Reklama

Reklama

Recenze (10)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné popsal Karlos80, takže by bylo zbytečné to opakovat. Ovšem moje dojmy z filmu ... On je to fakt hlavně sexploitation, asi čtveřice krásných hereček je zde v podstatě stále nahá, tedy spousta a spousta nahoty, erotiky a nedobrovolných ale i (!!) dobrovolných sexuálních styků ... Většinu stopáže prostě zabírá nahota a sex, sexuální násilí. Teror v tom pravém smyslu se objevuje tradičně jen na začátku (otravní gauneři) a v úplném finále (potyčka s gaunery). Jinak se skoro nic moc neděje (krom toho sexu ...), všechny postavy jsou divné, sick and sleazy, bizardní a ujeté. Není zde nikdo, s kým jsem mohl sympatizovat, prostě opravdu výkvět společnosti ... Film je to dobrý v rámci žánru (obecně kravina), ale je spousta lepších. Pro příznivce subžánru však rozhodně povinná raritka ... Jo a je zde perfektní hudba!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Italský železniční erotický thriller s češkou Zorou Ullou Keslerovou v jedné z vedlejších, přesto výrazných, rolí, v němž trojice výrostků začne terorizovat a sexuálně obtěžovat jeden vagón mezinárodního expresu. Docela mě pobavila jedna z dějových zápletek, stojící na základě, že jedna poměrně nesympatická prostitutka odmítá pracovat. A ono, že by obětem to sexuální obtěžování zase dvakrát vadilo se taky postupem času nedá říct. Na dnešní poměry již poměrně slabý film může zaujmout vlastně jen z několika důvodů: 1) Ještě jste neměli tu čest se Zorou coby jednou z hlavních hvězd italského soft erotického thrilleru; 2) už máte plné zuby toho hard core úchylného porna, co denně sledujete na internetu a chcete starou dobrou lechtivou erotiku; 3) jste hoch od bobří řeky; 4) jste natolik úchylný, že budete doufat, že dojde i na tu nejstarší cestující; 5) máte slabost pro kudrnaté Italy. Jako není to nic otřesného, ale kromě erotiky, zajímavé hudby a nepovedené snahy o nějaké napětí se od toho asi více očekávat nedá. 2,5* ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hromada cestujících odjíždí nočním kontinentálním expresem přesně ve 23:00 z jedné vlakové stanice v nejmenovaném italském městečku. Mezi nimi je prostitutka, mladý nadržený pár, policajt, vězeň, mladá dívka, ale také tři sadističtí kriminálníci. Ti se pomalu rozkoukávají, brzy se však projeví jejich charaktery naplno, začíná totiž jejich řádění, provokují, dráždí hosty tím, že cestující budou ponižovat, znásilňovat a také vraždit. Tento sexploitation je typickým "rape and revenge" filmem s množstvím sleazy, nahoty, sexu, hrubého dialogu a pěkných slečen (především dvě eurocultovní hvězdy Silvia Dionisio a češka Zora Ulla Keslerová), vůbec obsazené bylo velké, všecko vesměs známými herci. Eurotrash fanoušci by si tento obskurní sexploiťák neměli nechat ujít, i když nejde o vyloženě v uvozovkách ohavný (snad až na tu jednu scénu..) exploitation. Jde totiž o jednu z pozdních vykrádačedek Cravenova "Last House on the Left", Ladovy "Night Train Murders" nebo ze stejné doby Deodatova "House on the Edge of the Park", bohužel, ve srovnání s nimi však o nejméně zdařilou. Poměrně krotké (ve filmu není jediná kapka krve) a převážně nudné scény, nějaké násilí a de facto nulové napětí si tu film ale zas vynahrazuje celkem lechtivými sexuálními scénami, lehčím pornem a docela dobrou muzikou. Filmu chybí především stylovost, zde platí, jak se říká, na jedno zkouknutí a dost. Scénář napsal znamenitý herec, velikán exploitation žánru George Eastman. Doporučeno uživatelům Flipnic a Kusko.t2, mě však "Expres děsu" (toť přesný anglický překlad) trochu zklamal, název je tedy dosti zavádějící, co se týče toho slova teror.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Většinou obyčejné, místy odvážnější a v několika případech trapné soft porno s fixací na blondýnky. Zde neuvedená Fiammetta Flamini zřejmě ve filmu přišla o panenství a její další hereckou dráhu jí tak zatrhli rodiče, poté už totiž nic nenatočila. Chybí krev, chybí napětí a bobra jsem už viděl. Promrhaný potenciál. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Poměrně velmi krotký a také těžce průměrný exploitation na svoji dobu. Málo napětí, špatní a hlavně nevynalézaví záporáci a bez "sleazy atmosféry". Chtělo to aspoň trochu krve, více promakanější erotických scén (scény znásilněny k smíchu) a pořádný řízný hudební doprovod. Souhlasím s hodnocením od Karlose a poteciálním divákům bych doporučil o řád lepší Vacanze per un massacro. Mezi 2-3* ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama