Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté dostanou hlášení o zmizení mladého majitele spediční firmy. Při prohledávání objektu naleznou staré záclonky z kamionů se skvrnami zaschlé krve. Jako indicie vraždy je to málo, ale vyšetřování začíná. Případ začne dostávat hrůzné kontury, když kriminalisté najdou první část těla oběti plovoucí v řece v igelitovém pytli. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

wdo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Sequensovu Kvadraturu ženy si pamatuju po 45 letech, tady si po týdnu nevzpomenu ani, kdo je vrah ani jak na něj přišli. Matně si jenom pamatuju, že v tom hrál Dolanský. Tenhle seriál je opravdu skvost. Těším se na budoucí Místo zločinu Hradec Králové, kde bude šéfa kriminálky dělat Leoš Noha převelený přímo z protialkoholní léčebny, kde skončil díky tragickému velení kriminálky v Budějovicích. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálný případ rozřezaného těla ženy, kdy pachatel nebyl nalezen, už inspiroval filmaře ve známém seriálu 30 případů majora Zemana. Srovnání se nabízí a nutno říci, že z toho Zeman vychází lépe. Je tam větší napětí, není tam pokus o trapný humor (Noha), pachatel taky zapírá, ale nechová se jako idiot - v novější verzi se ani pod tíhou důkazů nepřizná, ví o domovní prohlídce, ví, co tam může najít, žena mu nebere mobil a on jako trouba se nepokusí o útěk, když už je 400 kiláků od policajtů, ale vrátí se, i když je jasné, že si tam na něj policie počká. Vrcholem "amatérismu" novější verze je dvojitá prohlídka místa činu, ono prostě nejde najít klíčový důkaz (nábojnici) hned, i když při druhé prohlídce se ukáže že nebyla zase nějak příliš "zastrčená", aby se nenašla. Budějovice prostě jsou a asi bohužel i budou takový podprůměr na oddechnutí. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Zeman v případu Kvadratury ženy vyšetřoval tak, jako správný kriminalista. Čtveřice budějovické mordparty v Kvadratuře muže si opět počíná jako banda imbecilních a neschopných diletantů, o chování vraha radši ani nemluvím. Já vím, oni za to nemůžou, hlavní je odříkat scénář a na první dobrou skončit. Miroslava Vaice by měli zbavit svéprávnosti, co chtít taky od scénáristy, který je podepsán pod tituly jako Policajti z předměstí, Nováci, Nadměrné maličkosti, 3+1 s Miroslavem Donutilem, nebo filmy s majorem Maisnerem. V osmdesátých letech byl výbornej, nyní už senilita nadobro zahlodala a v mozku se mu usídlila. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

U předchozích dílů mě alespoň trošku zajímalo, kdo to udělal, tady jsem si jen přál, ať to skončí. Nechci už komentovat jejich oblíbený modrý pásky policie, který nosí snad i do sprchy, nechci komentovat kriminalistické techniky v bílých overalech, kteří místo prohledávání místa činu točí hlavní postavy v civilním oblečení na kameru (Proč mají teda ti technici ty bílý obleky, když hlavním hrdinům stačí modrý rukavice?) a rozhodně nechci komentovat nadporučíka, který s praporčíkem obchází okolí místa činu a hned prvnímu člověku, který si napouští kolo, začne lámat ruku, ale ta hrozná nuda mě ubíjí. Naopak celkem k pobavení jsou uniformovaní zombiepolicajti, kteří tam vždycky hlavní hrdiny mlčky doprovází s bouchačkou a teleskopem na prdeli a neumí kváknout ani dobrý den. Buď mají v Budějovicích robocopy nebo dala produkce šanci fakt velkýmu počtu němých herců (a nebo je scénář na hovno...;-D). Přiznám se, že jsem díl sledoval jen na půl oka a po přesvědčení státní zástupkyně o nutnosti domovní prohlídky na základě argumentu, že občas si pachatelé nechávají něco doma a tohle by mohl bejt ten případ (A hádejte co? Měl ho tam!), jsem šel zvracet paragrafy, který se mi vloudily do písmenkový polívky. I přes tento handicap si ale troufám tento díl potencionálním divákům (či obětem?) vřele nedoporučit a dvě hvězdy dávám, protože jsem to nakonec dokoukal a protože hrozně nerad dávám špatný hodnocení. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicka: To, ze si vrah rekne, ze je u Ovy, neznamena, ze je u Ovy :-) Ale jinak souhlasim s predkritiky. Veta: Potrebuji se poradit s mladsim kolegou, mohl si vrah zavolat s telefonu obeti, aby si opatril aliby" kandiduje na hloupost roku. PS: Nejak mam pocit, ze tam obecne nejde hercum moc dobre rozumet, od Leose s Juditou, az dnes k napr Hadkovi, se kterym jsem jindy "nemel problem..." 6/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ten istý kabát, ktorý má na sebe podozrivý Janeček pri rozhovore na námestí s vyšetrovateľkou, mal na sebe aj Ivan Trojan v seriáli Docent (2023), ktorý sa vysielal deň predtým. (robo22)
  • Při domovní prohlídce sklepní kóje se najde pistole EKOL Tuna a krabička nábojů ráže 6.35. Přitom v seriálu se hovoří o nábojnici, která byla nalezena na místě činu jako o .22 LR, následně i střela vyjmutá z torza těla je ráže .22 LR. (Schwimm)

Reklama

Reklama