Reklama

Reklama

Dean Martin, král frajerů

  • USA Dean Martin: King of Cool (více)

Obsahy(1)

Portrét slavného zpěváka, herce a televizního baviče... Cesta chudého italsko-amerického chlapce za štěstím. Tak by se dal jednou větou popsat příběh jedné z nejznámějších a nejvlivnějších osobností amerického showbusinessu zlaté éry televize. Dino Crocetti se narodil v Americe italským rodičům a prakticky až do nástupu do školy neuměl anglicky. Přesto se za pár desítek let stal nejoblíbenějším televizním bavičem, k čemuž samozřejmě nevedla úplně přímá cesta. Jako typické zlobivé dítko utekl ze střední školy, živil se všelijak, měl blízko i k hazardu a šmelině. Přivydělával si jako zpěvák v barech a klubech, a v jednom z nich se také seznámil s vrstevníkem jménem Jerry Lewis. Spolu pak udělali kráter do světa zábavy. Jejich popularita díky televizi brzy přesáhla hranice New Yorku a zasáhla celý angloamerický svět. Dean však toužil po samostatné kariéře a charakterních rolích, a proto se s Jerrym deset let od prvního společného vystoupení rozešli. Samostatně se Dean Martin proslavil spíše jako zpěvák, i když nesmírně populárním zůstal v každém oboru, do kterého zasáhl. Zemřel o Vánocích roku 1995. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na České televizi Artu. Dean se v televizní černobílé show dotýká malých amerických holčiček, což už dnes v USA není možné. Jak říkal vynikající přírodověděc a vysokoškolský pedagog na jedné své přednášce když někde potkáte dítě, nejrozumnější je dát se na útěk, aby jste neroiskoval žalubu. To je pro soudržnost společnosti zničující. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

S martini v ruce. Mimo Martinik, dovolenkový ráj. Zve nás na matiné o sobě. Horká, bronzem praskající tvář, práskající exotickým podtónem. Don anekdot. Frejíř to dolarové země. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama