Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka je nalezena mrtvá, brutálně znásilněná. Její smrt ostře kontrastuje s krásou šumavské přírody počínajícího podzimu. Kriminalisté uvažují o několika možných motivech vraždy, ale čím dále postupují v pátrání, tím více se obávají, že tento čin žádný motiv nemá a je jen náhodným aktem patologicky narušeného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to není špatný i když to zadržování prakticky všech podezřelých byl teda super úlet, ale pořád jsem si říkal, dá se, jenže pak se to celý dojebalo. Zásah, kde Leoš Noha nemá pistoli, protože neumí střílet, to snad nemůže nikdo myslet vážně, ale co hlavně, ten nedořešený případ dvou stopařek z minulé doby mě přišel minimálně divně vyšetřen. Bylo to lepší než první díl, ale pořád žádnej šlágr. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajajajajaj, kam jsme to zase dopracovali. Úvodní nález mrtvoly, kterou vyhrabali z hromady pilin a ona je čistá, jako by vylezla z vany, tohle mě hlava nebere. Co se děje během dalšího vyšetřování, včetně naprosto idiotského finále už ani komentovat nebudu. Druhý díl dává jasně najevo, že tohle bude průser. Kdyby alespoň fungovala nějaká chemie mezi mordpartou, tak by se na to dalo nahlížet trochu jinak, jenže tady to obsazení mezi sebou prostě vůbec neladí. Dám ještě jeden díl a ten to rozsekne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Šumavu mám slabost a dokonce jsem se zhruba polovinu tohoto dílu seriálu i bavil. Pak ovšem tvůrci změnili názor a udělali z vyšetřování frašku a z policistů dementy. Že Jarda Kužel moc neběhá už víme dlouho a jeho hrůzné tajemství je mi ukradené. Další neumí střílet, jiné je špatně z mrtvoly. Mám DNA, tak hledám gumáky? Závěr byl téměř směšný, dokonce dvojnásobně, viz matka a sklep. Jinak střídání světla a dne si měli tvůrci opravdu pohlídat. Přijde mi, že se tvůrci místo skutečnými případy inspirovali filmovými horrory. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

První díl byl opravdu slabej, skoro na hranici s odpadem, ale rozhodnul jsem se dát tomuhle seriálu šanci.. druhej díl byl už naštěstí lepší.. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním průměrném díle rozhodně posun vpřed. Může za to ale hlavně drsný detektivní případ, teda ten má grády. Kolem případu se pak vyskytují postavičky jak Matějské pouti - včetně těch detektivů. Ale co, mně to bavilo a hodnotím více než kladně. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rozporu s tím, co mi rozum radil, jsem se podívala na další epizodu tohoto seriálu, Bylo to z nouze, nebylo z čeho vybrat. Herecky slabé, příběh nezajímavý a nelogický a proklamovaná jihočeská krajina taky nic moc. Viděla jsem desítky krimiseriálů, ale tento bude patřit mezi ty nejslabší. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drasticky znásilněné a zavražděné dívky Čermák Macková a Heinzlová , které pak kriminalisté nacházejí nahé zohavené pohozené, temná minulost hlavních hrdinů - Bárdos znásilněná a neplodná, Novotný s traumatem bojového veterána  a tak jako i v prvním díle zase nějaký sadisticky laděný podezřelý. Jako já nevím, ale při pondělku celkem nálož, což by nevadilo kdyby to bylo součástí něčeho kvalitního, ale tady zasazeno do debilního scénáře to působí hrozně lacině a prvoplánově. Krom spousty hloupostí zmiňovaných ostatními ( taky jsem si všiml jak jsou všichni v pohodě když zamordujou mladou holku a ještě je prostor pro ironické vtípky ) Už se těším na Specialisty na Nově, tam člověk ví do čeho jde a co dostane a ještě se pobaví jaká je to blbost. ()

Mallinali

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že policajti jsou jediní, kdo bere aspoň trochu vážně krutou vraždu a znásilnění mladé holky, narozdil od kolegů, kamarádky, bývalého přítele... to už tu zaznělo a fakt to bylo za hranicí parodie. Přitom se seriál bere vážně. Vyšetřovací metody a přepadovku ani nekomentuju, to byla kvalita na úrovni somalskyho pivovaru. Co ale v komentářích nezaznělo, je absence zájmu médií a spol. Máte dvě bestiální vraždy, podezření na úchylnyho vraha na venkově, normálně by se lidi báli vylézt před barák a všude by opruzovali novináři, policajti by byli pod tlakem, buzerujicí šéfové... a tady nic. Všechno probíhá v naprostém vzduchoprázdnu a jediný dohled je protivná státní zástupkyně, kterou stačí poslat do řiti. A teď mi řekněte, když ty vraždy skoro nikoho nezajímají ani v samotném seriálu, proč by měly zajímat diváky? Kdyby radši udělali spin-off Případů 1. oddělení z jiných měst se skutečnou prací policie. Tuhle mordpartu by Korejs vykostil už před úvodními titulky a Víťa Sršeň by vedle nich vypadal jako Colombo. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc zvláštní mi přišla jedna věc. Stane se brutální vražda se sexuálním motivem. Policajti vyslýchají lidi, kteří zavražděnou dobře znali - jejího šéfa, spolupracovnici, kamarádku, bývalýho partnera. A všichni se tváří, chovají a odpovídají, jak kdyby dítě ukradlo čokoládu v sámošce, ani náznak smutku, emocí. Po tomhle faux-pas jsem to dokoukal jen jedním okem, ale těch nesmyslů tam bylo daleko víc. Novotný se státní zástupkyní odjíždí k zásahu za světla, přijedou ke statku za tmy, pachatel jim uniká za šera, vlak ho zachytí opět za světla. Asi se na Šumavě nemění z hodiny na hodinu jen počasí. Že postava, kterou hraje Noha nemá při zásahu proti nebezpečnýmu pachateli, jak sám uvedl, zbraň, je taková třešnička na dortu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DNA... to už tu bylo napsaný mockrát. Já mám ale celkově pocit, že si tu z nás tvůrci dělají srandu a zkouší, co divák snese. - Dvě stopařky se vydaly z Písku do Strakonic... Pacovský je svezl a údajně vyložil někde u Prachatic... viděl někdy někdo ze scénáristů mapu? // Jedou zatknout vraha (do oken září slunce) - zásahovka z Budějovic tam má být za 50 minut, předpokládám, že jim cesta teda trvala podobně, to říkají a je tma jak v pytli, když začínají pachatele honit, je zase světlo... wtf? a opět super dialogy: Přece bych ho neudala! Tak jen se dívala a mlčela. - Když váš syn dělával ty věci, dívala jste se někdy? ... Proboha, proč bych se dívala? ()

baddass01 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že dám jednu hvězdičku za krásy Šumavy, ale ani tu nedokázali tvůrci prodat. Jinak stupidní děj, stupidní nelogika. Prý všude sperma a DNA nikdo neřeší ?? To jak jsou kolegyně z kuchyně i její kamarádka vyřechtané, přestože jim zavraždili kolegyni a kamarádku, to je fakt síla. Čekal jsem, že začnou bouchat i šampusy. A ten vlak na konci vůbec nebrzdil. Přitom tam byla rovinka a museli jej z mašiny vidět. To, že se šéf party do telefonu beze jména představí jen jako "nadporučík", tak to už jsem nedával. Volat mu mohl jen někdo z rodiny nebo z kolegů, tak proč neřekl třeba jméno nebo "nazdar", ale řekl do telefonu jen "nadporučík" ? :DD ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Dějově dost přitažené za vlasy, ale ten zapomenutý kraj má své kouzlo a umístění krimi příběhu do téhle krajiny má hodně velký potenciál. Jen ho autoři nějak nevyužili. Ta hromada klišé by se taky dala zredukovat. Třeba v té závěrečné scéně, kdy jde do akce policista beze zbraně. Do háje, to vede v krimi hitparádě už celé století! ()

Reklama

Reklama