Reklama

Reklama

Vyvolené

  • Hongkong Chi luo te gong (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na celém světě začnou jedna za druhou mizet přitažlivé dívky se sportovní postavou. Za touto záhadnou epidemií stojí strůjkyně všeho - Madame M (Almen Wong), která má v úmyslu z těchto dívek vychovat profesionální vražedkyně. Po dlouholetém děsivém výcviku přežijí události jenom Charlene (Maggie Q), Katt (Anya) a Jill (Jewel Lee). Stanou se z nich nejhledanější profesionální vražedkyně. Při výpravě, během níž mají za úkol zabít jistou osobu v Hong Kongu, se setkají s agentem CIA Jackem (Daniel Wu), který přísahá, že dívkám vrátí zpět jejich minulost a Madame M vyřadí ze hry. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

" Nejnebezpečnější zbraň je ta, kterou tasí krasná žena ! " Jako malé byly uneseny, po 6 let trénovány a nakonec znásilněny, aby jim nic nebránilo v jejich úkolu profesionálně zabíjet. Hong Kongské Hitmanky se spoustou šarmu a ladnými pohyby. Naked Weapon je mixem žánrů, od brutality po chvilkovou romantiku, až po pořádnou akci a drama. Choreografie soubojů stejně tak i kamera je na průměrné urovni a co nezvládne kamera, tam pomůže počítač. Na Maggie Q a Anyu se kouká opravdu dobře a film jako celek mě k mému údivu ani nezklamal, ale velkou zásluhu na tom mají již zmiňované slečny. Horší scéna je střídána lepší, přesně tak jak to u novodobých H K -ských filmů poslední dobou bývá. 45 % ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akcna stranka ma v sebe tolko energie, pred ktorou bledne aj zajacik Duracell a vobec nevadi, ze s kazdou ubehnutou minutou sa viac zapajaju vizualne spomalovacky, digitalne vylepsenia a dratiky (pri zaverecnom dueali som obcas zabudol aj usta zavriet...). Zial, to vsetko medzitym je naivne aj na pomery akcnych filmov s "jednoduchym pribehom plneho klise". Je to skoda, pretoze Siu-Tung Ching tymto filmom dava na jednej strane jasny hold svojho casu v HKG popularnemu subzanru "girls with guns" a zaroven az fetististicky snima a podtrhuje linku priatelskeho puta medzi hlavnymi hrdinkami. Z hladiska pohlavia tak ide o cielene opacny protipol k oblubenemu motivu "priatelstva az za smrt" v akcnych opusoch Johna Woo. ()

Reklama

Phillo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúcu prvú polovicu zabíja absurdita tej druhej, ktorá je tak niekde na úrovni kung-fu seriálov. Celkovo skôr na 2*, avšak surovosť a zapamätateľnosť tej prvej mi nedovolujú ísť pod 3. Škoda neudržaného tempa a možno aj reálnosti z prvej polovice, ktorú strieda absolútne nereálna a tým pádom aj smiešna druhá polovica. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V angličtině namluvený film made in Hongkong dává tušit, že se nebude jednat o nijak extrémně akční či krvavou podívanou, kterou by pravděpodobně zahraniční publikum (americké zvláště) nebylo ochotno strávit. Po skončení si částečně musím dát za pravdu, avšak výsledný dojem v mnohém předčí úvodní očekávání. Příběh nabitý feminismem snad ještě více než G. I. Jane, nepatří do kategorie nejhorších a má hodně světlých a několik opravdu výtečných míst, velmi pečlivý a vytříbený castingový výběr samozřejmě potěší silnější polovinu lidstva, jenomže nic není dokonalé. Po velmi rychle odbytém úvodu, který by po dalších pár minutách začal zavánět pedofilií, se režisér s téměř až úchylným potěšením vyřádil ve vojenském výcviku devatenáctiletých slečen. Drsné prostředí výcvikového tábora a hlavně skvěle naaranžované bojové sekvence, v nichž se osvědčí staré dobré provazy, si jasně koledují o nejvyšší hodnocení. Jenomže v druhé polovině jako bych začal sledovat jiný film, neboť kaskadérské kousky podstoupí své místo digitálním efektům, které ač přes svou nespornou kvalitu dosti naruší příjemný dojem ze sledování klasické ruční práce. Kvalita děje na sebe začne hromadit jedno klišé za druhým a vše postupně směřuje k jedinému konci. Snad jen seznámení hlavní dvojice proběhne v nádherně romantickém prostředí, zatímco první milování je tou nejnevhodněji načasovanou scénou celého filmu. Mnohé se naštěstí podaří zachránit opulentnímu konci, před kterým pobledne i Matrix. Tři hvězdičky ani ne pro film samotný, jako spíš pro to, že jsem se skvěle pobavil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý HK akčňák plný soubojů, přestřelek a mrtvých těl. V hlavní roli překrásné vražednice, což znamená, že je také snímek až neskutečně sexy. Jak už to u takovýchto akčních počinů bývá, spousta věcí jsou hodně nadnesené a jisté pohyby a výskoky během soubojů mimo realitu a chápání. Na vině je především moderní používání lan, bez kterých se filmaři už prostě neobejdou. Stará dobrá akční práce je zkrátka nenávratně pryč. Jednoduchý děj je předností a na takový film i dostačující. Jedna akce střídá druhou, takže si fanoušek akčních HK filmů přijde na své. Akce má švih (občas až manga komiksově vyjádřené), k tomu zpomalené záběry, klipový střih, občas nějaký ten doják, zkrátka vše, na co jsme od Asiatů již po léta zvyklý. Nic víc, nic míň. Tady stačí se jen vypnout a užít si dámskou akční jízdu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu, když jde Fiona (Marit Thoresen) do hotelového pokoje, má bílé boty s podpatkem, o něco později, konkrétně při souboji s ochrankou, má ploché boty a za dalších několik vteřin, když z pokoje vychází, má opět boty s podpatkem. (Fantasy)

Reklama

Reklama