Reklama

Reklama

Vyvolené

  • Hongkong Chi luo te gong (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na celém světě začnou jedna za druhou mizet přitažlivé dívky se sportovní postavou. Za touto záhadnou epidemií stojí strůjkyně všeho - Madame M (Almen Wong), která má v úmyslu z těchto dívek vychovat profesionální vražedkyně. Po dlouholetém děsivém výcviku přežijí události jenom Charlene (Maggie Q), Katt (Anya) a Jill (Jewel Lee). Stanou se z nich nejhledanější profesionální vražedkyně. Při výpravě, během níž mají za úkol zabít jistou osobu v Hong Kongu, se setkají s agentem CIA Jackem (Daniel Wu), který přísahá, že dívkám vrátí zpět jejich minulost a Madame M vyřadí ze hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

JFL 

všechny recenze uživatele

Stylově zoufale přeplácané, ale jako resuscitace hongkongských "girls with guns" filmů z 80. a 90. let naprosto skvělé. Vedle žánrově povinných inspirací ve starších či zahraničních filmech (akční scény ala "Killer" a "Léon") a klasického principu rekrutování představitelek (primární je vzhled, takže dvou hlavních rolí se zhostily modelka a známá DJka) tu navíc je úchvatně subverzivní pojetí žen. Ženy sice jsou zobrazené jako objekty pro mužský pohled, ale právě v tom spočívá jejich síla - trénink profesionálních vražedkyň sestává z utužování tělesné odolnosti, bojových umění, počítačů, kultivování vzhledu, nácviku správně vyzývavého držení těla, ovládání střelných zbraní a sexu (zobrazeno v daném pořadí). Většina mužských postav je zobrazena jako machističtí mastodonti - výjimkou je Daniel Wu v roli roztomile roztržitého a pohledného nekňuby z CIA (který pro hrdinku začne představovat možnost odchodu ze zabijácké profese) a hlavní záporák gay (příznačně jen on představuje pro hrdinky rovného protivníka). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V angličtině namluvený film made in Hongkong dává tušit, že se nebude jednat o nijak extrémně akční či krvavou podívanou, kterou by pravděpodobně zahraniční publikum (americké zvláště) nebylo ochotno strávit. Po skončení si částečně musím dát za pravdu, avšak výsledný dojem v mnohém předčí úvodní očekávání. Příběh nabitý feminismem snad ještě více než G. I. Jane, nepatří do kategorie nejhorších a má hodně světlých a několik opravdu výtečných míst, velmi pečlivý a vytříbený castingový výběr samozřejmě potěší silnější polovinu lidstva, jenomže nic není dokonalé. Po velmi rychle odbytém úvodu, který by po dalších pár minutách začal zavánět pedofilií, se režisér s téměř až úchylným potěšením vyřádil ve vojenském výcviku devatenáctiletých slečen. Drsné prostředí výcvikového tábora a hlavně skvěle naaranžované bojové sekvence, v nichž se osvědčí staré dobré provazy, si jasně koledují o nejvyšší hodnocení. Jenomže v druhé polovině jako bych začal sledovat jiný film, neboť kaskadérské kousky podstoupí své místo digitálním efektům, které ač přes svou nespornou kvalitu dosti naruší příjemný dojem ze sledování klasické ruční práce. Kvalita děje na sebe začne hromadit jedno klišé za druhým a vše postupně směřuje k jedinému konci. Snad jen seznámení hlavní dvojice proběhne v nádherně romantickém prostředí, zatímco první milování je tou nejnevhodněji načasovanou scénou celého filmu. Mnohé se naštěstí podaří zachránit opulentnímu konci, před kterým pobledne i Matrix. Tři hvězdičky ani ne pro film samotný, jako spíš pro to, že jsem se skvěle pobavil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Okamžik, kdy jsou kamarádky hozeny do klece, aby se mezi sebou vyvraždili je asi nejzajímavější scénou filmu. Například znásilnění omámených žen není pro mé chuťové buňky v akčním romantickém(?!!) filmu zrovna nejlepší ingrediencí. Celkově strašně nudné, trikově přitažené za uši a režisérsky nezvládnuté... To jsou Vyvolené(zase skvělý překlad...). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akcna stranka ma v sebe tolko energie, pred ktorou bledne aj zajacik Duracell a vobec nevadi, ze s kazdou ubehnutou minutou sa viac zapajaju vizualne spomalovacky, digitalne vylepsenia a dratiky (pri zaverecnom dueali som obcas zabudol aj usta zavriet...). Zial, to vsetko medzitym je naivne aj na pomery akcnych filmov s "jednoduchym pribehom plneho klise". Je to skoda, pretoze Siu-Tung Ching tymto filmom dava na jednej strane jasny hold svojho casu v HKG popularnemu subzanru "girls with guns" a zaroven az fetististicky snima a podtrhuje linku priatelskeho puta medzi hlavnymi hrdinkami. Z hladiska pohlavia tak ide o cielene opacny protipol k oblubenemu motivu "priatelstva az za smrt" v akcnych opusoch Johna Woo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nepopsatelnej film. Příběh je tak stupidní že si nezadá s "Americkým ninjou" nebo "Neprůstřelným mnichem." Celé pojetí tohohle filmu i s akčníma scénama mi zas připomělo Seagalovu "Bestii." Když jsem se pak kouknul na jméno pana režiséra, tak jsem prozřel, jelikož "Bestii" má na triku taky on. No, ale to jsem dost utekl od tématu. Ze začátku sledujeme jakousi velmi, ale opravdu velmi fešnou vražedkyni jak killne ňákýho chlápka (a nezapomene se přitom obnažit což je dobře), načež docela efektně killne ochranku a pak už to jen koupí bazukou, když opouští místo činu. Wow, řekl jsem si, tenhle film se asi s ničim nesere a tenhle pocit mi ještě chvíli zůstal. Jenže se smrtí týhle kočky přišla jedna paní se jménem Madamme M (opravdu cool jméno ještě že se tam nevyskytuje i Gentleman G) o svoji assassinku a tak ukradne 40 asi 12 letých holčiček z celýho světa a vycvičí si z nich novou generaci zabijaček!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty malý holky jsou hlídány nakakanejma Mexičanama, který je v případě útěku nemilosrdně odkráglujou (což je docela setěr i když se celý proces odehrál mimo záběr). Holčičky podstupujou trénink pod přísným vedením namakanýho debila se strašně srandovním přízvukem, který nosí černý brejle a jen tak mimochodem svým svěřenkyním dupe bagančatama na hlavu. Když nám holky vyrostou tak dostanou za úkol zabít pár těch Mexičanů a pak zabít i všechny svoje kámošky, dokud nezbyde jen jedna přeživší supervražedkyně (což mohl vymyslet jen debil, protože to je nehorázný plýtvání materiálem). Jenže ouha! Tři svěřenkyně bojovaly tak dobře že je Madamme M nakonec ušetřila, pozvala na oslavu, otrávila aby mohla nastat jedna z nejkomičtějších scén filmu. A to znásilnění našima starejma známejma namakanejma Mexičanama (který už se změnily na bělochy a černochy). Po skončení jsou holky vypuštěny do světa, kde z naprosto neznámých důvodů zabíjej bohatý chlápky. Pak se jedna zamiluje do policajta, film začne bejt neomluvitelně nudnej, objeví se jakýsi hlavní záporák, který je následně zlikvidován ve strašně trapný bitce a konec zvonec. Jojo, čim dýl se na tenhle film koukáte, tím je debilnější a to mě ze začátku fakt bavil. Nejhorší je právě postava toho policajta, nejen že ten chlápek neumí vůbec hrát, ale s tak debilníma dialogama by si neporadil ani držitel Oscara. Akční scény jsou čím dál trapnější, a efektnější a víc cool záběry používá i Uwe Boll. Takže jedinným kladem pak zůstávají hlavní představitelky, které jsou opravdu krásné a nejlepší část filmu je ten výcvik, protože tam je takovejhle bab 40. Stejně ale nechápu, co scénárista při psaní tohole filmu kouřil a ještě víc nechápu, jak mohl někdo dát prachy, aby se tohle natočilo. Kdo neuvidí, neuvěří. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám pro vás úkol. Zabijte tu vedle vás a její tělo vyneste ven. Kdo nebude do dvou minut venku bude zastřelen!" Tak se cvičí u Madame M, ale výsledky stojí za to - přesně střílející modelky s pronikavým intelektem i sex-appealem, profesionální degustátorky vín, bojovnice přeskakující středně vysoký panelák i vyndavačky páteří z těl vzrušených mužů. Ono je to celé trošku postavené na hlavu, ale ve své historii Intersonic uváděl i větší zvěrstva a já jsem se při pohledu na krásky porušující fyzikální i jiné zákony skvěle bavil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek mě fakt hodně navnadil, protože než sem se usadil, tak za dvě minuty byly na obrazovce první kozy, za další minutu už letěly vzduchem dva bodyguardi zásluhou jedný kočky s brokovnicí a za další minutu jsem sledoval v akci bazuku, jenomže po tomhle se film trošku zbrzdí a i když o akci teda nouze neni, tak je to zbytečně roztrhaný na jednotlivý pasáže a ztrácí to takovou nějakou nenásilnou a hladkou návaznost v příběhu, navíc řada soubojů, ač se teda rejža snaží o hustou akci jak jen to nejvíc jde, tak mu tuhle ulítne otřesně hnusnej trik, támhle to přežene s vypnutím gravitace a někdy ty souboje na život a na smrt působí jen jako nějaká nacvičená šou, ale zároveň jednim dechem musim dodat, že mě to i tak bavilo a rychlost, ani dynamiku to teda nepostrádá, navíc Maggie Q je už prověřený zboží a zbytek zařídí působivý zpomalovačky ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

" Nejnebezpečnější zbraň je ta, kterou tasí krasná žena ! " Jako malé byly uneseny, po 6 let trénovány a nakonec znásilněny, aby jim nic nebránilo v jejich úkolu profesionálně zabíjet. Hong Kongské Hitmanky se spoustou šarmu a ladnými pohyby. Naked Weapon je mixem žánrů, od brutality po chvilkovou romantiku, až po pořádnou akci a drama. Choreografie soubojů stejně tak i kamera je na průměrné urovni a co nezvládne kamera, tam pomůže počítač. Na Maggie Q a Anyu se kouká opravdu dobře a film jako celek mě k mému údivu ani nezklamal, ale velkou zásluhu na tom mají již zmiňované slečny. Horší scéna je střídána lepší, přesně tak jak to u novodobých H K -ských filmů poslední dobou bývá. 45 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co SMRTÍCÍ ANDÍLCI, jen to tolik nenudí mezi akčními scénami, i když o zajímavém nebo logickém scénáři nemůže být řeč. Tedy ne, že by na něm tenhle typ filmů stál - GWG filmy to jsou holky a akce a na oboje se ve VYVOLENÝCH velmi příjemně kouká, takže spokojenost. Obzvlášť s úvodem s holčičkami a s výcvikem zakončeným znásilněním, i když na erotiku se s ohledem na modus operandi hrdinek mohlo ještě víc přitlačit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film. Má výborný príbeh o mladých ženách, ktoré boli v detstve unesené tajomnou ženou a prevezené na tajný ostrov, kde sa roky učili, aby sa stali špičkovými nájomnými zabijakmi, pričom výcvikom prešli len tri najlepšie a teraz sa tým živia. Ale jednej z nich tento jednoznačný štýl života naruší láska a stretnutie s mamou, ale nanešťastie aj konkurenčná mafia. Spracovanie je celkom slušné, spočiatku som veľmi spokojný, úvod s likvidačnou akciou príjemne navnadí a už po chvíli sa dej presunie na ostrov, čo je rozhodne vrchol filmu, síce po stránke logiky je všetko úplne mimo, tento spôsob získavania zabijakov je maximálne neefektívny, ale tréning a hlavne úlohy, ktoré treba splniť sú veľmi zaujímavé a celá táto polovica filmu je nadmieru vydarená, ale keď sa už dej presunie do mesta a film získa nový príbeh, tak už zaujímavosť filmu klesne, síce nie až tak veľmi moc, stále sa na to celkom dobre pozerá, ale už len predsa to nie je ono a záverečná časť ma už vôbec nezaujala. Akcie je tu dosť a síce určite nie je práve najideálnejšia, ale som s ňou celkom spokojný. Ale najlepšia je v prvej polovici filmu, film sa zameriava hlavne na rôzne likvidačné scény, ktoré pôsobia pomerne drsne a ešte sa jej darí celkom držať na uzde, takže je to slušná zábava, ale potom už len predsa začne pôsobiť pomerne samoúčelne a mnoho prvkov je tu už iba na efekt, takže väčšina akcie sa mi páči a hlavne tá na ostrove, ale finálny súboj alebo ochrana mamy v byte už moc nie. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborná Maggie Q v hlavnej úlohe a príjemná Anya ako jej priateľka, k tomu Daniel Wu, tu si ani nemám moc na čo sťažovať, jedine by to chcelo lepších záporákov. Réžia a technická stránka sú úplne rozporuplné, mnoho prvkov sa mi páči dosť a iné zase ani moc nie, tento režisér má svoj špecifický štýl, ktorý nie je práve najideálnejší, ale ani zlý. Vyvolené už patria medzi iný typ akčných filmov, ako je pre Hong Kong zvykom, ale v rámci neho patrí tento film určite medzi to najlepšie, spolu s filmom Smrtiaci anjeli. 72% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Hloupý, předvídatelný, dějově jednoduchý a v akčních sekvencích místy střih nedával smysl… ale i přes tak vážné obvinění je tento film neuvěřitelně zábavný svou hloupostí a naivitou, až to bolí. Nemohu tuto podívanou odstřelit, jelikož je strašně sexy (hlavně erotický taneček Maggie Q) a také je to povedená akční palba, která je tak akrobaticky nereálná, že ta přehnanost film nedegraduje, ale dává mu ten správný nadhled. Když se nestřílí a nelítá vzduchem, tak herci z úst vypouštějí takové hlody, až jsem si toto béčko zamiloval. Pro mě Guilty Pleasure - mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle se často nevidí!! Nohatá modelka si během sexu vyšlápne nejen na jistého padoucha, ale efektně zlikviduje i jeho soukromé komando; při jejím pronásledování je ale následně použita bazuka a ta do vzduchu vyhodí auto, ve kterém uniká. Celé to sleduje i agent Jack a tajemná Madam M. Přesuneme se na utajený ostrov, kam jsou uneseny desítky nevinných dívek a kde mají být vycvičeny v nekompromisní vražedkyně. V tu chvíli je zřejmé, kolik toho scenárista vykouřil a v příběhu se začínají objevovat první díry. Po šestiletém tréninku, který zpovzdálí pozoruje i Madam M se mají (makáme na vás šest let, je třeba snížit stavy) navzájem pozabíjet, z čehož nakonec zůstanou tři nejlepší, včetně sličné Charlene Ching. Vzápětí jsou z nich degustátorky špičkových vín (asi si sommelierský kurz udělaly někde v džungli) na oslavě Madam M (oslavě čeho?), jenže ouha, víno je jen zástěrka, objeví se tři muži a dívky opakovaně znásilní (aby, jak praví Madam M, byly ochotny udělat cokoliv, co muž žádá, protože právě ten je nejzranitelnější tehdy, když je nejšťastnější). Letitý výcvik je tím pádem u konce. Ouha. Vraždící mašiny tak mohou být vypuštěny do světa. Dokonalá vražedkyně Charlene se při jedné z akcí setká s vlastní matkou, přičemž na místě je kupodivu i agent Jack, který to po celých šesti letech nehodlá vzdát (a ano, s DNA to umí). Když jde matce o život, Jack ji na zádech nese pěšky do nemocnice a s Charlene si stačí vyříkat to, jak velká jiskra přeskočila během jejich cestování v dodávce na zmrzlinu, když jde naopak o život kamarádce, mají už sex na pláži. A to zřejmě proto, že fešná Charlene má v sobě afrodiziakum, které do ní jistý bídák dostal střelenou jehlou (Proč? – Kdo ví!). Zřejmě aby si na své přišly i romantické duše, Charlene Jackovi napíše (i když se zrovna válela ve vodě; papír v Hongkongu zřejmě schne rychleji) srdceryvný vzkaz atd. atd. Leccos ale lze odpustit, protože onu Charlene hraje absolutně okouzlující Maggie Q, z které udělal Naked Weapon v asijském světě hvězdu. Zatímco první polovina zavání příjemnou kaskadérskou akcí, v té druhé, bohužel za uši přitažené, si tvůrci až příliš vypomáhají počítačově a nohy jim podráží i viditelně nenavazující střih. Sečteno, podtrženo: Naked Weapon nulovým obsahem několikrát nechtěně vykouzlí úsměv na tváři, potěší pečlivým castingem a uchvátí místy povedenou akcí!! 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je znát, že Siu-Tung Ching je především choreograf. Bojové scény měly vysokou úroveň, neopakovaly se a daly se přehlédnout i sekvence, které patří spíše do eposů typu Tygr a drak nebo Hrdina. Všechno ostatní byla naivní a hloupá blbost. Ale blbost zábavná a navíc okořeněná přítomností sexy Maggie Q, které bych snad vyčetl jen to, že toho neukázala krapet více. To ostatně platí i o zbývajících vraždících členkách, pokud nepočítám samotný úvod. Jednorázová zábava. 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krásne ženy, hongkogská akcia. Dobrá kombinácia. Ale v tomto prípade len z polovice, pretože snímok nemá kvalitnú réžiu. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, chcelo by to trochu menej jinglov v rámci súbojov - zbytočne sa stráca ich švih. Filmík má však celkom milú vizuálno zbraň - pre mňa v podobe Daniela Wu, ktorý podobne ako Nicholas Tse rastie do magnetizmu ;-). A už mi je jasné, že si budem musieť podopĺňať vzdelanie. Som zvedavá, koľko som toho videla a aj som už zabudla :) ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Film Vyvolené se vcelku nijak neliší od Hong Kongské klasiky. Děj začíná ve výcvikovém táboře, kde se unesené cca 12ti leté dívenky učí zabíjení, sebeovládání a chladnokrevnosti. Stane se z nich přesně to, co bylo cílem dlouholetého výcviku. Nádherné a půvabné stroje na zabíjení. Jen hlavní hrdinka se trochu vymkla plánům Madam M. Ví co je přátelství a v průběhu děje poznává co je láska. Celý film je protkán nepříliš zdařilými akčními scénami, kterým nejspíš ještě hodně pomohl počítač. Přesto se dá říct, že mne zklamal daleko méně než jsem čekala. Zkrátka žádná bomba, ale své příznivce si to zcela jistě najde. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ľudia, to vážne vás na tomto filme nič nebavilo ? Náhodu to vôbec nebolo zlé, práve naopak. Možno som ovplyvnený krásou hlavných herečiek :D ale tak a čo ? ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Klasicky dej, primitivni scenar,tezko uveritelne bojove akce az neuveritelne dialogy. Doporucuji vypnout obraz a jen poslouchat hlas. Nebudete vychazet z udivu jak primitivni dialogy hl. hrdinove vypousteji z ust.Horsi uz jsou jen telenovely.Jednu hvezdicku jen za velmi krasnou hlavni hrdinku. ()

Reklama

Reklama