemocný klučina má opravdovou kamarádku, dobrého dědečka a tetu, která je vykreslená jako jedna naše příbuzná - celá ona, no vážně :-) Tak nás to baví i s tím dobrým koncem a zejména - a to zdůrazňuji jako zásadní vklad - s Jiřím Klemem coby vypravěčem ! To jsme pouštěli na kazetě každý den Vánoc, jak to děti měly rády - až pak došlo na DVD a atmosféra byla v háji - s původním dabingem se to nedá srovnávat a docela chápu, že vy, kdo jste se jiného nedočkali, to vidíte slaběji. ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Anabela ... co na to říct? Pohádka která neodmyslitelně patří k mému dětství. Také jsem chtěla mluvící telátko a kamaráda jako je Billy. Vše je doplněno krásnými písničkami, které zapadnou do děje jak do prachové peřiny. Příběh je to věru krásný - aneb jak silné může být přátelství mezi zvířátkem a malým chlapcem - který přišel při požáru o řeč. Jak bych se na tento snímeček ráda podívala znovu ... ale mám pocit že ta stará VHS kazeta by další ( snad pětisté ) přehrání nesnesla ... ;-) Krásný konec opláče snad každý. ()

kabka* 

všechny recenze uživatele

Nenáročná vánoční pohádka, která dokáže dojmout i přes (nebo právě pro?) svou naivitu a jednoduchost. Po shlédnutí je člověk ochoten uvěřit, že o Vánocích mohou zvířátka mluvit. Cynický jedinec, poněkud odrostlý dětským bačkůrkám může mít naopak problém se nesmát hromadě klišé a napůl řečeným narážkám. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nádherná krátká pohádka s vánoční atmosférou. Já za to nemůžu, ale já fakt několikrát brečela, ale jsem teď prostě moc emočně citlivá a něco mi ta vánoční atmosféra připomněla. Animace vcelku dobrá, a to telátko bylo tak roztomilé. Zajímavé je, že já jako malá jsem ji snad nikdy neviděla a natrefila jsem na ni až teď a ano je naprosto normální se dívat na filmy o Vánocích v květnu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama